Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ευκαιρία για τους έξυπνους!!

Θυμίζει κάτι σαν... ιεραπόστολο στη ζούγκλα η Εθνική μας. Τριγυρνάει, μόνη και αβοήθητη, μέσα στα κάθε λογής «θηρία» του χώρου και διδάσκει αξίες, σοβαρότητα, αγάπη και σεβασμό για την ταλαιπωρημένη πατρίδα.
Ευκαιρία για τους έξυπνους
Γράφει ο Στράτος Σεφτελής...
Και σαν «ιεραπόστολος», σ΄ ένα πεδίο υπανάπτυκτων και βαρβάρων, στην καλύτερη των περιπτώσεων γίνεται αντικείμενο χλευασμού ή στη χειρότερη εύκολος στόχος λιθοβολισμού.
Τη σημαδεύουν αυτοί ακριβώς που νομίζουν ότι βλέπουν μπάλα φορώντας ένα οπαδικό κασκόλ, αλλά στην ουσία είναι θύματα με περικεφαλαία χρηματοδοτώντας αδρά ανώνυμες εταιρείες που τους τα παίρνουν αδίστακτα σε αντιπαροχή ενός πρωταθλήματος των «στημένων»! Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Και ένας από τους λόγους που φτάσαμε σ΄αυτό το χάλι είναι ότι παρέμεναν παθητικοί όσοι έβλεπαν τα στραβά και δεν μιλούσαν.
Δεν έπαιρναν θέση. Δεν έβγαιναν δυναμικά μπροστά. Η Εθνική μας είναι το μοναδικό αξιοπρεπές συγκρότημα, σ΄ ένα εντελώς ευτελισμένο -κατά τα άλλα- ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα πάει για τρίτη συνεχή πρόκριση σε Euro. Κάτι που αποτελεί απίστευτο κατόρθωμα, αν αναλογιστούμε ότι εκπροσωπεί έναν χώρο όπου βασίλευαν μέχρι πρόσφατα τα λαμόγια και η αλητεία.
Είναι μέσα στη δωδεκάδα του πλανήτη αυτά τα παιδιά που εξακολουθούν κάποιοι να τα αντιμετωπίζουν με απαξίωση. Δίπλα σ΄αυτά τα παιδιά πρέπει να σταθεί απόψε όλη η (υγιής) ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αυτά που θα προσπαθήσουν και πάλι να ξαναβάλουν τη σημαία μας ψηλά. Αυτή που λέρωσαν κάθε λογής φτηνά όντα, δήθεν έξυπνοι, αλλά τελικά ο ορισμός των βλακών!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: