Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η σιγουριά τους… έφαγε!!


Η σιγουριά τους… έφαγε!

Στην Πόρτο ήξεραν πως ο Μάρκο Σίλβα δε θα πίεζε τη διοίκηση του Ολυμπιακού για να φύγει γιατί πολύ απλά δε θέλει ν' αποχωρήσει απ' τους Πειραιώτες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το θέμα Πόρτο – Σίλβα κυριάρχησε τις δύο τελευταίες μέρες στην “ερυθρόλευκη” επικαιρότητα. Είναι αλήθεια μάλιστα πως η επιμονή του πορτογαλικού Τύπου για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκάλεσε πολλές απορίες στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Απορίες που είχαν να κάνουν με την ορθότητα των πληροφοριών από την πατρίδα του Μάρκο Σίλβα, καθώς υπήρξαν και ρεπορτάζ που όχι απλά έκαναν λόγο για επαφές των δύο πλευρών αλλά το προχωρούσαν ακόμα περισσότερο κάνοντας λόγο και για επικείμενη ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο ίδιος ο Σίλβα τόνιζε μέσω συνέντευξης στη Nova (πριν από λίγες μέρες) ότι δε φεύγει απ' τον Ολυμπιακό όμως οι συμπατριώτες του μάλλον επέμεναν στη δικής τους εκδοχή και όχι σ' αυτά που έλεγε ο κόουτς των “ερυθρόλευκων”.

Μάλιστα από την Πορτογαλία επέμεναν ακόμα και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του 39χρονου τεχνικού στην Κρήτη (είχαν ενημερωθεί σχετικά από τα ελληνικά σάιτ) ότι η Πόρτο πλησίασε την πλευρά του Μάρκο Σίλβα ή καλύτερα για ν' ακριβολογούμε τον ατζέντη του νεαρού τεχνικού.

“Έγινε κουβέντα” έλεγαν χαρακτηριστικά Πορτογάλοι δημοσιογράφοι για το θέμα. Αυτό όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με το ότι άλλη απάντηση περίμεναν οι “δράκοι” και άλλη πήραν.

Μπορεί να μην ανέμεναν ν' ακούσουν άμεσα το ναι, λόγω φυσικά του Ολυμπιακού, αλλά περίμεναν πως ο Σίλβα θα τους έδινε το δικαίωμα να αισιοδοξούν για να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Πειραιά.

Τέτοια απόκριση από πλευράς Σίλβα δεν πήραν. Τουναντίον, ο νεαρός τεχνικός ξεκαθάρισε μέσω του ατζέντη του, πως ναι μεν το ενδιαφέρον είναι τιμητικό αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι δεν έχει λόγο να φύγει τώρα απ' τον Ολυμπιακό.

Ήταν μια απάντηση που ξάφνιασε τους “δράκους” καθώς δεν περίμεναν τόση αφοσίωση από την πλευρά του Σίλβα προς τον Ολυμπιακό. Αυτομάτως η πορτογαλική ομάδα είχε χάσει ένα (πιθανό) διαπραγματευτικό ατού (το πλέον ισχυρό) σε περίπτωση που ήθελε να ξεκινήσει επαφές με τους “ερυθρόλευκους”.

Οι Πορτογάλοι ήξεραν πως ο νεαρός κόουτς δε θα πίεζε τη διοίκηση του Ολυμπιακού για να φύγει γιατί πολύ απλά δε θέλει ν' αποχωρήσει απ' τους Πειραιώτες.

Πάμε τώρα στο θέμα του νέου συμβολαίου, η υπογραφή του οποίου φαίνεται να είναι επιθυμία και των δύο πλευρών. Από τη μία ο Σίλβα θ' αυξήσει (σημαντικά) τις ετήσιες αποδοχές του και από την άλλη πλευρά η μαγική λέξη είναι “ρήτρα”.

Ασφαλώς και οι Πειραιώτες θα θελήσουν να επεκτείνουν και μετά το 2017 το συμβόλαιο (που ήδη υπάρχει) ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το ποσό που θα ορίζει η ρήτρα είναι αποκλειστικά θέμα συνεννόησης του ατζέντη του Πορτογάλου και της διοίκησης του Ολυμπιακού και με το κλίμα που υπάρχει την παρούσα φάση ανάμεσα στις δύο πλευρές, μάλλον εικάζει κάποιος ότι δε θα υπάρξει διαφωνία.

Απλά να θυμίσουμε ότι το sport-fm.gr είχε αναφέρει χαρακτηριστικά την ατάκα στελέχους του Ολυμπιακού όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας το “σενάριο” για Ζενίτ και Μάρκο Σίλβα.

«Το πιο πιθανό είναι να υπογράψει ο Μάρκο. Όχι στη Ζενίτ, αλλά νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό», ήταν η απάντηση σε σχετικό ερώτημα. Φαίνεται λοιπόν ότι έφτασε η ώρα των υπογραφών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: