Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το μέλλον στα χέρια του ενισχυμένου «Ζαγόρ»

Κανένα πόρισμα σε καμία Α.Ε. δεν μπορεί να μην περιέχει μεμπτά σημεία. Το ζητούμενο για τον Α.Σ. ΠΑΟΚ αλλά και το κοινό της ομάδας ήταν ένα: αν κάποιος έβαλε χέρι τα έσοδα.
Το μέλλον στα χέρια του ενισχυμένου «Ζαγόρ»
Ο επιλεγμένος από τον (απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη) Γιάννη Παπαδόπουλο ορκωτός λογιστής, όταν τον ρώτησαν αν φαίνεται να έβαλε κανείς χέρι στα έσοδα του ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρος. «Οχι», αποφάνθηκε.
Αυτή ήταν βασική σκιά, και δεν έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων να παραμείνει. Από τη στιγμή που έφυγε, καλό είναι να κοιτάξουν όλοι την επόμενη ημέρα.
Ο Ζαγοράκης έχει ενισχυθεί, αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να εμφανίσει σημάδια έπαρσης, τα οποία –ανθρώπινο είναι– μπορεί να προκύψουν έπειτα από μια μεγάλη περίοδο υψηλής πίεσης, έντασης και πικρίας. Ηδη το πρώτο βήμα έγινε: η διάθεσή του να περάσει ένα σχήμα διοίκησης άκρως ενωτικό και όχι αποτελούμενο μόνο από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος αποτελεί δείγμα αλλαγής. Από το δείγμα όμως μέχρι την ολοκλήρωση και τη σωστή εταιρική κατεύθυνση της ΠΑΕ υπάρχει απόσταση.
Πρώτα απ’ όλα, λόγω έλλειψης επικοινωνίας, δεν είναι ξεκάθαρο τι σκέφτεται ο ίδιος ο Ζαγοράκης. Ενώ γίνονται ζυμώσεις, η αλήθεια είναι πως δεν έχει ανοιχτεί σε κανέναν για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την επόμενη μέρα. Οπως λειτουργεί μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν στιγμές που σκέφτεται πως ίσως και να είναι καλύτερο να αποσυρθεί. Στο τέλος όμως πάντα μένει – και αυτό είναι κάτι που επικροτεί και ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος για κάποιους είναι… δελφίνος της θέσης του προέδρου. Ο τελευταίος έχει ξεκαθαρίσει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, πως δεν πρόκειται να μπει σε ένα σχήμα στο οποίο δεν θα υπάρχει ο Ζαγοράκης. Το μόνο που επιθυμεί, για να μπει επίσημα στο νέο διοικητικό σχήμα, είναι να δει να υλοποιούνται τα όσα συμφώνησε με τον πρόεδρο όταν ανεπίσημα επέστρεψε πριν από δύο μήνες.
Το κλειδί για το ευοίωνο μέλλον του ΠΑΟΚ είναι η αγαστή συνεργασία των δύο. Εφόσον υπάρξει αυτή, η ΠΑΕ αναμένεται να επιστρέψει σε λειτουργίες τέτοιες που να μπορεί να αυξηθεί και πάλι ο απαραίτητος για την εξέλιξη βαθμός συσπείρωσης.
Από κει και πέρα, οι δυο γιοι του Γιώργου Σαχπατζίδη, Δημήτρης και Γιώργος, δεν είναι τα «τέρατα» που θέλουν το… κεφάλι του Ζαγοράκη, αλλά δύο μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ που επιθυμούν να δώσουν τον καινούργιο και απαραίτητο αέρα στην ΠΑΕ. Η ιστορία όμως θα κρίνει αν μπορούν να το κάνουν ή όχι.
Από την πλευρά τους λένε πως μια θέση στο διοικητικό σχήμα δεν είναι αυτοσκοπός. Ηθικά όμως, λόγω των χρημάτων που επενδύθηκαν, θα πρέπει να μπουν, να δουλέψουν, να συμβάλουν σε αυτή τη νέα σελίδα.
Ο Ζαγοράκης θέλει να βάλει κι άλλο κόσμο στην ΠΑΕ. Εχει δύο κρυφά χαρτιά, δύο ανθρώπους που, εφόσον μπουν, γνωρίζουν τόσο καλά τον ΠΑΟΚ αλλά και τον σεβασμό όσων ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, που δεν μπορεί παρά να λειτουργήσουν όπως πρέπει μέσα στην ΠΑΕ.
Από τους παλιούς αυτός που έχει το χρίσμα όλων των πλευρών είναι ο Σπύρος Μιλιωρίδης, ο οποίος από την ημέρα που μπήκε μέχρι και την ημέρα που παραιτήθηκε ό,τι του ζητήθηκε το έφερε εις πέρας. Το σχήμα είναι έτοιμο, αλλά το θέμα αφορά τη λειτουργία. Και εκεί είναι όλο το ζουμί.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: