Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Βόλφσμπουργκ από πέρσι για 60'!!


Βόλφσμπουργκ από πέρσι για 60'

Με πρωταγωνιστή τον Γιούλιαν Ντράξλερ που σημείωσε δύο τέρματα, η Βόλφσμπουργκ νίκησε 3-2 τη Γάνδη εκτός έδρας και πήρε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στην οκτάδα.

Πολύ εύκολη λεία έγινε η Γάνδη για τα δόντια των «Λύκων», μιας και οι Γερμανοί, εκμεταλλεύτηκαν απειρία και λάθη των Βέλγων και έφτασαν στο 3-2.

Ο Ντράξλερ στο 44’ και στο 52’ έβαλε τα δύο πρώτα γκολ και ο Κρούζε στο 60’ διαμόρφωσε το μεγάλο προβάδισμα για την γερμανική ομάδα. Στα τελευταία 15’ το πάλεψε η Γάνδη που μείωσε στο 78’ με τον Κουμς, ενώ στο 89' μείωσε σε 2-3 με τον Κουλιμπαλί. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βιεϊρίνια (ασίστ στο πρώτο γκολ, συμμετοχή στον συνδυασμό για το 3ο).

Η Βόλφσμπουργκ παρά τις απώλειες των Ντοστ, Νάλντο, Μπενάλιο θύμισε την περσινή ομάδα για μία ώρα, αλλά αξίζουν μπράβο και στη Γάνδη που τουλάχιστον με τα δύο γκολ, έδωσε ενδιαφέρον στον επαναληπτικό.

Το ματς

Η Βόλφσμπουργκ με τον αέρα της πιο έμπειρης ομάδας σε νοκ-άουτ παιχνίδια και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 5’ με τον Τζούλια Ντράξλερ. Με το πέρασμα της ώρας η Γάνδη άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να παίζει κυρίως με την μπάλα στα πόδια, δίχως όμως να καταφέρει ν’ απειλήσει ουσιαστικά. Από την άλλη μεριά οι Γερμανοί έδιναν χώρο στους Βέλγους, για να μπορούν να βγάλουν κάποια απειλητική φάση. Πλην όμως ορισμένων σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία φάση.

inner

Κι ενώ το πρώτο μέρος έδειχνε πως θα πάρει με το ισόπαλο 0-0, μια εξαιρετική ενέργεια του Ντράξλερ, έγινε η αφετηρία για να μπει μπροστά στο σκορ η γερμανική ομάδα, με τον 22χρονο επιθετικό μέσο, να κάνει μια εκπληκτική ντρίπλα πάνω στην πλάγια γραμμή για ν’ αρχίσει μια κούρσα. Έπαιξε το ένα – δύο με τον Βιεϊρίνια και με την διαγώνια κίνηση που είχε κάνει ήδη από τα πλάγια προς τα μέσα, πήρε την μπάλα από τον Πορτογάλο, στο ύψος της περιοχής και με ένα ωραίο φαλτσταριστό σουτ, έγραψε το 1-0 για τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί πάντως υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σίρλε παίρνει τη θέση του Γιουνγκ.

Η Γάνδη θέλησε να μπει δυνατά στην επανάληψη, φόρτωσε και με δύο κάρτες την Βόλφσμπουργκ (Λουίς Γκουστάβο και Βιεϊρίνια), αλλά τα πολλά λάθη της άπειρης Γάνδης κόστισαν πάλι στο 52’. Ένα λάθος γύρισμα από τη μεσαία γραμμή, προς την άμυνα, ο Ντράξλερ θα περάσει κάτω από τα πόδια τον Μίτροβιτς και θα σκάψει την μπάλα πάνω από τον Σελς για το 0-2. Η Βόλφσμπουργκ έβαλε μπρος από εκεί και μετά και δεν έβαζε φρένο. Στο 60’ ο Βιεϊρίνια θ’ ανοίξει ωραία δεξιά στον Τρες, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Κρούζε με προβολή έκανε το 0-3.

inner

Στο 62’ ήρθε το δοκάρι από τον Κρούζε που επέλεξε να μην δώσει στον Ντράξλερ για να σιγουρέψει το γκολ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Κουμς κόντραρε πάνω στον Ντάντε, βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε κόρνερ. Τελικά η Γάνδη που πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, έφτασε στη μείωση του σκορ με τον Κουμς, που έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και σούταρε με το δεξί για να νικήσει τον Κάστεελς. Ο πορτιέρο που αντικατέστησε Μπενάλιο, με δύσκολη διπλή επέμβαση σουτ του Φοκέ, ενώ στο 85’ ο Σαϊεφ απείλησε ξανά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Η Γάνδη με τον Κουλιμπαλί μείωσε ακόμα περισσότερο στο 89' μετά τη σέντρα του Σαϊεφ κι έτσι η βελγική ομάδα, κράτησε κάποιες μικρές ελπίδες για τη ρεβάνς.



Οι συνθέσεις:

Γάνδη: Σελς, Μίτροβιτς, Ασάρε, Ρενάτο Νέτο, Κουμς, Ντεγιάγκερε, Φοκέ, Μιλίσεβιτς (61’ Σαϊεφ), Ντεπουάτρ (80’ Κουλιμπαλί), Σιμόν (60’ Ματόν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαντερμπούσκε, Ραφίνια, Γκέρσον, Ντο

Βόλφσμπουργκ: Κάστεελς, Ντάντε, Γιουνγκ (45+1’ λ.τρ. Σίρλε), Νόκε, Ροντρίγκεζ, Βιεϊρίνια (80' Σέφερ), Ντράξλερ, Τρες, Γκουστάβο Λουίς, Αρνολντ, Κρούζε (92' Πουτάρο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκρούν, Κλίνγκερ, Ενρίκε, Αζαουί *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: