Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Υπάρχει ζωή χωρίς Μπουρούση;

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανακάλεσε τη δήλωση για αποχώρηση από την Εθνική, όμως η συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ παραμένει στον "αέρα". Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Υπάρχει ζωή για την ελληνική ομάδα δίχως τον 28χρονο σέντερ;

Υπάρχει ζωή χωρίς Μπουρούση;
Tο άρθρο του Σπύρου Καβαλιεράτου στο blog του στο superbasket.gr:
Οσο κι αν οι φανατικοί ενδιαφέρονται μόνο για τους συλλόγους, το καλοκαίρι συνδυάζεται πάντα με τις Εθνικές ομάδες. Η αρχή γίνεται με την Εθνική γυναικών που μπαίνει στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και μέχρι τα μέση Σεπτέμβρη, θα υπάρχει δράση σε όλα τα επίπεδα. Αποκορύφωμα, θα είναι το Ευρωμπάσκετ των ανδρών, που θα γίνει σε μια χώρα που λατρεύει όσα τίποτα άλλο το μπάσκετ. Εκεί θα γίνει πραγματική γιορτή και το τραγούδι της διοργάνωσης, μας βάζει ήδη σε ρυθμούς.
Ο Γιάννης Μπουρούσης, λοιπόν, είπε τα πράγματα με το όνομά τους την Πέμπτη. Τα λόγια του ήταν γεμάτα ωριμότητα, δεν χάιδεψε κανέναν, παραδέχθηκε το δικό του λάθος, έκανε τα παράπονά του για τους τελικούς, δεν φοβήθηκε να πει ότι υποστήριζε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του 2009, τα έβαλε εμμέσως και με τον Ιβκοβιτς. Ομως εμείς θα σταθούμε σε αυτό που είπε για την Εθνική. Οτι δεν έχει καμία σχέση με τους συλλόγους και τους τελικούς της Α1. Κι από τη στιγμή που το λέει ο Μπουρούσης, το λέει ο Σπανούλης και στο παρελθόν το έχουν πει πολλοί άλλοι, ε, δεν χρειάζονται περισσότερα. Σίγουρα κάποιοι εξακολουθούν να διαφωνούν, είναι δικαίωμά τους, αλλά ο σέντερ του Ολυμπιακού έβαλε τα πάντα στη θέση τους.
Παρ' όλα αυτά, μοιάζει δύσκολο να προλάβει το Ευρωμπάσκετ. Βάλτε και τις δεδομένες απουσίες των Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Τσαρτσαρή και ήδη υπάρχει θέμα με το ρόστερ. Βέβαια στην πραγματικότητα, το όποιο κενό υπάρχει στους ψηλούς, μπορεί να καλυφθεί, διότι εκεί υπάρχει και ποιότητα και ποσότητα. Ο Μπουρούσης είναι ο καλύτερος Ελληνας σέντερ, αλλά από πίσω υπάρχουν σπουδαίοι ψηλοί.
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και ο Κώστας Κουφός θα έχουν όλο το πεδίο για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και μαζί με τους Φώτση, Μαυροκεφαλίδη και όποιον άλλο διαλέξει για τη 12αδα ο Ζούρος, μπορούν να δημιουργήσουν μια αξιοπρεπέστατη φροντ λάιν. Βουγιούκας, Καϊμακόγλου έχουν εικόνες από αγώνες υψηλού επιπέδου και το μόνο θέμα που υπάρχει, είναι να μην προκύψει απρόοπτο πρόβλημα, γιατί η κατάσταση στους ψηλούς είναι οριακή. Με λίγα λόγια ο Μπουρούσης θα ανεβάσει ένα επίπεδο την Εθνική με την παρουσία του, αλλά το κενό του καλύπτεται.
Αρα όλο το θέμα έχει να κάνει με τους γκαρντ. Εκεί κι αν τα πράγματα είναι οριακά, με την απουσία των Διαμαντίδη, Παπαλουκά. Αν ο Σπανούλης είναι εντάξει, τότε πρόβλημα δεν θα υπάρξει, γιατί Καλάθης και Ζήσης αποτελούν εγγύηση. Αν, όμως, δεν μπορέσει να παίξει ο 29χρονος γκαρντ, τα δεδομένα αλλάζουν και η Εθνική βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο. Συνεπώς ζωή χωρίς Σπανούλη δεν φαίνεται να υπάρχει, αν και όλα δείχνουν πως ο παίκτης του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει στη Λιθουανία... Εκεί όπου ο Ζούρος θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει στη 12αδα και την επόμενη γενιά της Εθνικής, ώστε να μπουν οι βάσεις για τις επόμενες διοργανώσεις.
ΥΓ: Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, θα επηρεάσουν και τον Ολυμπιακό. Γι αυτό μην περιμένετε άμεσα μεταγραφικά νέα...
ΥΓ1: Ο Μπουρούσης κράτησε κλειστό το στόμα του όταν μιλούσαν όλοι οι άλλοι. Τώρα είπε κάποια πράγματα μέσα από την ψυχή του και με τους σφιγμούς χαμηλούς. Και είχε πολλά δίκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: