Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

"Δύσκολο παιχνίδι"

Ο Στράτος Αποστολάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το ματς της Ελλάδας με την Κροατία μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ έθεσε και τους προβληματισμούς του αναφορικά με το ενδιαφέρον του πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό.
"Δύσκολο παιχνίδι"
Αναλυτικά η συνέντευξή του στον "Sentrafm 103,3":

Για τον αγώνα της εθνικής ομάδας με την Κροατία:
"Είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο τρόπος που αγωνίζεται η εθνική ομάδα δεν είναι επιθετικός και δεν μας γεμίζει με αισιοδοξία. Την εθνική μας την χαρακτηρίζει η αμυντική της τακτική και για αυτό υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίας".
Για την παρουσία του Φάνη Γκέκα στην ενδεκάδα: "Μπορεί να δώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα, αλλά μπορεί να αποδειχθεί παγίδα γιατί θα στερήσει κάποιον παίκτη από την μεσαία γραμμή που θα δοθεί εκεί η μεγάλη μάχη. Πρέπει να έχουμε στο κέντρο μια πλειάδα ποδοσφαιριστών προκειμένου να κρατήσουμε την μπάλα και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Μπορούμε προς το τέλος του παιχνιδιού να ρισκάρουμε στην επίθεση και να τα παίξουμε όλα για όλα. Βάζοντας περισσότερους επιθετικούς δεν είναι σίγουρο ότι θα είμαστε επιθετικοί και θα πάρουμε τη νίκη. Αν έχεις τον έλεγχο, θα κάνεις λιγότερες αποστάσεις και θα ελέγχεις τον ρυθμό. Ο έλεγχος του ρυθμού θα κρίνει το παιχνίδι και έχουμε τους παίκτες για να το καταφέρουμε. Ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και ο Τζιόλης μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Ο Σάντος, μπορεί να παίζει 4-3-3 , αλλά αν ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης βοηθούν το κέντρο τότε δεν είναι καθαρό 4-3-3. Δεν νομίζω ότι ο Σάντος που είναι μετρ στο αμυντικό παιχνίδι να πέσει στην παγίδα".
Για τη γκέλα με τη Λετονία και τον εύκολο όμιλο της εθνικής: "Στη Λετονία νομίζω ότι έγινε μεγάλη γκέλα. Αν θέλω να σταθώ κάπου είναι ότι τέτοιες εύκολες κληρώσεις η εθνική δεν τις είχε ποτέ. Αυτό το έχουν καταφέρει με την δουλειά τους. Με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου πρέπει να παρουσιάσουμε κάτι. Στην τελική φάση θα αντιμετωπίσουμε καλύτερες ομάδες από την Κροατία. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα, ότι κάνουμε κάτι. Δεν γίνεται να παίζουμε πάντα με την Ελβετία και το Ισραήλ".
Για την τακτική που και την δύναμη που πρέπει να έχει η ομάδα: "Μπορεί το ματς να ξεκινήσει καλά, μπορεί και όχι. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι οι Κροάτες. Στον αγώνα που παίξαμε στην Κροατία, δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Το ότι πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι, πιο κινητικοί δεν το συζητάω. Το θέμα είναι να μην είναι τρελός ο ρυθμός και να μην φεύγουν όλοι οι παίκτες στην επίθεση γιατί μπορεί να το πληρώσουμε".
Για το εάν το παιχνίδι έχει ομοιότητες με τον αγώνα με την Ουκρανία για τα προκριματικά του Euro 2004: "Δε νομίζω να έχει ομοιότητες. Αυτή η ομάδα έχει μπολιαστεί με επιτυχίες, σε αντίθεση με τα προκριματικά του Euro 2004. Έχει μεγαλύτερη πίστη. Μπορούν να διαχειριστούν μεγάλα ματς όπως είναι το σημερινό. Η ομάδα έχει γαλουχηθεί με τον Ρεχάγκελ και ο συνεχιστής αυτού του τρόπου παιχνιδιού είναι ο Σάντος. Υπάρχει μία αμυντική γραμμή που είναι η μεγάλη δύναμη. Αν προσέξουμε τα νώτα μας και με πίστη θα πετύχουμε".
Για τη δυναμική παρουσία των φιλάθλων: "Νομίζω ότι θα είναι μία καλή ατμόσφαιρα. Αλλά μην πηγαίνουμε και στο άλλο άκρο, ότι ο κόσμος θα κερδίσει. Ο κόσμος, απλώς δίνει έναν ρυθμό στην ομάδα. Στο πρωτάθλημα υπάρχει μια συγκρατημένη παρουσία από τον κόσμο, χωρίς προβλήματα. Φαίνεται βοήθησαν οι καλές διαιτησίες. Βλέπει ότι κάτι σωστό γίνεται και θα ανταμείψει μία καλή ποδοσφαιρική προσπάθεια".

Για την οικονομική κρίση και την κρίση στο ποδόσφαιρο: "Τα οικονομικά προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι η κρίση στο ποδόσφαιρο να φτάνει προς το τέλος της. Πραγματικά με όλους αυτούς τους απίθανους αλεξιπτωτιστές, το ποδόσφαιρο έφτασε στον πάτο, πλέον φαίνεται η προσπάθεια. Ο κόσμος πρέπει να είναι υπέρ της κάθαρσης και όχι να κάνει διαδηλώσεις επειδή υποβιβάζεται η ομάδα του. Η κάθαρση πρέπει να γίνει προς την σωστή κατεύθυνση και να τιμωρούνται και οι πρόεδροι που μας ήρθαν από το πουθενά".
Για το θέμα του πρίγκιπα Σουλτάν αλ Σαούντ στον Παναθηναϊκό: "Το αντιμετωπίζω όπως το αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Είμαι αντίθετος στο να υπάρχει η διοικητική οργάνωση με τον πρόεδρο να αποφασίζει για όλα. Κανένας πρόεδρος και σε καμία ομάδα του κόσμου, δεν αποφασίζει για όλα. Υπάρχει ένας πρόεδρος με στελέχη που διοικεί μία εταιρία. Δεν πιστεύω ότι μονίμως θα υπάρχει ένας Μπέος, που να διοικεί μία ομάδα. Αν υπάρξει μία εταιρία που θα μπορεί να διοικήσει γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο, καλώς να έρθει. Αν είναι να έρθει κάποιος που θα πετάξει τα χρήματα του σε μια ξένη χώρα, μου φαίνεται δύσκολο να πετύχει. Αν έρθει και λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα καλώς να έρθει".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: