Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τζαβέλλας για Σκίμπε: «Ενας Γερμανός που αγαπάει τους Έλληνες»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας συνεργάστηκε με τον Μίκαελ Σκίμπε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και "συστήνει" τον νέο προπονητή της Εθνικής ομάδας μέσω του www.sport-fm.gr.

Τζαβέλλας για Σκίμπε: «Ενας Γερμανός που αγαπάει τους Έλληνες»

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ συναντήθηκε με τον νέο προπονητή της Εθνικής μας πέντε χρόνια πίσω. Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ελληνας άσος έκανε το ξεπέταγμά του εκτός συνόρων, ο Γερμανός τεχνικός έκανε τότε την αποπειρά του να επιστρέψει στην Bundesliga, μετά το περασμά του από τον πάγκο της Γαλατασαράι. Η συνεργασία τους τότε, είναι εκείνη που τώρα είναι πολύ χρήσιμη σε όλους για να γνωρίσουμε τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή. Και ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι πρόθυμός να μας τον "συστήσει".

Προτού μας πει οτιδήποτε, ο διεθνής αμυντικός αποκαλύπτει κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στην Εθνική μας. "Ο Σκίμπε είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ τους Ελληνες. Δεν ήταν μόνο η συνεργασία που είχε μαζί μας. Γιατί τότε στην Αϊντραχτ ήμασταν τρεις, ο Γκέκας, ο Αμανατίδης και εγώ. Είχε γενικά πολύ μεγάλη συμπάθεια στους Ελληνες", λέει ο Τζαβέλλας και πραγματικά δημιουργεί αίσθηση, από τη στιγμή που μιλάμε για Γερμανό.

Ο λόγος; "Δεν ξέρω αν είχε κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Πάντως, τού άρεσε πολύ η Ελλάδα. Την επισκεπτόταν πολύ συχνά και είχε εξαιρετική άποψη για τους Ελληνες. Σπάνιο ξθα πει κανείς, αλλά αληθινό". Και πολύ θετικό σημάδι, συμπληρώνουμε εμείς, για τη συνεργασία του με τους Ελληνες ποδοσφαιριστές στην Εθνική μας.

Η συζήτηση περνάει σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Ποιος είναι ο τρόπος δουλειάς του Μίκαελ Σκίμπε; "Καταρχάς είναι ένα προπονητής με νέες αντιλήψεις. Του αρέσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο και του αρέσει πολύ η προπόνηση. Θέλει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να έχει η ομάδα του την μπάλα και του αρέσει η ταχύτητα".

Αγωνίζεται με συγκεκριμένο σύστημα; "Σύστημα για τον Σκίμπε είναι να παίζει η ομάδα του ποδόσφαιρο", απαντά ο Τζαβέλλας και συνεχίζει: "Το σύστημα προσαρμόζεται ανάλογα με την ομάδα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι είναι ένας προπονητής που αγαπάει πολύ τη δουλειά. Κάνει πολύ ποιοτικές προπονήσεις και μεγάλες προπονήσεις. Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Αλλωστε, μαζί του έκανα την καλή μου χρονιά στην Αϊντραχτ. Ο Σκίμπε είναι μεγάλος προπονητής, η ιδανική λύση για την Εθνική μας".

Ο Τζαβέλλας είχε συνεργαστεί και με τον προηγούμενο Γερμανό προπονητή που είχε η Εθνική μας. Τον Οτο Ρεχάγκελ. Πράγματι υπάρχει σύγκριση; "Κατά την άποψή μου κανένας προπονητής δεν μοιάζει με τον άλλον. Αλλά πράγματι έχουν την ίδια νοοτροπία. Είναι από τη γερμανική σχολή και αυτό είναι θετικό για την Εθνική, γιατί και ο Σκίμπε είναι κοντά σε αυτό που έχει μάθει η ομάδα. Είτε με τον Ρεχάγκελ είτε αργότερα και με τον Σάντος", λέει ο παίκτης του ΠΑΟΚ, που ασφαλώς κι εκείνος με την έλευση του νέου προπονητή αισιοδοξεί για την επόμενη μέρα της Εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: