Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το…προνόμιο Ολυμπιακού και Άγιαξ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο www.sport-fm.gr μία μεγάλη ομοιότητα και τρεις σημαντικές διαφορές μεταξύ του Ολυμπιακού και του… Άγιαξ.

Το…προνόμιο Ολυμπιακού και Άγιαξ!
*** Έχουν κάτι κοινό φέτος ο Ολυμπιακός κι ο…Άγιαξ!

*** Είναι αυτοί, οι μόνοι, που αποκλείστηκαν στην Ευρώπη από δύο ομάδες που έφτασαν στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ!

*** Ο Ολυμπιακός από την Γιουβέντους (όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ) και τη Ντνίπρο (νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ)! Και ο Άγιαξ από την Μπαρτσελόνα (όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ) και τη Ντνίπρο (νοκ άουτ Γιουρόπα Λιγκ)!

*** Οι διαφορές τους; Τρεις.

*** Πρώτη, ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ διεκδίκησε την πρόκρισή του μέχρι την ύστατη στιγμή, φτάνοντας τους εννιά πόντους, με νίκες επί των Γιουβέντους, Ατλέτικο και Μάλμε, ενώ ο Άγιαξ στην ίδια διοργάνωση μάζεψε μόλις πέντε πόντους, εκ των οποίων τους τέσσερις από τον ΑΠΟΕΛ και τον ένα από την Παρί (έχασε και στα δύο ματς από την Μπάρτσα).

*** Δεύτερη, ο Άγιαξ στο Γιουρόπα Λιγκ πήγε ένα γύρο παραπάνω, αφού στους 32, όπου ο Ολυμπιακός έμεινε έξω από τη Ντνίπρο, οι Ολλανδοί απέκλεισαν τη Λέγκια Βαρσοβίας.

*** Τρίτη διαφορά, ο Άγιαξ στο πρωτάθλημα Ολλανδίας πάτωσε, ενώ ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα Ελλάδας το πήρε.

*** Όπως κι αν έχει, το σίγουρο είναι ένα: είναι τιμητικό για τον Ολυμπιακό ότι οι δύο από τις τέσσερις ομάδες με τις οποίες έπαιξε φέτος στην Ευρώπη και κόντρα στις οποίες ήταν τόσο ανταγωνιστικός, έφτασαν τελικά στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Αν μη τι άλλο, αυτό το γεγονός λέει πολλά… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: