Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολος στόχος, αλλά εφικτός!!

Είκοσι μήνες μετά την κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ήρθε η ώρα για το παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του δικού μας ομίλου και την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης.
Δύσκολος στόχος, αλλά εφικτός
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...
Η Ελλάδα και η Κροατία επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και έφτασαν στη σημερινή προτελευταία αγωνιστική όπου θα τα παίξουν όλα για όλα για το εισιτήριο που οδηγεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Οι αποψινοί μας αντίπαλοι, με ένα βαθμό περισσότερο, έχουν το πλεονέκτημα της ισοπαλίας, αλλά η Εθνική μας διαθέτει το αβαντάζ της έδρας. Οι Κροάτες έχουν οπωσδήποτε μια πιο ποιοτική ομάδα, ωστόσο τους ακολουθεί μια παράδοση που τους θέλει να είναι ή του ύψους ή του βάθους, εξαιτίας της οποίας έχουν απουσιάσει στο παρελθόν από μεγάλες διοργανώσεις, αλλά παράλληλα έχουν διακριθεί ιδιαίτερα σε κάποιες άλλες.
Η εθνική μας ομάδα, στα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα σ' αυτή την προκριματική φάση, είχε λίγο ως πολύ μια αναμενόμενη πορεία. Πήρε τους έξι βαθμούς από το Ισραήλ, που ήταν η ισχυρότερη μετά την Κροατία αντίπαλός της, αλλά «πούλησε» δύο βαθμούς πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο ματς με τη Γεωργία εδώ και άλλους δύο προ μηνός στη Λετονία. Αν έλειπε μια από τις δύο αυτές «γκέλες» θα είχαμε τώρα εμείς το προβάδισμα. Και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις υπήρξαν ειδικές συνθήκες που δικαιολογούσαν κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες. Πέρυσι με τη Γεωργία οι παίκτες δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους και με τη Λετονία υπήρχαν απουσίες που επηρέασαν την απόδοσή της.
Απόψε μπορώ να πω ότι ο Σάντος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Με εξαίρεση την απουσία λόγω καρτών του Κυρ. Παπαδόπουλου, όλοι οι άλλοι παίκτες είναι διαθέσιμοι και σε καλή κατάσταση. Η αγωνιστική απραξία του Σαμαρά μπορεί να καλυφθεί από την επιστροφή του Γκέκα. Ο Τζιόλης είναι πανέτοιμος, οι «παλιοσειρές» Καραγκούνης και Κατσουράνης ξεκούραστοι, ο Τοροσίδης ξαναβρήκε τη φόρμα του και οι νεότεροι διψάνε για διάκριση. Υπήρξαν βέβαια οι συνήθεις γκρίνιες για κάποιες επιλογές, όπως π.χ. η μη κλήση του Μήτρογλου, αλλά η επιστροφή του Χαριστέα, που κουβαλάει τεράστια πείρα κρίσιμων αγώνων, με κορυφαία την ιστορική πορεία στην Πορτογαλία το 2004, είναι κι αυτή ένα χρήσιμο όπλο στη διάθεση του Σάντος.
Η νίκη στο αποψινό παιχνίδι είναι ένας δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος στόχος. Ο δρόμος στην τελική φάση θα μείνει όμως ανοιχτός και μέσω των μπαράζ, αν μείνουμε δεύτεροι.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: