Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Noor 1: Ο εφοπλιστής υπονόησε ότι εκβιάστηκε!!


Noor 1: Ο εφοπλιστής υπονόησε ότι εκβιάστηκε

O κατηγορούμενος εφοπλιστής Μάκης Γ. υπονόησε ότι εκβιάστηκε-απειλήθηκε για να συμμετάσχει στη μεταφορά των ναρκωτικών, και επανέλαβε ότι ο ίδιος συμμετείχε στο ναυτιλιακό κομμάτι.

Δίχως να κατονομάσει τους χρηματοδότες της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, τον Ιούνιο του 2014, με το πλοίο «Noor One», ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος εφοπλιστής Μάκης Γ. Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως, ο 42χρονος εφοπλιστής δεν έδωσε σαφή απάντηση και κατέθεσε αόριστα ότι «θα τους αναφέρω αρμοδίως».

Υπονόησε ότι εκβιάστηκε-απειλήθηκε για να συμμετάσχει στη μεταφορά των ναρκωτικών, και επανέλαβε ότι ο ίδιος συμμετείχε στο ναυτιλιακό κομμάτι και δεν είχε άμεση εμπλοκή με τα ναρκωτικά. Στη διαδικασία παρενέβησαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος εφοπλιστής έχει δώσει στοιχεία (σχετικά με τους χρηματοδότες) και ότι βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Στην αρχή της απολογίας του ο 42χρονος είχε δηλώσει ενώπιον του δικαστηρίου ότι «θα μιλήσει για όλους και για όλα», καθώς και ότι «τα έβαλε με όλους». Εισέπραξε την απάντηση της εισαγγελέως, που σχολίασε επί λέξει: «Με ποιους τα βάλατε σήμερα; Εγώ δεν αποκόμισα τέτοια εντύπωση. Είναι πολύ πομπώδες αυτό που είπατε, αλλά δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος εφοπλιστής προσπάθησε να ανασκευάσει παλαιότερη κατάθεσή του για τον ρόλο της εταιρείας Arab Waves και του συγκατηγορούμενού του Αιμίλιου Κ. στην υπόθεση. Ενώ λοιπόν ενώπιον του ανακριτή είχε καταθέσει ότι η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε από τον έμπορο αυτοκινήτων και πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα Αιμίλιο Κ. για τη μεταφορά των χρημάτων που θα καταβάλλονταν για την αγορά των δύο τόνων ηρωίνης, χθες στο δικαστήριο κατέθεσε εμφατικά ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών». Για τη δική του σχέση-διασύνδεση με την εταιρεία Arab Waves, ο 42χρονος εφοπλιστής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εκείνος συνέστησε στον Αιμίλιο Κ. τον ναυτιλιακό πράκτορα στο Ντουμπάι, που θα αναλάμβανε τη σύσταση της εταιρείας. Στο σημείο αυτό της διαδικασίας παρενέβη ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας (ο Αιμίλιος Κ.), ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία ενεργοποιήθηκε μόνο και μόνο προκειμένου να μπορώ να κόβω δελτία παροχής υπηρεσιών».

Ο 42χρονος αρνήθηκε ότι είχε ελεύθερη πρόσβαση στη βίλα της Φιλοθέης, όπου βρέθηκε μισός τόνος ηρωίνης, παρότι, όπως είπε, κάλυπτε εξ ολοκλήρου τα έξοδα συντήρησης της πολυτελούς κατοικίας. Αντίθετα, ενοχοποίησε τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αλβανό Σταύρο Λ., λέγοντας ότι «έμπαινε στη βίλα και στις αποθήκες όποτε ήθελε».

Αμέσως μετά, ο 42χρονος ρωτήθηκε από την εισαγγελέα εάν προμήθευσε το πλήρωμα του «Noor One» με μαύρες σακούλες που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά της ηρωίνης από τα αμπάρια του πλοίου στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη στο Κορωπί. Απαντώντας, ο 42χρονος απεδέχθη ότι αγόρασε και μετέφερε στο πλοίο μαύρες σακούλες, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό έγινε για τη μεταφορά των σκουπιδιών και όχι για να κρύψουν τα ναρκωτικά.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: