Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το μη Χείρον, βέλτιστον!!


Το μη Χείρον, βέλτιστον

Λεβαδειακός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στον εξ’ αναβολής αγώνα για την 16η αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν το γκολ της νίκης. Άψογο το διαιτητικό τρίο.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς το ματς δεν είχε ρυθμό, οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν πολλά λάθη και οι μεγάλες ευκαιρίες έλειψαν μπροστά στις δύο εστίας. Καλύτερες στιγμές, για τον Ατρόμητο στο 22’ με τον Μπίτολο και για τον Λεβαδειακό στο 41’ με τον Μάντζιο.

Στην επανάληψη, όμως, το ματς πήρε «φωτιά». Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Φυτανίδη στο 51’, είχε δοκάρι στο 54’ με τον Στότισεφ και ένα λεπτό αργότερα, ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Κεϊτά στον Μερεμπασβίλι μέσα στην περιοχή, έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα. Ο Μάντζιος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε και έκανε το 1-1. Με τη… σέντρα, ο Βερέμκο νίκησε τον Ματέι σε τετ-α-τετ, ενώ στο 65’ ο Μπεν έχασε το… άχαστο, αφού κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά μόνο οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού ο Στυλιαράς έδειξε σωστά την δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα στον Τριποτσέρη για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Γροντή.

Το ματς


Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει με το καλημέρα τους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Μάντζιου μέσα από την περιοχή, έδιωξε την τελευταία στιγμή με προβολή ο Λαζαρίδης. Το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε πολύ κακό ρυθμό και πολλά λάθη από τις δύο πλευρές και κάπως έτσι πέρασε αναίμακτα.

inner

Στο 22’, πάντως, ο Ατρόμητος είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά το σουτ του Μπίτολο από καλή θέση μέσα από την περιοχή, έδιωξε ο Μεντί, λίγο πριν περάσει την γραμμή τέρματος. Το ματς είχε αποκτήσει έναν υποτυπώδη ρυθμό, αλλά οι καλές φάσεις έλειπαν. Βέβαια, στο τελευταίο εξάλεπτο, οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή τελική. Οι φιλοξενούμενοι στο 39’ με το σουτ του Λε Ταλέκ να μπλοκάρει ο Βερέμκο με διπλή προσπάθεια και δύο λεπτά μετά, ο Μάντζιος σούταρε από δύσκολη θέση, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

inner

Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό. Γρήγορος ρυθμός, πολλές φάσεις αλλά και γκολ. Την αρχή έκανε ο Ατρόμητος στο 51’, όταν ο Ούμπιδες εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Φυτανίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Βερέμκο, ανοίγοντας το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να κάνουν το 2-0 και να «κλειδώσουν» το ματς αλλά η κεφαλιά του Στόιτσεφ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

inner

Αφού ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά του, ο Λεβαδειακός ένα λεπτό αργότερα κέρδισε πέναλτι. Ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κεϊτά, με τον Στυλιαρά να υποδεικνύει σωστά την παράβαση. Ο Μάντζιος ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1 στο 57’. Με τη σέντρα δε, ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να προηγηθεί ξανά στο σκορ, όταν ο Ματέι έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν κατάφερε από θέση τετ-α-τετ να νικήσει τον Βερέμκο.

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δύο ομάδες έφτιαχναν φάσεις. Σε διάστημα δύο λεπτών, μάλιστα, ο Λεβαδειακός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να κάνει την ανατροπή. Στο 63’ αρχικά, ο Ούμπιδες έδιωξε πάνω στην γραμμή την προβολή του Μεντί έπειτα από κόρνερ του Μπεν και στο 65’ ο Μάντζιος γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Μπεν σε κενή εστία πλάσαρε άουτ!

inner

Στο 72’ ο διαιτητής Στυλιαράς πήρε μια ακόμα σωστή απόφαση, αφού έδειξε στον Τριποτσέρη την δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα από πίσω στον Γροντή. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ατρόμητος όντας με παίκτη παραπάνω έψαξε το γκολ της νίκης, αλλά στο 84’ ο Λε Ταλέκ από θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε αυτός τον Βερέμκο και έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς για να δώσει το τρίποντο στους Περιστεριώτες.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, πάντως, ο Παπαδόπουλος σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Ούμπιδες, αλλά ο α' βοηθός Δημητριάδης σήκωσε σωστά το σημαιάκι του, καθώς ο φορ του Ατρομήτου, ήταν έστω και για λίγο εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

inner


Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος):
Βρέμκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μεντί, Μαχαμάτ, Ντομοβτσίσκι (46’ Τόπι), Μπεν (68’ Μπελγκαζουανί), Ατζαγκούν (60’ Καψάσκης), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Μανωλάς, Μίνγκας, Τσουρίκοφ.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κοντοές (87’ Λημνιός), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Μπρίτο, Ματέι (68’ Γροντής), Στόιτσεφ (80’ Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ

Στον πάγκο: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Μπάλλας, Θεολόγου.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Γήπεδο: Βοιωτίας *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: