Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

"Μένουμε σταθεροί στο πλάνο μας"

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης, ανέλυσε το οικονομικό μοντέλο του συλλόγου και τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν σπατάλες στην μεταγραφική περιόδο του Ιανουαρίου.
"Μένουμε σταθεροί στο πλάνο μας"
Ο Γκαζίδης υποστήριξε ότι ο σύλλογος θα αντισταθεί στις σπατάλες τον Ιανουάριο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου! Παράλληλα, μίλησε για το πλάνο της ομάδας και τη φιλοσοφία που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.
«Κάθε σύλλογος μπαίνει στον πειρασμό να σκεφτεί ότι τα χρήματα είναι η απάντηση και ότι αν ξοδέψουμε όλο και λίγα χρήματα παραπάνω, θα μας ωθήσουν στην κορυφή. Αυτό οδηγεί στη σπατάλη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν φέρνει πάντα την επιτυχία. Ανακουφίζει για λίγο την πίεση, αλλά στην πραγματικότητα χτίζει μακροπρόθεσμη πίεση σε άλλους τομείς. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με πειθαρχία, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα καλό μέλλον, τόσο μακροπρόθεσμα, όσο και βραχυπρόθεσμα», τόνισε και πρόσθεσε, όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Το καλύτερο θα είναι να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχουμε ένα πραγματικά σταθερό μοντέλο, το οποίο μας επιτρέπει να αντεπεξέλθουμε χωρίς τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι μόνο να αντεπεξέλθουμε, αλλά να τα πάμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα είναι χαζό να φτιάξουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο βασίζεται στο να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ διαχρονικά. Δεν νομίζω ότι κάποιος σύλλογος το κάνει αυτό. Αν το κάνουν, πιθανότατα δεν είναι τόσο υπεύθυνοι όσο θα έπρεπε».
Ανεξάρτητα με την τρέχουσα θέση μας στο Πρωτάθλημα, νομίζω ότι η Άρσεναλ είναι σε ισχυρή θέση. Είμαστε ένας αυτοσυντηρούμενος σύλλογος. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να κοιτάμε μπροστά χωρίς να προβληματιζόμαστε τόσο για τα πάνω και τα κάτω του ανταγωνιστικού ή του οικονομικού κύκλου. Δεν έχουμε ταβάνι στους μισθούς. Έχουμε ένα πολύ ανεπτυγμένο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο προσανατολίζεται στο τι έχουμε να κάνουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί φέτος, του χρόνου και σε πέντε χρόνια από τώρα.
Οσον αφορά την άποψη του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος χαρακτήρισε «οικονομικό ντοπάρισμα» τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται από την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Σίτι, ο Γκαζίδης επεσήμανε: «Για μένα δεν υπάρχει κάτι άδικο σχετικά με τους ιδιοκτήτες που βάζουν χρήματα στις ομάδες τους και για εμάς δεν υπάρχει πρόβλημα στο να τους συναγωνιζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: