Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο χειρισμός στην πρώτη κρίση!!

Από τον τρόπο που θα διαχειριστεί ο Σάκης Τσιώλης αυτή την πρώτη μεγάλη κρίση που περνάει στον πάγκο του Άρη, θα εξαρτηθεί πόσο γρήγορα θα την ξεπεράσουν οι κίτρινοι. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.
Ο χειρισμός στην πρώτη κρίση
Ή αν θα τους πάρει από κάτω και μαζί της παρασύρει τον πολλά υποσχόμενο έλληνα τεχνικό. Τα μέλια και οι… αγαπούλες τέλειωσαν για τον καρδιτσιώτη τεχνικό μόλις ολοκληρώθηκαν οι πέντε τελευταίες αγωνιστικές της περσινής σεζόν. Κανείς δεν επρόκειτο άλλωστε να του προσάψει το παραμικρό ακόμη και αν ο Αρης δεν έκανε το 5 στα 5 και δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Ούτε η ομάδα ήταν δική του, ούτε οι επιλογές των παικτών. Ούτε προλάβαινε να αλλάξει και πολλά. Απλά απελευθέρωσε μια ομάδα που είχε μάθει να παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ επί Κούπερ και απεγκλώβισε μερικούς χαρισματικούς παίκτες που έμοιαζαν μπερδεμένοι ανάμεσα στον τακτικό καθωσπρεπισμό του Κούπερ και στην αγωνιώδη προσπάθεια του Μιχαλήτσου να αποδείξει ότι το στυλ που οδήγησε τον αργεντινό τεχνικό σε δυο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ξεπερασμένο. Σήμερα ο Κούπερ είναι προπονητής στην Ράσινγκ Σανταντέρ και ο Μιχαλήτσος άνεργος. Άλλο όμως είναι το θέμα μας.
Ο Τσιώλης είχε το καλοκαίρι την μεγάλη ευκαιρία να σχεδιάσει την πρώτη μεγάλη ομάδα της καριέρας τους. Μάλλον πίστεψε πολύ στις δυνατότητές του, όταν συναίνεσε στο να πορευτεί με την ταλαντούχα πιτσιρικαρία της πρωταθλήτριας ομάδας Κ-20 πλαισιωμένης από μερικούς έμπειρους και κατά τεκμήριο, ελεύθερους ποδοσφαιριστές από άλλες ελληνικές ομάδες. Γρήγορα το: «έχω τον 19χρονο Μιχάλη Γιαννίτση για στόπερ, τι να τον κάνω τον Σανκαρέ» έγινε «φέρτε μου επειγόντως στόπερ» που στην πορεία έγινε και χαφ και δεξί εξτρέμ και επιθετικός και αριστερό χαφ και τερματοφύλακας όταν εγχειρίστηκε ο Σηφάκης.
Ξαφνικά ο Τσιώλης βρέθηκε να πρέπει να μοντάρει μια καινούργια ομάδα, ενώ άρχιζαν και οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Με το μειονέκτημα της έλλειψης αγώνων να μην βοηθάει την ομάδα του να βρει ένα ρυθμό δεν άργησαν να έρθουν και οι… πρώτες σφαλιάρες, που συνοδεύτηκαν από τη γνωστή κιτρινόμαυρη παθογένεια του στυλ «μα καλά τρεις μήνες προετοιμασία τι τους έκανε» ή «είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Η πρώτη αμφισβήτηση, οι πρώτες μουρμούρες, η πρώτη υποχρέωση να το… πάρει αλλιώς το πράγμα. Να το αλλάξει. Η στήριξη της διοίκησης, πραγματική, του έδωσε το ΟΚ που χρειαζόταν για να πάρει τις πρώτες γενναίες αποφάσεις. Και πρόστιμο, στο οποίο ως γνήσιος καπετάνιος συμμετέχει και ο ίδιος, και σταράτες κουβέντες στα αποδυτήρια. Προδομένος και ο ίδιος από την εμπιστοσύνη που έδειξε σε συγκεκριμένους παίκτες, εφαρμόζει ήδη το plan b αν δεν θέλει το όνειρο να πετύχει σε μια μεγάλη ομάδα, να μετατραπεί σε εφιάλτη.
Ο έλληνας τεχνικός έχει δυο αγώνες μπροστά του πολύ κρίσιμους με Εργοτέλη και φυσικά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που πάντοτε έχει το δικό του ειδικό βάρος. Μένει να δούμε αν οι διορθωτικές κινήσεις και τα αντανακλαστικά που δείχνει φέρουν τον ΑΡΗ στον ίσιο δρόμο και καταστήσουν τον ίδιο λίγο πιο άνετο και απαλλαγμένο από το άγχος που πολλές φορές θολώνει το μυαλό.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: