Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η απαλλαγή από χρέη και… νοοτροπία!!


Η απαλλαγή από χρέη και… νοοτροπία

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ Άρης και το ποιος θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Σε μια επικίνδυνη περιδίνηση κινδυνεύει να πέσει ο Άρης όσο πλησιάζει η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και το ποιος θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Κοινώς όταν θα… μιλήσει το χρήμα. Πέρα από τη γνωστή αντιπαράθεση ότι το ύψους του αρχικού ΜΚ θα πρέπει να είναι 2, 3 ή 5εκ ευρώ (εδώ οι απόψεις διίστανται) ως αποδεικτικό του πόσο παχύ θα είναι το πορτοφόλι του εν δυνάμει νέου ιδιοκτήτη, έχει ήδη εμφιλοχωρήσει στις τάξεις των φίλων του Άρη, μια σε πρώτη φάση, καφενειακή συζήτηση που τείνει να χωρίσεις τους κίτρινους-πάλι- σε στρατόπεδα.

Αρχικά ακούσαμε ότι ο Καρυπίδης είναι μπροστινός του Αρβανιτίδη. Άσχετα αν στο καπάκι καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός από την αγωγή που δημοσιεύτηκε ότι έχει καταθέσει η οικογένεια Καρυπίδη εναντίον του πρώην μεγαλομετόχου της Βέροιας. Ακούσαμε επίσης ότι ο Αρβανιτίδης θα πάρει την Βέροια πίσω. Κι αυτό διαψεύστηκε. Ακούσαμε ότι πίσω από τον Καρυπίδη είναι ο Κάλας. Αυτό μάλλον είναι άνευ σχολιασμού. Για τον Σαββίδη και τη σχέση του με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ έχει απαντήσει πολλάκις και δημοσίως ο Καρυπίδης.

Εσχάτως στην κουβέντα μπήκαν και τα Σούπερ Μάρκετ και οι εξελίξεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου στον οποίο συμμετέχει με 142 καταστήματα και ο Καρυπίδης και έχει αρχίσει να αμφισβητείται η οικονομική του επάρκεια, ώστε να κουμαντάρει το μεγάλο καράβι που λέγεται Άρης. Η παραφιλολογία ενισχύεται από το γεγονός ότι ο νυν υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει αποφασίσει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του το τελευταίο διάστημα, προφανώς γιατί δεν του αφήνουν χρόνο και οι αλλαγές που συντελούνται στους επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.

Αυτό που σίγουρα ισχύει σήμερα που μιλάμε είναι το εξής. Ο Καρυπίδης πέτυχε στον πρώτο του στόχο που είναι το αγωνιστικό αφού ο ΑΡΗΣ περιμένει την μαθηματική επικύρωση της ανόδου. Έχει την ομάδα πληρωμένη και τηρεί τις υποχρεώσεις του προς τον ερασιτέχνη, τουλάχιστον με βάση όσα δημόσια έχει πει ο Γιάννης Ψηφίδης. Αυτό που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι η δεύτερη υποχρέωση που έχει αναλάβει και βάσει μνημονίου. Δηλαδή την περάτωση της εκκαθάρισης ή αν δεν προλάβει να ολοκληρωθεί, την απρόσκοπτη συμμετοχή της ομάδας στη Football League, ενέργεια που περνάει μέσα από ΕΕΑ και ΕΠΟ, φορείς με τους οποίους είναι υποχρεωμένος να συνομιλήσει ώστε ο Άρης να μην συναντήσει κάποιο εμπόδιο μπροστά του.

Για την διαδικασία της ΑΜΚ τα πράγματα είναι απλά και τα ορίζει ο νόμος. Το ποσό το καθορίζει η Γ.Σ του ερασιτέχνη, οφείλουν να τηρηθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες από το άνοιγμά της και έπειτα, διάστημα στο οποίο μπορεί να εμφανιστεί οποιοσδήποτε έχει ρευστό και το καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό τραπέζης και άρα εξ ορισμού καταρρίπτεται οποιαδήποτε προτεραιότητα του Καρυπίδη. Ηθική ναι, εφόσον υλοποιήσει τους βασικούς στόχους. Βάσει νόμου όμως όχι. Όπως είναι ξεκάθαρο ότι τα χρήματα που θα βάλει συνολικά μέχρι τον Μάιο, μπορεί να τα μετοχοποιήσει σε μεταγενέστερη ΑΜΚ είτε την κάνει ο ίδιος αν πάρει την ΠΑΕ ή οποιοσδήποτε άλλος. Και καλά θα κάνει να τα μετοχοποιήσει για αν ήμαστε δίκαιοι γιατί δίχως αυτά ο ΑΡΗΣ δεν θα ήταν σήμερα με το ενάμιση πόδι στη Football League.

Αυτό που σίγουρα οφείλει να αλλάξει εν όψει των διεργασιών του Μαΐου-Ιουνίου για τη νέα ΠΑΕ είναι η νοοτροπία του κόσμου. Όχι όλου ασφαλώς. Αυτή που δημιουργεί στρατόπεδα, ρίχνει με ευκολία νερό στον μύλο της εσωστρέφειας, προκαλεί καχυποψία για το παραμικρό και δεν αφήνει στην τελική τον Άρη να αναπνεύσει εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα και μικροπαραγοντισμούς.

Ο Άρης έχει μια χρυσή ευκαιρία μπροστά του το καλοκαίρι, να απαλλαγεί εκτός από τα χρέη και από νοοτροπίες- βαρίδια που τον κρατούν καθηλωμένο…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: