Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η FIFA δικαίωσε τον Άρη για Χαβίτο!

Οι κατηγορίες της διοίκησης της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια σε βάρος του Άρη για την υπόθεση του Χαβίτο κατέρρευσαν στη ΦΙΦΑ, η οποία κατηγορεί τον ισπανικό σύλλογο για τη διάπραξη διαφόρων παρατυπιών!

Όπως είναι γνωστό, ο Χαβίτο μετακόμισε τον Ιανουάριο στην Λα Κορούνια, έχοντας συμφωνήσει να είναι παίκτης του Ολυμπιακού από την 1η Ιουλίου. Ο Ισπανός δεν έπαιξε ποτέ, αφού υπήρχε κώλυμα με τα χαρτιά του και η ισπανική ομάδα κατηγόρησε τους κίτρινους, ότι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα, απειλώντας μάλιστα να μην καταβάλλουν το υπόλοιπο των χρημάτων της μεταγραφής.

Σύμφωνα, όμως με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της La Voz de Galicia: «’Η Ντεπορτίβο 
ήταν η ένοχος που δεν αγωνίστηκε ο Χαβίτο την περασμένη σεζόν’ όπως λέει ο Geoff Thompson, δικαστής της ‘Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών’ της ΦΙΦΑ, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση. Ο Βρετανός νομικός δήλωσε ότι ο σύλλογος Λα Κορούνια είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον παίκτη και στηρίζει την επιχειρηματολογία του σε δύο λάθη», αναφέροντας στη συνέχεια με λεπτομέρειες ποια ήταν αυτά.

Σε άλλο σημείο η εφημερίδα της Γαλικίας… αδειάζει την Λα Κορούνια και δικαιώνει την ελληνική ομάδα τονίζοντας με έμφαση: «Παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν η Ντεπορτίβο άφησε να εννοηθεί ότι ο Άρης είχε κάνει σαμποτάζ στις διαδικασίες αποκαλύφθηκαν τελικά οι πραγματικοί λόγοι που μπλοκάρισαν τη μεταγραφή». 
Για την ιστορία η ισπανική εφημερίδα αποκαλύπτει τους χρηματικούς όρους της μεταγραφής: «Συμφωνήθηκε με κόστος για την Ντεπορτίβοo να πληρώσει € 150.000 σε τέσσερις δόσεις (€ 60.000 την 1η Φεβρουαρίου, 30.000 στις 30 Μαρτίου, 30.000 στις 30 Απριλίου και 30.000 στις 30 Μαΐου)».

Η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί φυσικά μια μεγάλη δικαίωση του Άρη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ότι το μπλοκάρισμα της μετακίνησης του Χαβίτο οφείλεται σε λάθος των… λαλίστατων και φωνακλάδων, κατ’ άλλα Ισπανών.
The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: