Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Σαν βασίλισσα!!


Σαν βασίλισσα!

Φέρτε της τον επόμενο! Με γκολάρες των Κριστιάνο και Χεσέ, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-0 της Ρόμα, είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» του Champions League και έτοιμη να σπάσει μια κατάρα χρόνων.

Καθάρισε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους «8» του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με γκολάρα του Κριστιάνο (που έφτασε τα 12 φέτος στη διοργάνωση και «απάντησε» στο κράξιμο που έφαγε κατά τη διάρκεια του ματς) κι άλλη μία του Χεσέ στο τέλος, η βασίλισσα επικράτησε 2-0 της Ρόμα και είναι… άνετη ενόψει του επαναληπτικού στο Μπερναμπέου.

Κακό το πρώτο μέρος, με υποτονικούς τους Μαδριλένους. Στο δεύτερο και πάνω που οι Ιταλοί πίεζαν, ήρθε το τέρμα του Πορτογάλου (57'). Ο αγώνας «άναψε» στη συνέχεια με εκατέρωθεν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά μόνο ο Ισπανός φορ στο 87' (λίγη ώρα αφότου είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο) βρήκε στόχο και… τέλειωσε την υπόθεση, την ώρα που λίγο νωρίτερα δεν δόθηκε πέναλτι στους Ρωμαίους σε ανατροπή του Φλορέντσι από τον Καρβαχάλ.

Η Ρεάλ πλέον είναι μια… ανάσα από το να «σπάσει» την κατάρα δέκα σερί διπλών αναμετρήσεων κόντρα σε ιταλικούς συλλόγους (από το 1988 κι έπειτα) όπου αποκλειόταν. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Μανωλά που μαζί με τον Ρούντιγκερ ανέκοψαν πολλούς κινδύνους και «κατάπιαν» τον Μπενζεμά.

Το ματς

Το… κατενάτσιο της Ρόμα αποδιοργάνωσε πλήρως τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αστέρες της ήταν μπλοκαρισμένοι, διάδρομοι δεν υπήρχαν και η βασίλισσα δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό, με τους Μόντριτς-Κρόος να παίζουν πολύ πίσω για να μεταφέρουν –δίχως αποτέλεσμα- την μπάλα στην επίθεση. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Σαλάχ ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις, έφευγε σφαίρα και προσπαθούσε ανά πάσα στιγμή και ώρα να προκαλέσει ρήματα, με τον… επιθετικό μπακ Μαρσέλο να ‘χει «θέματα». Ο χρόνος κυλούσε, αλλά η εικόνα του ματς δεν βελτιωνόταν, με τους «αστέρες» των Μαδριλένων να είναι… εξαφανισμένοι.

inner

Μανωλάς, Βενκέρ και Ρουντίγκερ δεν έχαναν καμία προσωπική μονομαχία και σταματούσαν κάθε επιθετική απόπειρα των αντιπάλων τους. Απ’ το 25’ μέχρι το 40’ οι παίκτες του Ζιντάν έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση και… έκλεισαν ασφυκτικά στα καρέ τους Ιταλούς. Και για πρώτη φορά ο Κριστιάνο –που μέχρι τότε σε κάθε επαφή με την μπάλα τον γιούχαραν οι φίλοι των γηπεδούχων- έκανε την εμφάνισή του. Πασάροντας υποδειγματικά στον Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά να μην βρίσκει στόχο, στην πρώτη ουσιαστικά φάση για την κακή Ρεάλ. Εν τέλει το πρώτο μέρος έληξε χωρίς γκολ και με φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του… ενός χεριού, όπως αυτή στο 45’ με τον Βαράν τελευταία στιγμή να προλαβαίνει με τάκλιν την επέλαση του Ελ Σαραουΐ και να μην του επιτρέπει να «οπλίσει» απέναντι στον Νάβας.

inner

Η εικόνα της βασίλισσας δεν σε γέμιζε. Και δεν έδινε αισιοδοξία πως κάτι θα άλλαζε, την ώρα που η Ρόμα μπήκε πιο επιθετικά στην επανάληψη και με σαφή προσανατολισμό να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε. Όταν όμως απέναντί σου είναι μια ομάδα του επιπέδου της Ρεάλ, αρκεί μια φάση για να αλλάξει τα πάντα. Στα 57’ λοιπόν ο Μαρσέλο είδε ωραία τον Κριστιάνο από τα αριστερά, αυτός προσποιήθηκε με την… κλασική του ντρίμπλα πάνω στον Φλορέντσι, έπιασε τρομερό διαγώνιο σουτ και έγραψε με πανέμορφο τρόπο το 0-1.

inner

Οι μερένχες είχαν το εκτός έδρας γκολ, είχαν διώξει το άγχος και ήθελαν να πάρουν και πιο… δυνατό σκορ πρόκρισης. Είναι αλήθεια βέβαια πως μετά το 70’ το ματς έγινε «ροντέο» με εκατέρωθεν φάσεις. Είτε για την ισοφάριση των Ρωμαίων, είτε για τον «διπλασιασμό» των Ισπανών. Με… αποκορύφωμα την «βολίδα» του Βενκέρ που πέρασε μόλις άουτ και την κεφαλιά του Ρονάλντο στην άλλη εστία, όπου η μπάλα έφυγε αργά και… βασανιστικά άουτ! Οι Ιταλοί δεν το έβαλαν κάτω και κυνήγησαν μέχρι εσχάτων ένα γκολ που θα τους κρατούσε ζωντανούς, αλλά ο Τζέκο από πλεονεκτική θέση –κι ενώ ο Κέιλορ Νάβας του ‘χει κλείσει τη γωνία- αστόχησε. Και τελικώς μπήκε «ταφόπλακα» στην υπόθεση πρόκριση. Τόσο γιατί δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Φλορέντσι από τον Καρβαχάλ, όσο και γιατί -κυρίως- λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο ματς, ο Χεσέ πήρε την μπάλα, έκανε την κούρσα και στο 87’ έγραψε το 2-0 με εξαιρετικό διαγώνιο τελείωμα!





Ρόμα: Σέζνι, Φλορέντσι (87’ Τότι), Μανωλάς, Ρούντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Βενκέρ (77’ Ντε Ρόσι), Σαλάχ, Ναϊνγκολάν, Ελ Σαραουΐ (63’ Τζέκο), Περότι

Στον πάγκο της Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Κεϊτά, Φαλκέ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Ρονάλντο (89’ Καζεμίρο), Μπενζεμά, Χάμες (82’ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ίσκο (64’ Κόβατσιτς)

Στον πάγκο της Ρεάλ: Κασίγια, Νάτσο, Βάσκεθ, Ντανίλο
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: