Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι 10 παίκτες – αποκάλυψη του 2015 (pics)


Οι 10 παίκτες – αποκάλυψη του 2015 (pics/vids)

To 2015 μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους «παίκτες – αποκάλυψη» που μας απασχόλησαν τη χρονιά που πέρασε και οι οποίοι θα μας απασχολήσουν για... καιρό!

Περίπου δύο βδομάδες έμειναν μέχρι ο γερο-χρόνος να μας αποχαιρετήσει, παραδίδοντας σκυτάλη στο 2016.

Τη χρονιά που πέρασε «έσκασαν» στον ποδοσφαιρικό αέρα αρκετά... πυροτεχνήματα που τράβηξαν τα βλέμματα και που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσουν για καιρό, αφού η έκρηξη τους δεν μοιάζει προς το παρόν παροδική.

Το sport-fm.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τους δέκα παίκτες – αποκάλυψη του 2015.

Άντονι Μαρσιάλ (Μαν. Γιουνάιτεντ)

inner

Πολλοί ήδη έχουν τολμήσει να τον χαρακτηρίσουν ως «νέο Τιερί Ανρί» και όσο δύσκολο και αν είναι για κάποιους να βγει νέος «Τιτί», ο Μαρσιάλ δείχνει ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο 19χρονος Γάλλος που έφτασε το καλοκαίρι στο Μάντσεστερ για χάρη της Γιουνάιτεντ μετά φανών και λαμπάδων, έχει αποδείξει με το «καλημέρα» ότι τα 50 εκ. ευρώ που δαπανείθηκαν για χάρη του δεν έχουν πάει χαμένα.

Ήδη μετράει επτά γκολ με τους «κόκκινους διαβόλους» και δείχνει ότι έχει τα εχέγγυα να κάνει... μεγάλα πράγματα.



Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

inner

Η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι είναι η έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ φέτος και ο Τζέιμι Βάρντι είναι... η έκπληξη της έκπληξης.

Μέχρι το 2011 ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός έπαιζε στην 6η κατηγορία (!) της Αγγλίας με τη Χάλφαξ, αλλά έμελλε να αποτελέσει έκπληξη σε προχωρημένη ηλικία.

Φέτος σκοράρει κατά ριπάς και αποτελεί «πρώτο βιολί» στην εντυπωσιακή πορεία που κάνουν οι «αλεπούδες».

Παράσημο για τον Βάρντι, το γεγονός πως έσπασε το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ που κρατούσε από το 2003, σκοράροντας σε 11 διαδοχικά ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.



Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

inner

Ίσως ο πιο «μπαρουτοκαπνισμένος» επιθετικός αυτή τη στιγμή στην Γηραιά Ήπειρο, με τις άμυνες στη Μπουντεσλίγκα να μην έχουν βρει τον τρόπο να σταματήσουν τον «δαιμονισμένο» Γκαμπονέζο που έχει γεννηθεί στη Γαλλία.

Τα 26 γκολ που έχει πετύχει σε 25 παιχνίδια το 2015, αποτελούν επίδοση καλύτερη και από εκείνες του Λεβαντόφσκι την περίοδο που ήταν στους «Βεστφαλούς».

Ντόουγκλας Κόστα (Μπάγερν Μονάχου)

inner

Τα 30 γκολ που είχε πετύχει με τη φανέλα της Σαχτάρ Ννόνετσκ σε 141 ματς, αποτέλεσαν το λόγο να μετακινηθεί προς Γερμανία μεριά.

Ο Ντόουγκλας Κόστα είναι παίκτης – αποκάλυψη, διότι κατάφερε να αποτελέσει εξαιρετική λύση στις πτέρυγες των «Βαβαρών» σε μια περίοδο που έλειπαν οι Ρόμπεν και Ριμπερί.

Η ικανότητα του με τη μπάλα, τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους παίκτες στα άκρα, ενώ οι επτά ασίστ στα επτά πρώτα ματς, δείχνουν την ποιότητα που μπορεί να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι.



Σέρτζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα)

inner

Πρόκειται για αυτό που λέμε «παίκτης του προπονητή». Ο Σέρτζι Ρομπέρτο παίζει όπου του ζητηθεί και πάντα δίνει το μέγιστο που μπορεί.

Στον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στην Μπάρτσα εκείνος έχει φανέλα βασικού και αυτό τον καθιστά ξεχωριστό σε ένα πλήρες σύνολο όπως αυτό του Λουίς Ενρίκε.

Ριγιάρντ Μαχρέζ (Λέστερ)

inner

Εξαιρετικός ο Βάρντι, αλλά η Λέστερ έχει και δεύτερο «στρατηγό» και αυτός είναι ο Ριγιάρντ Μαχρέζ.

Ο Αλγερινός μετράει 11 γκολ και 7 ασίστ σε 16 παιχνίδια και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Ντομενέκ Χαουμέ (Βαλένθια)

inner

Μπορεί ο φέρελπις Ισπανός τερματοφύλακας να ξεκίνησε ως τρίτος τερματοφύλακας στη Βαλένθια στο ξεκίνημα τις σεζόν, αλλά είχε τον τρόπο να κερδίσει τα βλέμματα.

Ο Χαουμέ άρπαξε την ευκαιρία όταν του δόθηκε και πλέον καθιερώθηκε στην ομάδα.

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

inner

Μοιάζει σαν να τον ξέρουμε χρόνια, αλλά ο «τυφώνας» Χάρι Κέιν μας συστήθηκε πρόσφατα.

Τη χρονιά που πέρασε σκόραρε 21 φορές σε 31 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τα «σπιρούνια» και πλέον αποτελεί την πιο αξιοποιήσιμη επιλογή στην επίθεση της Αγγλίας, στο προσεχές Euro 2016.

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

inner

Στην Αργεντινή των θεωρούν άξιο διάδοχο του Λιονέλ Μέσι και η αλήθεια είναι ότι ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έχει αυτό το... κάτι.

Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, φοβερό αριστερό και ένας από τους λόγους που η Γιουβέντους κατάφερε παρά το κακό ξεκίνημα να σηκώσει κεφάλι στο πρωτάθλημα και να γλυκοκοιτάζει την κορυφή.

Αυτός είναι ο Ντιμπάλα.

Μάυρο Ικάρντι (Ίντερ)

inner

Είναι και αυτός από τις περιπτώσεις που νομίζεις ότι τον βλέπεις χρόνια.

Ο Μάουρο Ικάρντι όμως είναι μόλις 22 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να κάνει σπουδαία πράγματα, ειδικά χάρη στα εξαιρετικά ποδοσφαιρικά στοιοχεία που διαθέτει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: