Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Χρειάζεται σωστό σχεδιασμό»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Απόστολος Οικονομίδης και μίλησε για την αποπληρωμή των χρεών από τον Ιβάν Σαββίδη και για την οργάνωση που χρειάζεται η ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει αλλά αν δεν υπήρχε η διοίκηση μας τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Εμείς δεν πουλήσαμε παίκτες, μόνο ο Μέγκαχεντ έφυγε πολύ ακριβά, τρεις μήνες πριν να λήξει το συμβόλαιο του. Εγώ ήμουν και στον Α.Σ και ήταν διαφορετικά τα πράγματα».
Για το τι σημαίνει η αποπληρωμή των χρεών του ΠΑΟΚ:
«Η κίνηση του Ιβάν Σαββίδη είναι πολύ σημαντική. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καθαρός και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Σαββίδη που εξυγίανε μια εταιρεία που είναι δική του. Η προοπτική του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλή αν γίνουν σωστές κινήσεις. Από εδώ και πέρα θα μπορεί να χτιστεί μια σωστή ομάδα και να επιλεχθούν άνθρωποι που θα μπορούν να χειριστούν σωστά τα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστια λάθη και αν δεν είχε την οικονομική επιφάνεια δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ο κ. Σαββίδης».
Για τα λάθη που έχουν γίνει στον ΠΑΟΚ:
«Το αφεντικό μιας επιχείρησης είναι πάντα υπεύθυνο για τις επιλογές των συνεργατών τους. Βέβαια, άλλο είναι ο αθλητισμός και άλλο μια επιχείρηση. Θεωρώ πως ο Ιβάν Σαββίδης έμαθε αυτά που δεν ήξερε και πιστεύω σε αυτό τον άνθρωπο. Δεν έτυχε ποτέ να κουβεντιάσω μαζί του και δεν έχω άποψη για τον κ. Σαββίδη ως άνθρωπο αλλά τον θεωρώ πολύ ικανό επιχειρηματικά. Αν κάποια στιγμή με καλούσε για να κάνουμε μια συζήτηση εγώ θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινε».
Για τον σχεδιασμό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ:
«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει έναν σωστό σχεδιασμό. Όσα λεφτά και να πληρώσεις, αν δεν χτίσεις μια καλή ομάδα όλα θα ξεχαστούν. Σίγουρα στο παιχνίδι υπάρχει και η ήττα όμως πρέπει να δημιουργηθεί μια σωστή ομάδα. Την 10ετία του 1970 ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε πρωτάθλημα όμως είχε μια φοβερή ομάδα και έμεινα στην ιστορία. Πρέπει να χτιστεί μια σοβαρή ομάδα και να υπάρχει και μια σοβαρή διοίκηση. Θα πρέπει να δίνουν όλοι λόγο κάθε μέρα. Ο κ. Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και θα πρέπει να επιλέξει τους ανθρώπους και να τους ελέγχει».
Για το τι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ στα πλέι – οφ:
«Οι εμφανίσεις της ομάδας τους τελευταίους μήνες δεν μου δίνουν αισιοδοξία και εύχομαι η ομάδα να εμφανίσει άλλο πρόσωπο. Είναι σημαντικό ο ΠΑΟΚ να βγει πρώτος και θα φανεί και το ποιοι θα μείνουν και θα φύγουν την επόμενη χρονιά».
Για την πορεία της ομάδας μπάσκετ:
«Εγώ αγαπώ όλα τα αθλήματα γιατί όταν έγινα έφορος πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ ήμουν στην ομάδα βόλεϊ. Πρέπει να συγχαρώ τον Μπάνε Πρέλεβιτς για την ομάδα που έκανε καθώς έκανε μια σωστή διαχείριση. Έχουμε μια σωστή ομάδα, υπάρχουν κάποια χρέη και χρειαζόμαστε χρήματα. Ελπίζω να ευοδώσει το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη που ακούγεται».
Για το αν έχει πάρει τα χρήματα του:
«Όχι δεν έχω πάρει τίποτα. Είμαι σε μια συζήτηση πολύ σοβαρή όχι για να πάρω τα λεφτά μου αλλά έχουμε μιλήσει για να πάρω αυτά που έχουμε συζητήσει. Είμαστε σε ένα καλό σημείο και στην γενική συνέλευση το να λυθεί η υπόθεση εξωδικαστικά ήταν ομόφωνη απόφαση. Για εμένα είναι απλά μια ηθική ικανοποίηση γιατί τα λεφτά που έχω βάλει στον ΠΑΟΚ δεν επιστρέφονται. Είχα βάλει 1 δισ. 200 εκ.ευρώ»!
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: