Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η διαφορά με τον Ρεχάγκελ!!

ΤΙ είχε να σκεφτεί πριν πέσει για ύπνο χθες το βράδυ ο Φερνάντο Σάντος; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Η διαφορά με τον Ρεχάγκελ
Πέρα από τη δεδοµένη αγωνία του προπονητή πριν από κάθε µατς, απολύτως τίποτα. Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουµί του... Σε ό,τι έχει να κάνει µε την ενδεκάδα είναι µετρηµένα κουκιά. Υπάρχει άλλος γκολκίπερ πλην του Τζόρβα;
Ούτε για αναπληρωµατικός. Γι' αυτό κι επιστρατεύθηκε από την Κύπρο, ύστερα από εννιά χρόνια, ο Χιώτης. Λες και έχει πέσει περονόσπορος. Σηφάκης, Κωνσταντόπουλος, Κοτσόλης τραυµατιστήκανε ο ένας µετά τον άλλον. Δεξί µπακ ο Τοροσίδης, αριστερά βρέθηκε ο Ζαραδούκας. Στο κέντρο της άµυνας Παπασταθόπουλος, Αβραάµ. Στα χαφ τώρα που έγινε καλά ο Τζιόλης, ξανάγινε η τριάδα µε Καραγκούνη, Κατσουράνη.
Μπροστά σέντερ φορ ο άσωτος υιός Φάνης Γκέκας που ζήτησε συγγνώµη και επέστρεψε και δίπλα του ο Σαλπιγγίδης µε τον Σαµαρά µε το καρέ µαλλί. Αυτοί είναι όλοι κι όλοι. Αλλοι δεν υπάρχουν. Μετρηµένες και οι αλλαγές. Αν κερδίζουµε, µπαίνει µέσα ο Μάκος να µαρκάρει. Αν είµαστε στην ισοπαλία ή χάνουµε, µπαίνει ο Χαριστέας. Σε ό,τι έχει να κάνει µε τις εν γένει επιλογές του κόουτς, γίναµε σοφότεροι διαβάζοντας ρεπορτάζ σχετικά µε τον αποκλεισµό του Μήτρογλου.
Οτι «ο Σάντος έχει προσπαθήσει πολύ να συνεννοηθεί µε τον Μήτρογλου, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Σε µια προπόνηση, µάλιστα, ο Πορτογάλος εξηγούσε κι επαναλάµβανε, αλλά ο Μήτρογλου δεν καταλάβαινε και έκανε του κεφαλιού του. Δεν είναι ο προπονητής της εθνικής οµάδας σε θέση να βγάλει άκρη µ' έναν ποδοσφαιριστή που δεν µπορεί να προσαρµοστεί, να καταλάβει και να πειθαρχήσει...». Μάλιστα. Σε ελεύθερη µετάφραση, λοιπόν, ο Μήτρογλου είναι ένας ανόητος.
Ενας βλάκας. Που δεν µπορεί να προσαρµοστεί και δεν µπορεί να καταλάβει αυτά που του λέει ο προπονητής του. Ετσι το εισπράττω και το καταλαβαίνω εγώ. Κι αυτά δεν τα έχει βγάλει ο δηµοσιογράφος από το κεφάλι του. Του τα έχουν περιγράψει όπως αναφέρει προφανώς κάποιοι µέσα από την οµάδα. Κι εδώ είναι η διαφορά µε το τεράστιο µέγεθος που άκουγε στο όνοµα Οτο Ρεχάγκελ (φωτό). Σαν προσωπικότητα που απέναντί του οι άλλοι προπονητές είναι κυρά Κατίνες της γειτονιάς.
Και τον Παπαποστόλου θα έπαιρνε στην ΑΕΚ
ΠΟΤΕ δεν είχε νιώσει την ανάγκη ο Ρεχάγκελ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Ποτέ δεν είχε δώσει λογαριασµό ή εξηγήσεις για ποιους λόγους καλούσε κάποιους ποδοσφαιριστές και για ποιους λόγους δεν καλούσε κάποιους άλλους. Ποτέ δεν το είχε κάνει αυτό. Είτε άµεσα είτε έµµεσα. Δεν είχε πει ποτέ ότι ο Ζήκος είχε αρνηθεί να µπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Δεν είχε κανένα λόγο να κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές.
Δεν ήταν µικροπρεπής. Δεν έχει ανασφάλειες και φοβίες. Ηταν σίγουρος για τον εαυτό του. Και γι' αυτό δεν είχε κανένα λόγο να τον υπερασπιστεί µε διαρροές για ποιους λόγους δεν καλούσε τον Γεωργάτο, τον Ελευθερόπουλο ή τον Στολτίδη. Πότε δεν είχε διαρρεύσει επί Ρεχάγκελ τέτοια µικροπρέπεια. Οτι ένας ποδοσφαιριστής δεν καλείται στην Εθνική επειδή δεν καταλαβαίνει τι του λέει και τι του ζητάει ο προπονητής του. Επί Σάντος (φωτό) δηµοσιοποιήθηκε. Ο Αδαµίδης αντίθετα και εννοεί και καταλαβαίνει. Γι' αυτό έδιωξε τον Χιµένεθ και πήρε τον Κωστένογλου. Αφού η ΑΕΚ έχει λύσει όλα τα προβλήµατά της, ήρθε η ώρα να λύσει κι αυτό του προπονητή.
Να απολυθεί ο Χιµένεθ που είναι καθολικός και να προσληφθεί ο Κωστένογλου που είναι ορθόδοξος και κάνει τον σταυρό του έχοντας ενώσει τρία δάκτυλα. Δεν είναι και κάποια επιστήµη στο φινάλε το ποδόσφαιρο να στρώσεις τον κώλο σου στα θρανία για να γίνεις προπονητής. Οποιος γουστάρει µόλις σταµατήσει από ποδοσφαιριστής φοράει τη φόρµα και ασκεί την τέχνη. Δεν απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλµατος. Οπως ακριβώς το είχε πει ο Γιάννης Τσαρούχης: «Στην Ελλάδα, ό,τι δηλώσεις είσαι». Και προκειµένου ο Αδαµίδης να κάνει οικονοµία και να γλιτώσει ένα εκατοµµύριο γιούρο, αφού ο Χιµένεθ έφυγε τσάµπα, όχι τον Κωστένογλου, ακόµα και τον Μίλτο Παπαποστόλου θα έπαιρνε στην ΑΕΚ. Χαίρετε.
Οφείλει να πάρει θέση
ΕΙΝΑΙ απορίας άξιον πώς έχει διαφύγει από το ΛΑΟΣ ένα θέµα µείζονος εθνικής σηµασίας σαν κι αυτό του Παναθηναϊκού. Που κινδυνεύει να πέσει στα χέρια αλλοεθνών και αλλοθρήσκων. Μελαψών αράβων µε κελεµπίες. Δεν µας φτάνουν δηλαδή οι εκατοντάδες χιλιάδες των µεταναστών και λαθροµεταναστών που κλέβουν το ψωµί των Ελλήνων, έρχονται τώρα οι µουσουλµάνοι να εισβάλουν και στο ποδόσφαιρο.
Κι ούτε τον Κεραυνό Καµινίων πάνε να πάρουν ούτε τον Ατλαντα Θυµαρακίων. Ούτε τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας του Βίκτωρα Ρέστη. Στον ιστορικό Παναθηναϊκό έχουνε ρίξει τα δίχτυα τους. Σαν κόµµα λοιπόν της θρησκείας, της πατρίδας και της οικογένειας που είναι το ΛΑΟΣ οφείλει να πάρει θέση. Μπορεί ο Γιώργος Ανατολάκης να έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά δεν είναι βουλευτής του Ολυµπιακού.
Μελαµψές βεδουίνες ξελογιάστρες
ΕΙΝΑΙ βουλευτής όλων των Ελλήνων. Οφείλει λοιπόν το συντοµότερο δυνατό να καταθέσει επερώτηση. Οπως κι ο Αδωνης Γεωργιάδης που δηλώνει µάλιστα και Παναθηναϊκός κι έχει ταχθεί υπέρ του Βοτανικού και κατά των κορµοράνων του Τσίπρα. Πώς είναι δυνατόν να σιωπούν µπροστά στον επερχόµενο αφελληνισµό µιας εκ των πλέον ιστορικών οµάδων; Κατά παράβαση µάλιστα της σχετικής νοµοθεσίας. Αυτοί οι µαυριδεροί άπιστοι µέχρι που είναι ικανοί ν' αλλάξουν το ιστορικό σήµα του Παναθηναϊκού.
Να αφαιρέσουν το τριφύλλι και να βάλουν στη θέση του καµιά ηµισέληνο ή τίποτα γιαταγάνια. Και να προχωρήσουν µάλιστα και σε άλλες απρέπειες. Οταν σκοράρει ο Παναθηναϊκός να µην παίζουν τα µεγάφωνα τον ιστορικό ύµνο «σύλλογος µεγάλος» σε στίχους του εθνικόφρονα Γιώργου Οικονοµίδη και µουσική του Γιώργου Μουζάκη. Αντ' αυτού να παίζουνε τον «Αράπη». Μελαµψές βεδουίνες, ξελογιάστρες τσαχπίνες και λοιπά.
Οσο µπορεί διασκεδάζει
ΚΑΙ µέσα στον ορυµαγδό της κρίσης, των απεργιών, της ανεργίας και των χίλιων προβληµάτων η ζωή συνεχίζεται. Δεν σταµατάει. Οι Ελληνες άλλωστε δεν το είχανε βάλει κάτω ούτε στην κανονική κατοχή από τους Γερµανούς. Ετσι και τώρα λοιπόν όσο µπορεί ο κόσµος το ρίχνει έξω. Διασκεδάζει. Κατά το µέτρο του δυνατού. Μια καλή περίπτωση λοιπόν είναι το «ENVY» στα βόρεια προάστια που ανοίγει σήµερα. Κηφισίας στο «Αgora Center». Με Λάµπη Λιβιεράτο, τον λυράρη Κορνηλάκη και τη Νάντια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εχει δει ποτέ κανένας τον Σάντος να γελάει ή έστω να χαµογελάει;
Σήµερον εµού, αύριον ετέρου, ουδέποτε κανενός. -Νίκος Κωστένογλου
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: