Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Έτσι περνάμε απευθείας και ως... δεύτεροι!!

Η Εθνική μας ομάδα κρατά την την τύχη στα χέρια της για την πρόκριση κόντρα στην Κροατία. Δείτε ποια αποτελέσματα πρέπει να έρθουν απόψε ώστε σε περίπτωση ισοπαλίας να προκριθούμε απευθείας ως καλύτεροι δεύτεροι.
Έτσι περνάμε απευθείας και ως... δεύτεροι!
Πέραν από τους πρώτους από κάθε όμιλο, την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2012 παίρνει και η καλύτερη δεύτερη ομάδα από όλους τους ομιλους γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ.
Η Εθνική μας ομάδα πλέον βρίσκεται ένα βήμα από την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου της καθώς θέλει τη νίκη με την Κροατία για να το πετύχει, αλλά ακόμα και αν μείνει στην ισοπαλία διατηρεί σημαντικές πιθανότητες να είναι εκείνη η ομάδα που θα πάρει την απευθείας πρόκριση ως καλύτερη δεύτερη της προκριματικής ζώνης.
Η Ελλάδα και οι... μνηστήρες
Εκτός από την Εθνική μας ομάδα, την εν λόγω θέση διεκδικούν οι: Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σουηδία και Δανία (καθώς και όποια άλλη ομάδα εκ των Νορβηγία και Πορτογαλία βγει δεύτερη στον όμιλό της Δανίας αντί για τους «κόκκινους»).
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της θέσης αυτής προέρχεται από τον όμιλο της Δανίας, με την Ελλάδα όμως να είναι η αμέσως επόμενη. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι στη συνολική βαθμολογία του ομίλου που δομείται από όλους τους δεύτερους δεν μετράνε οι βαθμοί με την τελευταία ομάδα στα γκρουπ των έξι ομάδων (δηλαδή δεν μετράνε για τη χώρα μας οι δύο νίκες με τη Μάλτα).
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: