Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τελικά, όντως είναι τίμιος!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος αφήνει για λίγο ...στην άκρη τα αγωνιστικά θέματα του ΠΑΟΚ και καταπιάνεται με τα εξίσου σημαντικά ζητήματα οικονομικής φύσεως που αφορούν τον σύλλογο!

Τελικά, όντως είναι τίμιος!
Αναμενόμενο (100% όμως) ήταν το αποτέλεσμα του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το πόρισμα του ορκωτού λογιστή παραδόθηκε στην επιτροπή που συστάθηκε από τον Α. Σ. ΠΑΟΚ και διαπιστώθηκε το αυτονόητο.
Μόνο κάποιος τρελός θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα επέτρεπε επί θητείας του να προκύψουν οικονομικά ή λογιστικές ατασθαλίες. Αυτό δεν θα το επέτρεπε ούτε στους συνεργάτες του ούτε στον εαυτό του. Και αναφέρω τους συνεργάτες του διότι ο ίδιος ο Ζαγοράκης ποτέ δεν ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο γιατί δεν τον γνωρίζει.
Είναι ενήμερος για το που διατίθεται και το τελευταίο ευρώ που φεύγει από τα ταμεία της ΠΑΕ αλλά δεν γνωρίζει τις διαδικασίες διαχείρισης του ταμείο ή του λογιστηρίου μιας ανώνυμης εταιρίας. Το συγκεκριμένο κομμάτι το ανέθεσε στα 4.5 χρόνια που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, σε ανθρώπους που εμπιστεύεται ζητώντας τους να διαχειρίζονται τα χρήματα της εταιρίας πιο σκληρά από ότι διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα.
Τότε θα μου πείτε γιατί έπρεπε να γίνει έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η εύρυθμη λογιστική λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα αναρωτηθείτε επίσης και ποιοι είναι οι λόγοι που το αποτέλεσμα του ελέγχου ανέμενε με τόση αγωνία ο κόσμος του ΠΑΟΚ.
Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Στην χώρα –και ακόμα περισσότερη στην πόλη- που ζούμε η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια. Ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχει καχυποψία στον κόσμο. Τα χρόνια είναι δύσκολα και η οικονομική κατάσταση επηρεάζει την κρίση του φιλάθλου όταν ακούει για διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ.
Υπ΄ αυτές τις συνθήκες Εύκολα οι «καλοθελητές» μπορούν να σπείρουν ζιζάνια. Κι όσο εύκολα είναι να σπείρεις μικρόβια τόσο δύσκολα μπορείς να τα εξοντώσεις. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και του Ζαγοράκη.
Ελάχιστοι (απειροελάχιστοι για την ακρίβεια) αμφιβάλουν για την τιμιότητα του προέδρου της ΠΑΕ αλλά όλοι ήθελαν να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη γνώριζαν. Ότι, δηλαδή φρόντισε να διαχειριστεί τα έσοδα της ομάδας με μοναδικό στόχο το όφελος του ΠΑΟΚ.
Η διαδικασία, είναι αλήθεια ότι τον ενόχλησε. Η αμφισβήτηση που ένιωσε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα τον ανάγκασε να νιώθει αμήχανα. Μπορώ να πω ότι τον εκνεύριζε σε βαθμό που σκέφτηκε ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται με τα καινά του ποδοσφαίρου.
Αισθάνθηκε ότι βρέθηκε απολογούμενος για κάτι που ΔΕΝ έκανε. Ίσως αισθάνθηκε ακόμα πιο σοβαρά πράγματα. Ο ίδιος (και μόνο ο ίδιος πιστεύω) ξέρει τι ακριβώς αισθάνθηκε το καλοκαίρι της κρίσης. Έτσι το χαρακτηρίζω το φετινό καλοκαίρι. Ήταν το καλοκαίρι της κρίσης για τον Ζαγοράκης.
Τώρα πλέον αυτό που έχει σημασία είναι πως αισθάνεται τώρα. Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος. Μάλλον απόλυτα δικαιωμένος και ακόμα πιο δυνατός για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε τον Ιούνιο 2007. Να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην πλήρη εξυγίανση και στην κορυφή.
Ο Δικέφαλος δεν απέχει πολύ από την επίτευξη του στόχου. Είναι πιο κοντά από ποτέ. Απλά η… ανάβαση θα είναι πιο δύσκολη. Όσο πλησιάζεις στην κορυφή τόσο περισσότερο αυξάνονται τα προβλήματα της αναρρίχησης. Θεωρώ ότι για να πετύχει το στόχο του απαιτείται να δημιουργήσει ένα ισχυρό διοικητικό σχήμα. Να στελεχώσει τη νέα διοίκηση με τεχνοκράτες που θα ξέρουν καλά τη δουλειά τους και θα σπρώξουν την ομάδα ακόμα πιο πέρα αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των συμβούλων που αποχωρούν αφήνοντας ανεκτίμητο έργο στον ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι η συνταγή –κατά την ταπεινή μου άποψη- που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πορευθεί με ασφάλεια και αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας τα επόμενα χρόνια.
Υ. Γ. 1 Ο Ζαγοράκης φαντάζομαι δεν θα κλείσει τα μάτια στις επισημάνσεις του ορκωτού λογιστή που διαπίστωσε ότι χρήζουν αναβάθμισης τα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης της ΠΑΕ καθώς επίσης και την ανάγκη να διορθωθούν οι αδυναμίες αντιμετώπισης των εταιρικών θεμάτων. Δίνοντας την πρέπουσα βαρύτητα θα εξασφαλίσει ένα ανάλογο πόρισμα και στον επόμενο έλεγχο. Και ξέρω πόσο πολύ θέλει, όταν φύγει από τον ΠΑΟΚ, να φύγει με ψηλά το κεφάλι.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: