Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Πίρλο: «Ο Αντσελότι προσπάθησε να φέρει τον Τζέραρντ στη Μίλαν»

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (πριν το Τσέλσι-Λίβερπουλ) όχι μόνο είχε αποθεώσει τον Στίβεν Τζέραρντ αλλά αποκάλυψε δημόσια πως είχε επιχειρήσει να τον πάρει στην ομάδα του τρεις φορές: όταν ήταν στην Τσέλσι, στην Ίντερ και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παράλληλα είχε παραδεχτεί πως ο λόγος που δεν έγινε το πολυπόθητο για αυτόν deal σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις είχε να κάνει με τον... Τζέραρντ, ο οποίος δεν επιθυμούσε με τίποτα να εγκαταλείψει την αγαπημένη του Λίβερπουλ.

Τώρα ήταν η σειρά ενός ακόμα σπουδαίου να κάνει γνωστό πως ένας ακόμα ευρωπαϊκός σύλλογος παγκόσμιου βεληνεκούς είχε ενδιαφερθεί έντονα για τον Άγγλο άσο αλλά ατύχησε να πέσει πάνω στην πεισματική του άρνηση να αφήσει το "Anfield".

 
Ο λόγος για τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος αποκάλυψε πως ήταν εκείνος που είχε προτείνει στον Αντσελότι την εποχή της συνύπαρξής τους στη Μίλαν να κάνει κίνηση για τον Τζέραρντ το 2007, με τον νυν τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης να "ακούει" τον Ιταλό "μαέστρο" αλλά να βλέπει την προσπάθειά του να στέφεται από αποτυχία.

"Ο Κάρλο ήταν σαν πατέρας για μένα. Μιλούσαμε αρκετά και εξακολουθούμε ακόμα και τώρα να το κάνουμε. Την εποχή που ήμασταν μαζί στη Μίλαν είχε έρθει κάποια στιγμή μου είπε:


"Θέλω να υπογράψω τον Στίβεν Τζέραρντ για να έρθει να παίξει δίπλα σου στο χώρο του κέντρου, ποια είναι η γνώμη σου; Χωρίς δισταγμό του είπα "κάντο, υπόγραψε συμβόλαιο μαζί του".

Εκείνη την περίοδο ήταν πιθανότατα ο πιο ολοκληρωμένος Ευρωπαίος μέσος, φυσικά και ήθελα να είμαι παρτενέρ του στο χώρο του κέντρου", δήλωσε αρχικά ο Αντρέα Πίρλο για να αποκαλύψει στη συνέχεια το... φινάλε εκείνης της ιστορίας που δεν ήταν γλυκιά για τη Μίλαν.

 
"Θυμάμαι πως ρώτησα τον Κάρλο λίγες εβδομάδες αργότερα για το πώς πήγαιναν τα πράγματα και μου είπε ότι ο Τζέραρντ του απάντησε με ένα ξεκάθαρο όχι, λέγοντάς του πως ο δεσμός του με τη Λίβερπουλ δεν μπορούσε να σπάσει.
Εκείνη την περίοδο η Μίλαν ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και είχε πιθανότατα την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αυτό λέει πολλά για την πίστη του Τζέραρντ".

 
Σημειώνεται πως ο Στίβεν Τζέραρντ ολοκληρώνει φέτος τη 17χρονη αδιάλλειπτη διαδρομή του στη Λίβερπουλ και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο MLS με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι με τους οποίους έχει συμφωνήσει εδώ και λίγο καιρό.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: