Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ιούλιος Συναδινός: «Φωνάζει ο κλέφτης...»

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, με ανακοίνωσή του ενημερώνει για τις ενέργειες που γίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ, στο πλαίσιο των οποίων ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την εναρμόνιση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας με τις διατάξεις του νέου παγκόσμιου κώδικα του WADA.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Μία από τις βασικές αρχές της ηγεσίας του αθλητισμού είναι η αυστηρή εφαρμογή της πολιτικής -αντιντόπινγκ. Ενόψει των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού 2015, της Προολυμπιακής χρονιάς και των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο, η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία  του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποτελεί όρο που θα διασφαλίσει τις αξίες, την υπόσταση του ελληνικού αθλητισμού και θα ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.
Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι ως «σωτήρες» του ΕΣΚΑΝ εμφανίζονται αυτοί που από θέση πολιτικής ευθύνης το είχαν καταδικάσει σε αχρηστία, ακόμα και ορισμένοι που είναι οικονομικά ασυνεπείς απέναντί του. Δηλαδή, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η προηγούμενη αθλητική ηγεσία της Ν.Δ. επί ένα και πλέον έτος παρέμενε ΑΔΡΑΝΗΣ, κωφεύοντας στις διαρκείς οχλήσεις (έγγραφες και τηλεφωνικές) τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) όσο και του ΕΣΚΑΝ, στο αίτημα εναρμόνισης της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας με τις διατάξεις του νέου παγκόσμιου κώδικα.
Επιπλέον, η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το ΕΣΚΑΝ «νεκρό» χωρίς ετήσιο προϋπολογισμό (με 50 χιλ. ευρώ για όλο το 2015). Με ληγμένη πιστοποίηση του σώματος δειγματοληπτών. Χωρίς ποτέ να έχει συγκροτηθεί, με Υπουργική Απόφαση, το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΣΚΑΝ. Με άδειες αποθήκες αναλώσιμων υλικών.
Με μεγάλα χρέη στους δειγματολήπτες από τους αθλητικούς φορείς, τις επαγγελματικές ενώσεις (ΕΣΑΠ, ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ), τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και την Ε.Ο.Ε. Χωρίς καν να υπάρχει μηχανισμός λογιστικού ελέγχου των οφειλομένων στην ΓΓΑ.
Η σημερινή αθλητική ηγεσία μέσα σε 2 μήνες έχει δώσει κατευθύνσεις και εντείνει τις ενέργειες για:
1. Επεξεργασία του παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ και έγκαιρη εναρμόνιση με την αθλητική νομοθεσία της χώρας.
2. Αυστηρή παρακολούθηση των χρεών και ρύθμισή τους προς είσπραξη. Ήδη νομοθετήθηκε η υποχρέωση των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΑ να προσκομίζουν βεβαίωση περί μη οφειλής στο ΕΣΚΑΝ προκειμένου να αδειοδοτηθούν.
3. Έναρξη διαδικασίας για προκήρυξη ενδιαφέροντος και για επανασύσταση του σώματος των δειγματοληπτών και επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας του σώματος.
4. Συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.
5. Αιτήθηκε επιπλέον πόσο χρηματοδότησης στις 200 χιλ. για το 2015 και ήδη παραγγέλθηκαν τα αναγκαία αναλώσιμα για τους επόμενους μήνες.
Η πολιτεία στέκεται αρωγός στην ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ και ήδη υλοποιεί ό,τι αμέλησαν με χαρακτηριστικό τρόπο να πράξουν οι προηγούμενοι κυβερνώντες".
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: