Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Απειλές, Ρώσοι και μαχαιρώματα στην υπόθεση Νoor 1!

Συνεχίστηκε στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για το Noor 1.

Απειλές, Ρώσοι και μαχαιρώματα στην υπόθεση Νoor 1
Με νέα κατάθεση του ναυτιλιακού πράκτορα Γιώργου Μανέτα συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για το Noor 1.

Και ο Μανέτας αλλά και ο κατηγορούμενος Μανουσάκης κατήγγειλαν απειλές για τη ζωή τους από τον επίσης κατηγορούμενο Γιώργο Μπουρδούβαλη ενώ ο δεύτερος αποκάλυψε ότι τέσσερις ρώσοι πήγαν να τον μαχαιρώσουν στη φυλακή.

Ο Γιώργος Μανέτας μίλησε για το ναυλοσύμφωνο, που δεν υπάρχει στη δικογραφία, ενώ προέκυψαν νέα στοιχεία από τα οποία φαίνεται ότι αυτός που ανέλαβε τα έξοδα για τη διέλευση και την πετρέλευση του πλοίου, ήταν κι αυτός που αγόρασε τα ναρκωτικά.

Ακολουθεί απόσπασμα της κατάθεσης του

-Υπάρχει όμως κι ένα άλλο θέμα που είναι η πετρέλευση του πλοίου. Ποιος την έκανε; Είναι πολλά τα έξοδα για να φύγει το πλοίο, χρειάζονται καύσιμα, χρειάζονταν περισσότερα από 100.000 δολάρια για να αποπλεύσει το Noor1.
-100.000 δολάρια; Αυτό που μας λέτε είναι καινούργιο.
-Τη γνώμη μου λέω.
-Δηλαδή κάποιος πλήρωσε 100.000 δολάρια για να αποπλεύσει το πλοίο;
-Ναι. Δώσαμε εμείς 5-10 τόνους για να μπορέσει να αποπλεύσει. Αλλά σίγουρα έγινε ανεφοδιασμός του πλοίου εν πλω. Γι' αυτό πήρε και τα μεγάλα μπαλόνια, για να μπορεί να κάνει ανεφοδιασμό εν πλω.
-Πρόεδρος: Πήρε καύσιμα κι αλλού το πλοίο;
-Δεν μπορούσε αλλιώς να φτάσει. Σίγουρα προμηθεύτηκε κι εκτός Εμιράτων, εν πλω και σίγουρα κάποιος πλήρωσε. Πολλές φορές βρίσκουν πετρέλαιο πιο φθηνό εν πλω.
Εισαγγελέας: κανείς δεν ξέρει ποιος πλήρωσε;
-Εγώ δεν γνωρίζω.
-Έχουμε ένα πρόσθετο έξοδο όμως; Γιατί όταν έφτασε το πλοίο στο Σουέζ, μας είπε εδώ ο κ.Γιαννουσάκης την προηγούμενη φορά ότι χρειάζονται περισσότερα από 120.000 δολάρια για να περάσει τη διώρυγα.
-Ναι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: