Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

"Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μας"!

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
"Είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά μας"!
Μέσω του Twitter, o κ. Παπανδρέου δήλωσε για τη συνάντησή του με τον κ. Ρέσλερ: "Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα. Τα επιτεύγματα (μας) είναι πολλά".
Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον κ. Ρέσλερ, του είπε ότι "η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στην Ελλάδα του μέλλοντος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Ρέσλερ στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σε καλό κλίμα. Κατά πληροφορίες, συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο μετέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, στις θυσίες και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού και ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την εκτίμηση και το σεβασμό του, όπως και όλης της Ευρώπης, σε αυτές.

Επιχειρώντας να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στην Ελλάδα του μέλλοντος, ενώ ανέδειξε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που προωθούνται.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση και έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται από το Βερολίνο για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησής τους.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: