Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ημέρα κρίσης για «Δικεφάλους»!!


Ημέρα κρίσης για «Δικεφάλους»

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παίζουν τα ρέστα τους κόντρα σε Νεπτούνας και Λιέτουβος Ρίτας αντίστοιχα για να ακολουθήσουν τον Άρη στους «32» του Eurocup. Τα σενάρια πρόκρισης.

Ο Άρης πέρασε και μάλιστα πρώτος στον όμιλό του στους «32» του Eurocup κι απόψε παρέα θέλουν να του κάνουν οι δύο «Δικέφαλοι».

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Νεπτούνας (19:00, ΟΤΕ Sport 4) και ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λιέτουβος Ρίτας (19:00, Novasports 2), με τους Θεσσαλονικείς να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, αλλά όχι και τους «κιτρινόμαυρους».

Για την «Ένωση» είναι κατ’ αρχάς απαραίτητη νίκη στο ΟΑΚΑ επί των Λιθουανών που έχουν μεν προκριθεί αλλά θέλουν νίκη, προκειμένου αν αυτή συνδυαστεί με ήττα της Γαλατάσαραϊ να περάσουν πρώτοι. Πέρα από νίκη δική της, η ΑΕΚ ελπίζει σε καλά νέα από τη Ρωσία και συγκεκριμένα είτε σε ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ (που «καίγεται» για νίκη) από την ήδη αποκλεισμένη Κράσνι, είτε σε ήττα της αδιάφορης Νίζνι από την πρωτοπόρο Γαλατάσαραϊ. Το παράδοξο είναι πως οι άλλοι δύο αγώνες του έκτου ομίλου θα αρχίσουν μισή ώρα νωρίτερα από αυτόν της ΑΕΚ, συνεπώς θα γνωρίζει πριν το τέλος αν με νίκη θα είναι στους «32» ή όχι. Ο Ντράγκαν Σάκοτα υπολογίζει σε άπαντες πλην των Ντι Τζέι Κούπερ και Μάλκολμ Άρμστεντ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η βαθμολογία (Σε 9 αγώνες):
1. Γαλατάσαραϊ 7-2 16
2. Νεπτούνας 6-3 15
3. Νίζνι 5-4 14
4. ΑΕΚ 4-5 13
5. Χάποελ Ιερουσαλήμ 4-5 13
6. Κράσνι 1-8 10

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά ελέγχει απόλυτα τη μοίρα του. Εφόσον νικήσει στο Βίλνιους την ουραγό και αδιάφορη Λιέτουβος Ρίτας θα είναι στους «32» ανεξάρτητα από άλλα αποτελέσματα. Αν, δε, νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» συνδυαστεί με ήττα της Ζόλνοκι από την Άβτοντορ στη Ρωσία, τότε θα είναι τρίτος στον όμιλό του κι όχι τέταρτος. Οι Θεσσαλονικείς προκρίνονται ακόμη και με ήττα, αρκεί ταυτόχρονα να χάσει η Μπεσίκτας από τη Ζενίτ στην Κωνσταντινούπολη. Συνεπώς το μόνο σενάριο αποκλεισμού για τον ΠΑΟΚ είναι να χάσει στο Βίλνιους και να νικήσει η Μπεσίκτας τη Ζενίτ στην Τουρκία. Κι εδώ υπάρχει παράδοξο, καθότι το ματς της Πόλης θα αρχίσει στις 20:00, δηλαδή μία ώρα μετά από τον αγώνα του ΠΑΟΚ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει αμφίβολο τον Νίκολα Μάρκοβιτς, που ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό σπασμό.

Η βαθμολογία (Σε 9 αγώνες):
1. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 8-1 17
2. Άβτοντορ Σαράτοφ 6-3 15
3. ΠΑΟΚ 4-5 13
4. Μπεσίκτας 3-6 12
5. Λιέτουβος Ρίτας 3-6 12
6. Ζόλνοκι 3-6 12

*Από τα αποτελέσματα της Τετάρτης θα καταρτιστούν και οι οκτώ νέοι όμιλοι της φάσης των «32», που θα συμπληρωθούν Πέμπτη και Παρασκευή από όσες ομάδες αποκλειστούν από την Ευρωλίγκα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: