Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Βασική «εθνική» σύνταξη 384 ευρώ προτείνει ο Κατρούγκαλος!!

Αυτό το ποσό «εγγυάται» το κράτος - Στα 384 ευρώ θα προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλει ο κάθε ασφαλισμένος.

Βασική «εθνική» σύνταξη 384 ευρώ προτείνει ο Κατρούγκαλος

Αβέβαιο είναι ακόμα εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης λόγω των αντιδράσεων εντός του κόμματος ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό κομμάτι. Ο κ . Κατρούγκαλος πρότεινε εναλλακτικά τη διάσωση της αυτονομίας των επικουρικών ταμείων μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην ενσωματωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις κύριες.

Σχετικά με την υπό επεξεργασία ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία περιλαμβάνει και μειώσεις συντάξεων ( ενδεχομένως και κάτω από τα 1000 ευρώ) ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να επισημάνει ότι θα ισχύσουν διαφορετικοί συντελεστές και ποσοστά αναπλήρωσης για να μην αδικηθούν όσοι δούλεψαν πολλά χρόνια αλλά και για να προστατευτούν οι χαμηλές συντάξεις.
Σε περίπτωση που μειωθούν και οι μικρές συντάξεις με τον επανυπολογισμό ειδικά γι' αυτές θα μείνει ως προσωπική διαφορά αυτό το οποίο καταβάλλεται.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: