Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Γκιρτζίκης: «Να εφαρμόζουν τους κανονισμούς όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο»


Γκιρτζίκης: «Να εφαρμόζουν τους κανονισμούς όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο»

Δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι έκανε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να αναφέρεται στα διαιτητικά λάθη, στην πορεία της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και στην κακή επιλογή του Ρανιέρι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, στο Μακεδονία TV:

Για τον έναν χρόνο που κλείνει στη θέση του προέδρου: «Μέσα σε αυτόν τον χρόνο έχουμε προχωρήσει σε σημαντικά βήματα, όπως ο θεσμικός εκσυγχρονισμός της ομοσπονδίας, με την ισχύ των νέων κανονισμών, που είναι σύμφωνοι με τα διεθνή πρότυπα. Επίσης, προχωρήσαμε στην εκλογή τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά μας όργανα, φέραμε την ηρεμία και εξορθολογήσαμε την οικονομική λειτουργία της ομοσπονδίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες. Επιπλέον εγκαινιάσαμε συνεργασία με τη Sportradar για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων παιχνιδιών. Το αρνητικό ή το θετικό πρόσημο θα μπει στη λήξη της θητείας μας, από αυτούς που είναι αρμόδιοι για αυτό, από τις Ενώσεις».

Για τη στοχοποίηση που γίνεται στο ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο στοχοποιείται, πολλές φορές από ανθρώπους που δεν αγαπούν το άθλημα. Η ΕΠΟ πάντα ήταν στόχος κριτικής, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα. Οι Έλληνες φίλαθλοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν γίνεται λόγος μόνο για τα αρνητικά. Αυτό που λέω εγώ στον Έλληνα φίλαθλο, είναι ότι στην ΕΠΟ εργαζόμαστε για να λύσουμε προβλήματα και να βελτιώσουμε τις συνθήκες, παρά την οικονομική κρίση».

Για τους χαρακτηρισμούς που έχει δεχθεί από παράγοντες του ποδοσφαίρου: «Λυπάμαι γι’ αυτά. Ο στόχος αυτών που βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις είναι να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν και να επηρεαστούν τα όργανα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εγώ, λοιπόν, δεν επηρεάζομαι και συνήθως δεν απαντώ. Δέχομαι την κριτική, όταν είναι καλόπιστη, αλλά κάνω τη δουλειά μου, όπως νομίζω και σύμφωνα με τους κανονισμούς. Και αυτό λέω σε όλους, όσοι υπηρετούν το ποδόσφαιρο: να κάνουν τη δουλειά τους και να εφαρμόζουν τους κανονισμούς. Αυτό λέω και σε αυτούς που βγάζουν τις ανακοινώσεις και σε όσους στελεχώνουν τα όργανα της ΕΠΟ».

Για το αν τον στεναχωρούν οι επιθέσεις: «Με στενοχωρούν, φυσικά, αλλά δεν με επηρεάζουν. Αυτό που με στεναχωρεί είναι οι επιθέσεις που δέχονται συνολικά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ακούω κάποιους να μιλούν απαξιωτικά για τους Προέδρους των Ενώσεων συλλήβδην, να τους λένε "βλαχοπροέδρους" και "βλαχοδημάρχους" και κάποιους να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να εκλέγονται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Και αναρωτιέμαι: αν δεν εκλέγονται οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, ποιοι θα εκλέγονται; Άλλοι; Είναι σαν να λέμε ότι στον Ιατρικό Σύλλογο δεν θα εκλέγονται γιατροί. Εγώ θα κριθώ από αυτούς τους ανθρώπους. Εκείνοι που με κατηγορούν, επίσης θα κριθούν από τις ομάδες τους».

Για τα διαιτητικά λάθη: «Όσο υπάρχει ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαιτητών και την ενιαία εφαρμογή των κανονισμών. Να επιμορφώνουμε τους διαιτητές και να φροντίζουμε να γυμνάζονται, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Παράλληλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης διαιτητών ταλέντων, από το οποίο ελπίζουμε ότι θα παραχθούν καλοί διαιτητές τα επόμενα χρόνια».

Για την Εθνική και τους στόχους της: «Είμαι σίγουρος ότι η Εθνική θα επιστρέψει στις επιτυχίες. Έχουμε καταξιωμένους παίκτες που διακρίνονται στα καλύτερα πρωταθλήματα του εξωτερικού και έρχεται μια νέα φουρνιά παικτών με ταλέντο και μεγάλη διάθεση να παίξουν με την Εθνική και να διακριθούν. Εμπιστευόμαστε τον νέο μας προπονητή, τον κύριο Σκίμπε και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και θα στηρίξουμε την Εθνική με όλες μας τις δυνάμεις. Με τον καθηγητή Γκοδόλια υποστηρίζουμε το επιστημονικό δυναμικό με ικανούς ανθρώπους, που παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ προχωράμε και στη δημιουργία ενός μόνιμου και σύγχρονου προπονητικού κέντρου, που είναι απαραίτητο για τις Εθνικές μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να καθιερωθούμε πάλι στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Πιστεύω ότι με καλή οργάνωση και σκληρή δουλειά θα το πετύχουμε».

Για τον Ρανιέρι: «Τα αποτελέσματα μιλούν μόνα τους. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Δυστυχώς σε εμάς το πείραμα απέτυχε. Έγιναν τρομερά λάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: