Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η σούπερ... ΓΓΑ

Γενική Γραμματέας αθλητισμού δεν είναι αλλά απλώς... γενική γραμματέας με άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.


Πρόκειται για την όμορφη Γ.Γ. της Ασή Γωνιάς Κατερίνα Δασκαλομαρκάκη που μίλησε στην “ΠΑΤΡΙΣ” για τη σχέση της με το ποδόσφαιρο από το οποίο δεν μπορούσε να... ξεφύγει λόγω της οικογένειάς της.


Η άποψη ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί έναν χώρο που απευθύνεται αποκλειστικά στους άνδρες, μοιάζει ένα ξεπερασμένο στερεότυπο. Το ανδρικό «οχυρό» που στη συλλογική συνείδηση περιγράφονταν λίγο έως πολύ ως «αγιορείτικο άβατο», δέχεται καθημερινά πλήγματα από εκπροσώπους του ωραίου φύλου οι οποίες χωρίς να του αλλάζουν προφίλ το ομορφαίνουν και το κάνουν ακόμα δημοφιλέστερο. 


Στην περίπτωση μάλιστα της Κατερίνας Δασκαλομαρκάκη το μέχρι πρότινος «κάστρο» παραδίδεται χωρίς να προβάλει ...ιδιαίτερη αντίσταση από μια εντυπωσιακή ύπαρξη που κοσμεί το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο με την παρουσία της στο Δ. Σ. της πρωταθλήτριας Ασή Γωνιάς από τη θέση της Γενικού Γραμματέως και της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων, διατηρώντας το δεύτερο πόστο και στην τοπική Ένωση. 


Η πανέμορφη Κατερίνα που προέρχεται από αθλητική οικογένεια με αδελφό διαιτητή, πατέρα επίτιμο πρόεδρο του σωματείου και Αντιπρόεδρο στην ΕΠΣΡ, και παππού που αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό, μίλησε στην «Π», τονίζοντας ότι μια γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά, αν όχι ..καλύτερα από έναν άνδρα στα ποδοσφαιρικά παραγοντικά δρώμενα.


«Μια γυναίκα μπορεί να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να τα καταφέρει εξίσου καλά με έναν άνδρα. Ακόμα και καλύτερα μπορώ να σου πω…Κι αυτό γιατί μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και να κρατήσει τις ισορροπίες όταν τα πράγματα πάνε να ξεφύγουν. Με την τσαχπινιά και την πονηριά μπορεί να φέρει τα πράγματα εκεί που πρέπει. Οι αντιδράσεις των ανδρών είναι διαφορετικές όταν δουν μια γυναίκα μπροστά τους σε στιγμές έντασης. Τη σέβονται και έτσι αποφεύγονται οι φασαρίες. Όσες φορές έχω ανακατευτεί σε δύσκολες καταστάσεις μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα ήταν άκρως θετικά. “Μια γυναίκα όλα τα μπορεί” που λέει και το τραγούδι. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος η ομάδα δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ. Θεωρώ ότι έχω κι εγώ ρόλο σ’ αυτό».


Η παρουσία της έδρασε καταλυτικά όταν τα πράγματα πήγαν να ξεφύγουν σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως στο ντέρμπι κορυφής Ασή Γωνιάς – Ερμή Ζωνιανών. Η ίδια μας περιγράφει:


«Στο ντέρμπι τίτλου Ασή Γωνιάς – Ερμή Ζωνιανών ήταν περισσότεροι από 600 φίλαθλοι και των δυο ομάδων στην εξέδρα. Εγώ επέλεξα να καθίσω στην εξέδρα με τους φιλάθλους του Ερμή. Σε ένα σημείο υπήρξε ένταση, οι οπαδοί άρχισαν να ανταλλάσσουν …Γαλλικά μεταξύ τους. Τότε μπήκα στη μέση. Την …είπα στους δικούς μας για να σταματήσουν κι αυτό έγινε».


Η σχέση της με την ομάδα είναι κυρίως συναισθηματική, κι όπως τονίζει δε θα διαταραχτεί ποτέ.

«Λατρεύω την ομάδα. Η σχέση μου μαζί της είναι κυρίως συναισθηματική γιατί είναι δημιούργημα του πατέρα μου. Ξέρω τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει. Τη νιώθω σαν οικογένεια μου και δε θα την αφήσω ποτέ, ακόμα κι αν αργότερα κάνω οικογένεια».

Η Κατερίνα λατρεύει το ποδόσφαιρο και παρακολουθεί αγώνες του ΟΦΗ και του Εργοτέλη τον οποίο συμπαθεί ..λίγο περισσότερο, ενώ δηλώνει φίλη του Ολυμπιακού λόγω οικογενειακής παράδοσης. 


«Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο. Πηγαίνω σε παιχνίδια τοπικού και περιφερειακού πρωταθλήματος, ενώ παρακολουθώ όσο μπορώ και τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, τον οποίο συμπαθώ πολύ γιατί παρά το ότι δεν έχει τον κόσμο του ΟΦΗ, έχει φέρει στο γήπεδο όλες τις ηλικίες, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Πολλές ομάδες θα ήθελαν να έχουν αυτή τη νοοτροπία. Από τις υπόλοιπες υποστηρίζω τον Ολυμπιακό καθώς ο παππούς μου έχει παίξει εκεί».


Όπως μας τονίζει σκέφτεται να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το χώρο στοχεύοντας να γίνει μάνατζερ ποδοσφαιριστών: «Σκέφτομαι να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι να βγάλω μια σχολή διαμεσολαβητών και να γίνω μάνατζερ. Είμαι καλή στις Δημόσιες Σχέσεις και θέλω να κάνω καριέρα στο χώρο».



 The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: