Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κεκλεισμένων το πρώτο ντέρμπι;

Την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ θα παίξουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι λόγω τιμωρίας των πρασίνων, που ελπίζουν σε μείωση ποινής από το ΑΣΕΑΔ.
Την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ θα παίξουν Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι λόγω τιμωρίας των πρασίνων, που ελπίζουν σε μείωση ποινής από το ΑΣΕΑΔ.
Κεκλεισμένων το πρώτο ντέρμπι;
Πέντε αγωνιστικές θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η κλήρωση της Α1 λοιπόν, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, «όρισε» το παιχνίδι την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και... δημιούργησε θέμα, καθώς γηπεδούχοι είναι οι «πράσινοι» που είναι τιμωρημένοι από πέρυσι!

Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί από πέρσι με τέσσερις αγωνιστικές και πλέον αν θα έχει κόσμο στο ΟΑΚΑ την πέμπτη αγωνιστική ή όχι εξαρτάται από το ΑΣΕΑΔ, αφού το «τριφύλλι» έχει κάνει ένσταση. Για να έχει κόσμο ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να πέσει η ποινή στο μισό

To ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου ενώ το ματς στο ΣΕΦ θα είναι στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη Αγωνιστική (15-16 Οκτωβρίου)
Κολοσσός - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - Αρης
Περιστέρι - ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Ηλυσιακός - Καβάλα
ΑΓΟΡ - Ικαρος
Ρεπό: Μαρούσι

Βραβεύσεις και δηλώσεις

Ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, την οποία αποτελούν οι Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μάρσαλ (ΠΑΟΚ), Μπατίστ (Παναθηναϊκός) και Μπουρούσης (Ολυμπιακός). Μάρσαλ και Μπουρούσης δεν ήταν παρόντες λόγω υποχρεώσεων με τις νέες ομάδες τους, Αστάνα και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που βραβεύτηκε και σαν MVP της περιόδου και καλύτερος αμυντικός, ανέφερε: «Σημασία δεν έχουν οι ατομικές βραβεύσεις, αλλά να κερδίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και φέτος».

Ο Βασίλης Σπανούλης, που βραβεύτηκε από τον Νίκο Μπουντούρη, τόνισε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Θα προτιμούσα να είχαμε έναν συλλογικό τίτλο κι όχι ατομικό. Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά. Είναι μια νέα σεζόν, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα έγιναν κάποιες αλλαγές, αλλά τα λεφτά και τα ονόματα δεν κάνουν τις ομάδες. Τις κάνουν η χημεία, οι χαρακτήρες και η ομαδική δουλειά».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που πήρε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή από τον συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη, ανέφερε: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές και κρατώ τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και μας πίστεψαν. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους συνεργάτες και τους παίκτες μου».

Ο Νικ Καλάθης παρέλαβε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη από τον Κώστα Παταβούκα. «Ευχαριστώ για αυτό το βραβείο. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου, τους προπονητές και τη διοίκηση. Ελπίζω οι επιτυχίες να συνεχιστούν και φέτος», ανέφερε ο ομογενής γκαρντ.

Ο Κώστας Σλούκας βραβεύτηκε ως καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος. «Ευχαριστώ αυτούς που με ψήφισαν και τη διοίκηση του Ολυμπιακού που σε συνεργασία με αυτή του Άρη μού χάρισαν αυτό το όμορφο περσινό ταξίδι. Εύχομαι να έχω καλή πορεία και με την ομάδα μου», τόνισε.

Βραβείο ήθους πήραν η Καβάλα και ο Ίκαρος Καλλιθέας, που δεν είχαν καμία τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή. Τα βραβεία παρέλαβαν οι πρόεδροι των ομάδων, Κώστας Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Αγγελόπουλος αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ βράβευσε τον Παύλο Γιαννακόπουλο για τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού, που έφτασε τους 51 τίτλους με αυτούς που κατέκτησε την περασμένη σεζόν. «Ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ για την τιμή μου που κάνει στη μεγάλη ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός για τις μεγάλες επιτυχίες της».

Ο Βασίλης Οικονομίδης βράβευσε και τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, που στην ομιλία του άφησε αιχμές για τα αθλητικά όργανα. «Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική διάκριση. Αυτές οι μέρες που περνά η χώρα μας είναι δύσκολες και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση το μπάσκετ. Παρ’ όλα αυτά όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές προϊόν στους φιλάθλους, αν ισχύουν οι κανόνες του πρωταθλήματος και εφαρμόζονται σε όλους το ίδιο. Μπορούμε να κάνουμε βήματα για να καλυτερέψουμε το πρωτάθλημα και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Αναρωτιόμαστε πώς πέρασε ένας χρόνος πρωταθλήματος χωρίς να γίνει ένας έλεγχος ντόπινγκ κι απορώ πως αρχίζει το πρωτάθλημα και αποφάσεις των αθλητικών οργάνων δεν έχουν ανακοινωθεί. Ελπίζω η φετινή χρονιά να είναι πιο δημιουργική από την προηγούμενη», τόνισε.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τίμησαν στα πρόσωπα του γιου και της κόρης του Φαίδωνα Ματθαίου τον εκλιπόντα για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα:

Η πρώτη Αγωνιστική (15-16 Οκτωβρίου)

Παναθηναϊκός-Άρης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος
ΑΓΟΡ-Ίκαρος Καλλιθέας
Περιστέρι-ΚΑΟΔ
Ηλυσιακός-Καβάλα
Μαρούσι: Ρεπό

2η Αγωνιστική

Άρης-Κολοσσός Ρόδου
ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός
Ίκαρος Καλλιθέας-Περιστέρι
Ολυμπιακός-Μαρούσι
Καβάλα-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Ηλυσιακός
Ρεπό: ΑΓΟΡ

3η Αγωνιστική

Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟΔ
Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλλιθέας
ΑΓΟΡ-Ολυμπιακός
Μαρούσι-Καβάλα
ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός
Πανιώνιος-Άρης
Ρεπό: Περιστέρι

4η Αγωνιστική

Ίκαρος Καλλιθέας-Κολοσσός Ρόδου
Ολυμπιακός-Περιστέρι
Καβάλα-ΑΓΟΡ
Ηλυσιακός-Μαρούσι
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος
ΚΑΟΔ-Άρης
Ρεπό: Παναθηναϊκός

5η Αγωνιστική

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Περιστέρι-Καβάλα
ΑΓΟΡ-Ηλυσιακός
Μαρούσι-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-ΚΑΟΔ
Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας
Ρεπό: Κολοσσός Ρόδου

6η Αγωνιστική

Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου
Καβάλα-Παναθηναϊκός
Ηλυσιακός-Περιστέρι
ΠΑΟΚ-ΑΓΟΡ
Μαρούσι-Πανιώνιος
Ίκαρος Καλλιθέας-ΚΑΟΔ
Ρεπό: Άρης

7η Αγωνιστική

Κολοσσός Ρόδου-Καβάλα
Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός
Περιστέρι-ΠΑΟΚ
ΑΓΟΡ-Μαρούσι
Πανιώνιος-Ίκαρος Καλλιθέας
Άρης-Ολυμπιακός
Ρεπό: ΚΑΟΔ

8η Αγωνιστική

Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρόδου
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Μαρούσι-Περιστέρι
ΑΓΟΡ-Πανιώνιος
Καβάλα-Άρης
Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ
Ρεπό: Ίκαρος Καλλιθέας

9η Αγωνιστική

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Μαρούσι
Περιστέρι-ΑΓΟΡ
Άρης-Ηλυσιακός
ΚΑΟΔ-Καβάλα
Ίκαρος Καλλιθέας-Ολυμπιακός
Ρεπό: Πανιώνιος

10η Αγωνιστική

Μαρούσι-Κολοσσός
ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός
Περιστέρι-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Άρης
Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ
Καβάλα-Ίκαρος Καλλιθέας
Ρεπό: Ολυμπιακός

11η Αγωνιστική

Κολοσσός Ρόδου-ΑΓΟΡ
Παναθηναϊκός-Περιστέρι
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Άρης-Μαρούσι
ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ
Ίκαρος Καλλιθέας-Ηλυσιακός
Ρεπό: Καβάλα

12η Αγωνιστική

Περιστέρι-Κολοσσός
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
ΑΓΟΡ-Άρης
Μαρούσι-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας
Καβάλα-Ολυμπιακός
Ρεπό: Ηλυσιακός

13η Αγωνιστική

Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός
Πανιώνιος-Καβάλα
Άρης-Περιστέρι
ΚΑΟΔ-ΑΓΟΡ
Ίκαρος Καλλιθέας-Μαρούσι
Ολυμπιακός-Ηλυσιακός
Ρεπό: ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: