Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

«Κάναμε προετοιμασία για να παίξουμε Ευρώπη...»

Ο Γιάννης Κοντης δικαιολόγησε ως έναν βαθμό τους παίκτες του Άρη για το κακό ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα, λέγοντας πως η ομάδα έκανε προετοιμασία για να παίξει στην Ευρώπη, έχοντας ως δεδομένο τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι λύση η αλλαγή προπονητή, ενώ αναφέρθηκε και στα... νυχτοπερπατήματα κάποιων παικτών των «κίτρινων».
«Κάναμε προετοιμασία για να παίξουμε Ευρώπη...»
Αναλυτικά όσα είπε στον Novasportfm 94.6:
Για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Ο Άρης δεν είναι ομάδα από αυτές που αρκούνται στην ισοπαλία. Σε ένα βαθμό θα μπορούσε να είναι υπερβολικός ο ντόρος που έχει γίνει. Αν όμως αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος, την δυναμική που εκφράζει ο Άρης δεν είναι υπερβολικός. Παίξαμε με τρεις αντιπάλους που θεωρούνται μικρομεσαίοι και το χειρότερο η εικόνα μας ήταν απογοητευτική».

Για το αν ήταν δικαιολογημένο ως ένα σημείο: «Θέλω να δώσω κάποια ελαφρυντικά που βέβαια δεν είναι συγχωροχάρτι για τους παίκτες. Είμαστε στον τέταρτο μήνα προετοιμασίας. Υπάρχει αβεβαιότητα παίζουμε δεν παίζουμε. Έχουμε δώσει μόνο τρία παιχνίδι. Κάναμε προετοιμασία με την προοπτική ότι με την αποβολή του Βόλου θα παίζαμε στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει ρυθμός. Παίζουμε μία φορά το μήνα. Όλα αυτά συμβάλλουν. Πιστεύω ότι με τη διακοπή δίνεται η ευκαιρία στο τεχνικό τιμ και στους παίκτες να δουλέψουν. Ελπίζω να εμφανιστεί διαφορετικός».

Για την εύκολη λύση ο πρώτος που την «πληρώνει» να είναι ο προπονητής: «Πιστεύω ότι το να αλλάζεις προπονητές ειδικά έτσι εύκολα και προπονητές που έχουν να δώσουν πράγματα, είναι λάθος μεγάλο. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει μαγικό ραβδάκι; Από τη διοίκηση μέχρι παίκτες πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι δεν έχει γίνει καλά. Πιστεύω ότι περισσότερο το θέμα είναι ψυχολογικό και συγκέντρωσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς».

Για το μυστικό της επιτυχίας ενός τεχνικού: «Μετά από τόσα χρόνια και συζητήσεις έχω καταλήξει ότι δεν είναι η τακτική αλλά το να είσαι οξυδερκής, να βλέπεις που πονάει η ομάδα και να κάνεις καλή διαχείριση του υλικού σου. Να έχεις ευχαριστημένους και αυτούς που παίζουν και αυτούς που δεν παίζουν».

Για όσα λέγονται σχετικά με την ζωή που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Άρη: «Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες κορυφής, όχι μόνο για τον Άρη. Ο ποδοσφαιριστής είναι ένα παιδί δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει όμως να καταλάβει ότι έχει υποχρεώσεις, πρέπει να σέβεται τα χρήματα που παίρνει. Όταν βλέπουν οι οπαδοί κάποιον παίκτη έξω τους εκνευρίζει. Δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα πέραν ενός ίσος δύο περιπτώσεων που νομίζω ότι έχουν καταλάβει».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι είναι πεσμένο σε ποιότητα. Βλέπουμε ότι οι ομάδες δεν παίζουν καλό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές ποιότητας εκλείπουν. Για να μην πιάσω τα άλλα θέματα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: