Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο «διερμηνέας» της Δικαιοσύνης!!

Αρκετοί απόρησαν με τη χθεσινή καταδίκη του Κούγια από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Γιατί, ξαφνικά, ο «αρχάγγελος της κάθαρσης» έγινε ίσος κι όμοιος με τους αρχιμαφιόζους του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Φίλιππος Συρίγος.
Ο «διερμηνέας» της Δικαιοσύνης
Και γιατί είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο θορυβώδης ποινικολόγος δεν ήταν απλά ένας προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά ένας πολύ πιο ουσιαστικός συνεργάτης της Δικαιοσύνης.
Κάποιοι άλλοι, όμως, σίγουρα περίμεναν τις χθεσινές εξελίξεις. Οχι μόνο γιατί ο Κούγιας και η ομάδα του, η Παναχαϊκή, είχαν, με βάση τα στοιχεία, εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα στημένα, αλλά και γιατί τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου είναι διορισμένα από το σύστημα που, τώρα βαλλόμενο (και) από τον Κούγια, κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Εκείνο, λοιπόν, που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι η τακτική και η ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη είναι δύο διαφορετικά γήπεδα, στα οποία ο πολυσχιδής δικηγόρος δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις. Γι' αυτό οι ύβρεις και οι απειλές σ' αυτούς που τον καταδίκασαν, γι' αυτό και τα μηνύματα προς συγκεκριμένους αποδέκτες.
Ενα ερώτημα που μπαίνει μετά τις χθεσινές εξελίξεις, είναι αν ο Κούγιας μπορεί (ένοχος πια και ο ίδιος...) να καταθέτει, όπως πριν, εναντίον των πάσης φύσεως κατηγορουμένων. Και πολύ περισσότερο, να αποφαίνεται όχι μόνο υπέρ της ενοχής, αλλά επιλεκτικά και υπέρ της αθώωσης κάποιων πολύ ισχυρών προσώπων...
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Κούγιας έχει αναλάβει ρόλο «διερμηνέα» της Δικαιοσύνης σ' αυτή την πολύ εξειδικευμένη και δύσκολη υπόθεση, η οποία τελικά θα κριθεί όχι με βάση προσωπικές εκτιμήσεις και προτιμήσεις, αλλά με βάση τα όποια στοιχεία μπορεί να υπάρχουν, πέραν των συνομιλιών που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ ή από τρίτους.
Αυτό είναι το ζήτημα και όχι ο πόλεμος που διεξάγεται ανάμεσα σε δύο τάσεις του ποδοσφαιρικού συστήματος.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: