Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Γιατζόγλου: «Με εκνευρίζει η λέξη ‘φοβάμαι’»


Γιατζόγλου: «Με εκνευρίζει η λέξη ‘φοβάμαι’»

Ούτε φοβάται, ούτε δυσανασχετεί που αποκαλείται προπονητής ειδικών αποστολών ο Στιβ Γιατζόγλου. Ο προπονητής της Καβάλας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη δύσκολη αποστολή της σωτηρίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του πολύπειρου προπονητή:

- Ήταν δύσκολη η απόφαση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Καβάλας με το δεδομένο ότι είχαν προηγηθεί ήττες που ενδεχομένως να αποδειχθούν οδυνηρές; «Όχι. Λειτουργούμε σε ένα πρωτάθλημα όπου με εξαίρεση πέντε ομάδες (σ. σ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) οι υπόλοιποι είναι υποψήφιοι για υποβιβασμό. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε νίκες ώστε να αναπληρώσουμε ήττες που κάναμε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση, δεν φοβάμαι το επίπεδο δυσκολίας από τη στιγμή μάλιστα που έχω τη δυνατότητα να κάνω αλλαγές και να προσθέσω τα δικά μου στοιχεία. Στο κάτω-κάτω, φέτος δεν πήγα στην Ασία και από το να κάθομαι στην Αθήνα είναι καλύτερο να εργάζομαι έχοντας έναν στόχο».

- Γενικότερα δεν έχετε φοβηθεί να αναλάβετε τις δυσκολότερες αποστολές, αυτές που άλλοι τις αποφεύγουν… «Βασικά μ’ εκνευρίζει η λέξη ‘φοβάμαι’. Δεν υπάρχει στο δικό μου λεξιλόγιο. Για μένα, έχεις το δικαίωμα να προβληματιστείς όχι όμως να φοβηθείς. Σε τελική ανάλυση, αν φοβάσαι είναι προτιμότερο να κάτσεις σπίτι σου».

- Σας ενοχλεί που σας επιλέγουν στα πολύ δύσκολα και όχι για την υλοποίηση υψηλότερων στόχων; «Στην καριέρα μου, μόνο σε μία περίπτωση είχα την ευκαιρία να δουλέψω διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Με τον Αρη το 1992. Από εκεί και πέρα, είχα διάφορες αποστολές. Βγήκαμε 4οι με τον Ηρακλή… Το ζήτημα είναι ότι στον αθλητισμό υπάρχει μόνο μία θέση κι αυτή είναι η πρώτη. Για μένα, το να τερματίσεις 3ος δεν στοιχειοθετεί επιτυχία. Πόσο διαφορετικό είναι δηλαδή από το να σώσεις την Καβάλα ή να την οδηγήσεις στα πλέι οφ του πρωταθλήματος; Το κριτήριο στην Ελλάδα, στην χώρα όπου υπάρχει ο πλούσιος και ο φτωχός, είναι ότι όλοι κρίνονται με το ίδιο μάτι αλλά δουλεύουν υπό διαφορετικές συνθήκες».

- Γι’ αυτόν τον λόγο σας έχουν χαρακτηρίσει ως άνθρωπο των ειδικών αποστολών. «Δεν με ενοχλεί, μπορώ να σου πω μάλιστα ότι με κολακεύει. Στα εύκολα έχεις πολλούς φίλους, στα δύσκολα είναι ελάχιστοι δίπλα σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: