Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τρέλανέ μας, Αλεσάντρια!! (pics)


Τρέλανέ μας, Αλεσάντρια! (pics)

Βάλθηκε να τους τρελάνει όλους! Η Αλεσάντρια προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia όπου την περιμένει σε διπλούς αγώνες η Μίλαν και ο Τζιάνι Ριβέρα θα είναι περήφανος για τα… εγγόνια του!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Το δικό της όνειρο στο φετινό Coppa Italia ζει η Αλεσάντρια. Τι κι αν αγωνίζεται στην Lega Pro (Γ’ κατηγορία) της χώρας; Η ομάδα-θαύμα με το όνομα που παραπέμπει σε Ελλάδα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού και χθες (18/01) έγραψε ξανά ιστορία. Πως; Αποκλείοντας την Σπέτσια και πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά.

Και εδώ που τα λέμε, έχοντας κάνει μεγαλύτερες εκπλήξεις στους προηγούμενους γύρους κόντρα σε Παλέρμο και Τζένοα, σιγά μην την σταματούσε ομάδα της Serie B… Πλέον, η επόμενη πρόκληση-γιορτή είναι η Μίλαν, την οποία θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις. Το άσχημο, βέβαια, είναι ότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στις 26 του τρέχοντος μήνα δεν θα γίνει για λόγους ασφαλείας στην φυσική της έδρα, το Stadio Giuseppe Moccagatta, αλλά στο γειτονικό Τορίνο και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης. Αλλά ακόμη κι έτσι, τα 90 χιλιόμετρα απόστασης δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για τους φιλάθλους της. Τέτοιες ιστορικές ευκαιρίες δεν χάνονται, ούτε συμβαίνουν κάθε μέρα…

inner

Η Αλεσάντρια δεν… διεκδικεί την πρωτιά για πρόκριση ομάδας της Γ’ κατηγορίας στα ημιτελικά του Coppa Italia, αλλά είναι η πρώτη που το καταφέρνει, μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, αφού η τελευταία που είχε πετύχει κάτι τέτοιο ήταν η Μπάρι το 1984. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι στο παρελθόν και συγκεκριμένα τη σεζόν 1935-36, η ομάδα της Βόρειας Ιταλίας είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου είχε χάσει με σκορ 5-1 από την Τορίνο. Η ομοιότητα είναι ότι και τότε είχε παίξει στα ημιτελικά με τη Μίλαν, την οποία είχε αποκλείσει, νικώντας με 1-0 σε νοκ άουτ παιχνίδι. Προηγούμενο μεγάλο «θύμα» της ήταν η Λάτσιο στα προημιτελικά, ενώ στους προηγούμενους δύο γύρους είχε αφήσει εκτός συνέχειας τις Κρεμονέζε και Μόντενα.

Πέρα από τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φροντιστή, που βρίσκονται σε πελάγη ευτυχίας, αυτός που επίσης θα έχει όμορφα συναισθήματα για αυτό το επίτευγμα, είναι ο Τζιάνι Ριβέρα. Ο παλαίμαχος άσος και επονομαζόμενο golden boy του ιταλικού ποδοσφαίρου αποτελεί γέννημα-θρέμμα της ομάδας, με την οποία έκανε ντεμπούτο στη Serie A το καλοκαίρι του 1959 σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών, όντας ένας από τους νεότερους στην ιστορία.

inner

Το ταλέντο του ήταν τέτοιο, που έπαιξε μόλις έναν χρόνο, έχοντας 26 συμμετοχές και 6 γκολ. Τα… λαγωνικά της Μίλαν έσπευσαν και τον έκαναν δικό τους. Και καλά έκαναν, αφού αποτέλεσε έναν πιστό στρατιώτη της ομάδας, στην οποία αγωνίστηκε σε όλο το υπόλοιπο της καριέρας του. Στα 19 χρόνια που έμεινε στο Μιλάνο κατέκτησε τα πάντα, αλλά ουδείς (ούτε ο ίδιος) ξεχνάει από πού ξεκίνησε.

Και βλέποντας σήμερα τα… εγγόνια του να πετυχαίνουν το ένα θαύμα μετά το άλλο στο Coppa Italia, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να αισθάνεται περήφανος και να εύχεται ότι η Αλεσάντρια θα επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Γιατί η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε στη Serie A ήταν η μοναδική που ο ίδιος φόρεσε τη φανέλα με τα γκρι!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: