Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Γιούρο, Γιούρο όλοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπράβο, ρε μάγκες! Η Εθνική, με γκολ των Σαμαρά, Γκέκα, νίκησε 2-0 την Κροατία στο "Καραϊσκάκη" και αγκάλιασε την πρόκριση στο Euro-2012. Πλέον, αρκεί μια ισοπαλία την Τρίτη στη Γεωργία!
Γιούρο, Γιούρο όλοι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με ένα ψυχωμένο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μας λοιπόν με τα γκολ των Σαμαρά και Γκέκα σε 10 λεπτά νίκησε 2-0 στο "Καραϊσκάκη" τους Κροάτες και θέλει 1 βαθμό την Τρίτη στη Γεωργία για να πάει στο EURO!
H Eθνική μας έφαγε την... κρυάδα με τα επεισόδια στην αρχή κι έκανε κακό πρώτο μέρος, αλλά με τους Σωκράτη και Αβράαμ πίσω "βράχους" δεν κινδυνέψαμε, παρά τα πολλά κι αβίαστα λάθη μας. Με τσαμπουκά στο δεύτερο μέρος, έναν "Κατσούρ" που είχε... ξανανιώσει και τον Γκέκα να είναι... Γκέκας στο δεύτερο γκολ, φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη κόντρα στους υπερφίαλους Κροάτες, που είχαν τα αστέρια τους (Μόντριτς, Κράνιτσαρ) σε κακή βραδιά.
Χάλια στις εξέδρες...
Τα βλέπαμε στο πρωτάθλημα, ε... καιρός ήταν να τα δούμε και σε ματς της Εθνικής... 100 κουκολουφόροι μπήκαν σαν κύριοι στις εξέδρες, πετώντας κροτίδες στους Κροάτες οπαδούς και κάπου εκεί το πράγμα πήγε να ξεφύγει. Το ματς διεκόπη στο 3` για 6 λεπτά από τον Γουέμπ, τα πράγματα ψιλοηρέμησαν αλλά το κακό είχε γίνει.
... χάλια και το ματς
Το ότι κάναμε το πρώτο μας σουτ στο 41` τα λέει όλα για την εικόνα της Εθνικής μέχρι τότε. Όχι πως οι Κροάτες είχαν κάνει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά στέκονταν καλύτερα, απο ένα σημείο κι ύστερα πίεζαν και ψηλά και γενικότερα έβγαζαν καλύτερη εικόνα. Οι παίκτες του Σάντος δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από δυο μπαλιές, κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, δημιουργία μηδέν και κάπως έτσι κυλούσε το ματς. Πάντως στο 43` στη μοναδική αξιόλογη επιθετική μας προσπάθεια, ο Αβραάμ είχε μια καλή κεφαλιά, ενώ ένα λεπτό μετά ο Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας για να μπει ο Βύντρα.
Να σημειωθεί πως παίχτηκαν 7 λεπτά καθυστέρησης λόγω των επεισοδίων στο ξεκίνημα, με το 0-0 πάντως να μοιάζει καθόλα φυσιολογικό.
Ανοιχτό ματς
Με τον Γκέκα στο 48` κάναμε την καλύτερη φάση μας (και υποψία πέναλτι για χέρι του Στρίνιτς), αλλά οι Κροάτες εκμεταλλευόμενοι τα λάθη μας ισορρόπησαν και με την είσοδο του Πέρισιτς έγιναν πιο... ζωηροί. Ο Σάντος από την πλευρά του πέρασε τον Φωτάκη αντί του Τζιόλη.
Γκοοοοοοοοοοοολ!
Έτσι, με το πρώτο κόρνερ μας στο ματς κάναμε το 1-0! Η μπάλα μετά από φάση διαρκείας έφτασε στον Σαμαρά που κεραυνοβόλησε τον Πλετίκοσα, προκαλώντας ντελίριο! Λίγο μετά, στο 79` πάλι από κόρνερ του "Κάρα", ο Γκέκας με κεφαλιά-οβίδα έκανε το 2-0, δίνοντας στην ομάδα μας προβάδισμα 2 γκολ!
Μάλιστα, οι Κροάτες αγωνίστηκαν ως το τέλος του ματς με 10, γιατί ο Κάλινιτς έφυγε τραυματίας και οι Κροάτες είχαν κάνει όλες τις αλλαγές τους. Ο Σάντος έβαλε και τον Μάκο αλλά το ματς ήταν δικό μας ούτως ή άλλως και στο τέλος πανηγυρίσαμε εμείς!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: