Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σάκκαρη στο sportfm.gr: «Νιώθω ότι κάνω περήφανους τους Έλληνες»


Σάκκαρη στο sportfm.gr: «Νιώθω ότι κάνω περήφανους τους Έλληνες»

Ικανοποιημένη από το γεγονός πως κάνει περήφανους τους Έλληνες δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη μιλώντας στο sportfm.gr. Διαβάστε τι λέει η Ελληνίδα τενίστρια πριν το σπουδαίο ματς με την Σουάρεθ Ναβάρο.

Είναι κάποια πράγματα στη ζωή που μοιάζουν εξ αρχής προδιαγεγραμμένα, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση, της ενεργής εκπροσώπου της χώρας μας στο τενιστικό στερέωμα, Μαρίας Σάκκαρη.

Διότι το «σκόνταμμα» της μικρής Μαρίας στον προαύλιο χώρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών όταν ήταν παιδί και το «μπάσιμο» της για πρώτη φορά σε γήπεδο τένις από τον παππού της Δημήτρη Κανελλόπουλο, προκειμένου να ηρεμήσει, έμελλε να ξυπνήσει το τενιστικό της ένστικτο.

Στην περίπτωση όμως της Μαρίας Σάκκαρη, το πεπρωμένο της δεν ήταν αποτέλεσμα της τύχης, αλλά μια προδιαγεγραμμένη ιστορία, απόρροια του τενιστικού γονιδίου που κυλά στο DNA της.

inner

Η Μαρία Σάκκαρη, στα 20 της, έχει καταφέρει να κάνει ένα λαό να θυμηθεί και να ασχοληθεί με ένα άθλημα που η αλήθεια είναι πως δεν είναι στις πρώτες επιλογές.

Η πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam, απέναντι στην Κινέζα Γιαφάν Γουάνγκ στο Αυστραλιανό Open, αποτελεί παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον που προδιαγράφεται μπροστά στην κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, της πρώτης Ελληνίδας που αγωνίστηκε στο Ρολάν Γκαρός.

inner

Η Μαρία Σάκκαρη ανεβαίνει σταθερά στο τενιστικό στερέωμα και βήμα – βήμα χτίζει το brand name της. Μετά την πρόκριση της σε κυρίως ταμπλό στο Αμερικάνικο Open, πήρε και την πρώτη νίκη της στη Μελβούρνη και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Τετάρτης με τη No11 στο κόσμο, Σουάρεθ Ναβάρο, θα έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα της που τώρα ξεκινά.

Εκείνη, από την αρχή έχει βάλει ψηλά τον πήχη, με μοναδικό στόχο να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες. Ο απίστευτος τσαμπουκάς που βγάζει στο τερέν, αποτελεί τρανή απόδειξη, ότι αυτό το κορίτσι που μέρα με τη μέρα ωριμάζει αθλητικά, ήρθε για να μείνει.

inner

Η Μαρία Σάκκαρη, που αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για το παιχνίδι της Τετάρτης, μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιώργο Σπανομανώλη, για την σπουδαία νίκη της, τη συνέχεια του τουρνουά και τους στόχους της στο εγγύς μέλλον.

Για τη σημερινή της τελευταία προπόνηση:

«Σήμερα έκανα την τελευταία μου προπόνηση, ενόψει του αυριανού ματς. Ήταν μια ωραία εμπειρία γιατί προπονήθηκα με την Αράντσα (σ.σ. Σάντσεθ Βικάριο), η οποία είναι φίλη της μητέρας μου και του προπονητή μου. Ήταν τεράστια τιμή να κάνω προπόνηση με μια αθλήτρια που έχει υπάρξει νούμερο ένα. Δεν σας κρίβω ότι ένιωσα δέος».

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο:

«Αυτές είναι ευκαιρίες που δεν σου δίνονται κάθε μέρα. Την θαυμάζω και μου αρέσει το παιχνίδι της. Είναι από τις αθλήτριες που μπορείς να παίξεις μαζί της γιατί δεν σε «κοπανάει» από την αρχή. Νιώθω καλά, πιστεύω σε μένα, είμαι σε εξαιρετική φάση θεωρώ και θα παίξω χωρίς άγχος για το καλύτερο».

Για το πλάνο που σκέφτεται να ακολουθήσει:

«Έχω δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής. Σκοπός είναι να μη βιαστώ από την αρχή, να δείξω υπομονή, να μην στρεσαριστώ και να κάνω το παιχνίδι μου. Είναι δύσκολο για μένα το ότι θα παίξω σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο (σ.σ. Margaret Arena). Δεν το περίμενα. Θα μπω στο ματς με καλή ψυχολογία και βλέπουμε».

Για το αν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της επιτυχίας της και την αίσθηση που έχει κάνει στην Ελλάδα:

«Μένω μόνιμα στο εξωτερικό και δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως τι εικόνα έχουν για μένα στην Ελλάδα. Βέβαια έχω μια πρώτη αίσθηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το γεγονός πως ο κόσμος μιλάει και πάλι για το τένις. Αυτό που νιώθω και με ικανοποιεί είναι ότι κάνω περήφανους τους Έλληνες».

inner

Για τη διαφορά του να προετοιμάζεται στο εξωτερικό:

«Θεωρώ πως αν έμενα στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να πετύχω. Δουλεύω πολύ και είμαι απολύτως συγκεντρωμένη στο τένις. Το τένις είναι η ζωή μου, η καθημερινότητα μου. Στην Ελλάδα εκτός από τις συνθήκες, υπάρχουν πράγματα που μοιάζουν απλά αλλά θα με αποσπούσαν από τον πρωταθλητισμό όπως μια απλή βόλτα. Στο εξωτερικό έχω την ευκαιρία να είμαι προσηλωμένη στο τένις 24 ώρες το 24ωρο».

inner

Για την στήριξη που παίρνει από τους ομογενείς στην Αυστραλία:

«Η παρουσία των Ελλήνων που δίνει κίνητρο. Πορώνεσαι ακόμα περισσότερο όταν ο κόσμος είναι εκεί για σένα. Είναι δύσκολο για τον αντίπαλο, ένα γήπεδο να φωνάζει και να είναι μαζί σου. Είδατε τι έγινε στο ματς του Παγδατή με τον Τσόνγκα. Αυτό συμβαίνει και στα παιχνίδια μου. Οι «Ελληνάρες» έχουν αλλάξει την εικόνα του τουρνουά. Φωνάζουν, πανηγυρίζουν, λένε συνθήματα. Είναι τεράστια η συνεισφορά τους και όλοι στο Open μιλούν για αυτό».






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: