Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οι πόρτες που άνοιξαν!!

Στην εβδομάδα του μεγαλείου, όπου η Ανζί Μαχάτσκαλα απέκτησε τον Σαμουέλ Ετό, ο προπονητής της Γκάντζι Γκαντζίεβ άνοιγε την πόρτα της αίθουσας των διαιτητών στο γήπεδο της ομάδας του στο ημίχρονο του παιχνιδιού της με την Ντιναμό Μόσχας.
Οι πόρτες που άνοιξαν
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης...
Η επίσκεψή του δεν ήταν τόσο ευγενική και του απέφερε την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών απ' την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας.
Η απόλυσή του την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε να κάνει με το παραπάνω συμβάν, αλλά με τα αποτελέσματα. Τα εκατομμύρια ευρώ που επένδυσε ο ιδιοκτήτης Σουλεϊμάν Κερίμοβ δεν αποτυπώνονταν στον πίνακα του τελικού σκορ στις αναμετρήσεις. Η τελευταία νίκη της Ανζί χρονολογείται από εκείνο το απόγευμα της επίσκεψης του πρώην προπονητή της στο καμαράκι των διαιτητών και η αλήθεια είναι πως οι αποφάσεις αυτών στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν ώστε να επιτευχθεί.
Εκτοτε, με τον Σαμουέλ Ετό πλέον μέλος, η συγκομιδή στο ρωσικό πρωτάθλημα ήταν ένας βαθμός. Ακόμα και η «ταλαιπωρημένη» Τέρεκ Γκρόζνι έφτασε κοντά στο να νικήσει το συνονθύλευμα αστεριών που ήθελε να λέγεται ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι του Γκάντζι Γκαντζίεβ στην τεχνική ηγεσία. Η ισοφάριση (2-2) λίγο πριν από το τέλος δεν άλλαξε κάτι. Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων οδήγησαν στην απόλυσή του.
Στα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρεται πλέον ότι η Ανζί Μαχάτσκαλα αναζητά προπονητή (ο Ρομπέρτο Κάρλος έχει αναλάβει προσωρινά ρόλο ποδοσφαιριστή-προπονητή) που θα έχει τόσο «μεγάλο» όνομα όσο και οι περισσότεροι βασικοί ποδοσφαιριστές της. Το πρόβλημα; Ουδείς προπονητής που να είναι εν ενεργεία «μεγάλο» όνομα φαίνεται να ενθουσιάζεται απ' την προοπτική εργασίας σε σύλλογο που εδρεύει σε μία απ' τις πλέον επικίνδυνες περιοχές της Ρωσίας.
Σχεδόν καθημερινά αναφέρονται βομβαρδισμοί ισλαμιστών στο Νταγκεστάν ή συγκρούσεις των δυνάμεων ασφάλειας των τοπικών αρχών με επαναστάτες. Η ομάδα ζει και προπονείται στη Μόσχα, όπως γνωρίζετε, αλλά τα παιχνίδια της τα δίνει στη Μαχάτσκαλα.
Επιπρόσθετα, στη βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι τόσο μακριά απ' τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ, που έχει άλλο ένα πρόβλημα στην αναζήτηση προπονητή. Τη μη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για την επόμενη σεζόν. Ποιος θα θελήσει να δουλέψει και με «αστέρια» που θα γκρινιάζουν ή θα βαριούνται;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: