Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Γνωρίστε τον Πογέτ μέσα από τις ατάκες του!

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει τη φήμη του επικοινωνιακού και κυρίως του ατακαδόρου. Το sport-fm.gr παρουσιάζει το νέο προπονητή της ΑΕΚ, μέσα... από τις δικές του ατάκες.

Γνωρίστε τον Πογέτ μέσα από τις ατάκες του
Αναμφίβολα ο Γκουστάβο Πογέτ, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, έχει έμφυτο το επικοινωνιακό χάρισμα και πολλές φορές μαγνητίζει το ενδιαφέρον οπαδών και κυρίως δημοσιογράφων με τις αφοπλιστικές ατάκες του.

Ως παίκτης και ως προπονητής είχε πάντα τη δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του και τον πρωταθλητισμό.

Πολλές από τις συνεντεύξεις του ή τις δηλώσεις του, κατάφεραν να αποτελούν θέμα συζήτησης για καιρό, αφού σχεδόν πάντα τολμάει να πει τι γνώμη του και την άποψη του, είτε αυτή είναι αρεστή, είτε... όχι.

Το sport-fm.gr συγκέντρωσε μερικές από τις φράσεις του για την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία του και σας παρουσιάζει τον ατακαδόρο Γκουστάβο Πογέτ.

Για τη σημασία της άμυνας: «Οι οπαδοί κοιτούν μόνο πως πασάρουμε και πως ρισκάρουμε. Η επιτυχία όμως βρίσκεται στην άμυνα. Δεν είναι σέξι, αλλά ένα παιχνίδι ξεκινάει από τα βασικά. Το να παίζεις άμυνα».

Για τον εαυτό του: «Το μυαλό μου είναι πάντα συγκεντρωμένο στο ποδόσφαιρο».

Για τη χαρά που προσφέρει το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο βοηθάει τους ανθρώπους να ξεχνούν τα προβλήματα τους. Τα οικονομικά, τα οικογενειακά, τα προβλήματα υγείας. Είναι ένας καλός λόγος να ξεφύγεις και να νιώσεις όμορφα»

Για τους νέους παίκτες: «Για τους νέους ποδοσφαιριστές τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Έχουν ακριβά αυτοκίνητα ήδη από τα 21 τους, ενώ όταν έπαιζα εγώ έπρεπε να περιμένω μέχρι να πάω 30».

Για τη φιλοσοφία του και τη σημασία της κατοχής: «Αντιλαμβάνομαι το παιχνίδι με ένα μόνο τρόπο. Το ποδόσφαιρο παίζεται με μια μπάλα την οποία χρειάζεται να χρησιμοποιούμε».

Για την κριτική των οπαδών πάνω στο στυλ παιχνιδιού του (όταν ήταν στη Μπράιτον): «Αν οι οπαδοί της ομάδας επιθυμούν να παίζουμε διαφορετικά όταν είμαστε στην κορυφή, θα πρέπει να ψάξουν άλλον προπονητή. Η ομάδα μου θα παίζει με τον τρόπο που θέλω εγώ. Είναι η ομάδα μου και η τακτική είναι απόφαση μου. Αν κάποιος πανικοβάλλεται και διώχνει τη μπάλα μακριά επειδή το θέλουν οι οπαδοί, δεν μπορεί να ανήκει στην ομάδα μου».

Για το στυλ παιχνιδιού του: «Είναι δύσκολο να τους ικανοποιήσεις όλους. Όταν πρόκειται για στυλ παιχνιδιού δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Κάποιοι το προτιμούν έτσι, κάποιοι αλλιώς. Εγώ ξέρω ακριβώς πως μου αρέσει».

Για το «plan B» σε ένα ματς: «Πολλές φορές οι οπαδοί κατηγορούν τον προπονητή γιατί δεν έχει plan B. Λοιπόν έχουμε πολλά σχέδια. Το ζήτημα είναι ότι εμείς οι προπονητές θεωρούμε καλύτερο το πλάνο με το οποίο ξεκινάμε».

Για τις φιλοδοξίες του: «Κάθε προπονητής θέλει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Στόχος μου είναι να προπονήσω κάποια στιγμή την Τσέλσι ή την Άρσεναλ. Γιατί όχι;».

Για μια τυχόν επιστροφή του στη Λιντς: «Θα πήγαινα ανά πάσα στιγμή στη Λιντς, αλλά όχι τώρα».

Υπερασπιζόμενος τον Σουάρες όταν κατηγορήθηκε για ρατσισμό προς τον Εβρά: «Έπαιξα μπάλα στην Ισπανία για επτά χρόνια. Εκεί άκουσα πολλά γιατί ήμουν από τη Λατινική Αμερική, αλλά ποτέ δεν βγήκα να κλαφτώ όπως ο Εβρά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: