Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Γιατί τραυματίστηκες Κοντρέρας; Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί χωρίς εσένα…

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας που εκ του αποτελέσματος κόστισε στον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ.
Γιατί τραυματίστηκες Κοντρέρας; Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί χωρίς εσένα…
Καλός είναι ο Μαλεζάς, έχει αλλάξει πάρα πολύ, έχει ωριμάσει σε μεγάλο ποσοστό, όμως χωρίς τον (τραυματία) Πάμπλο Κοντρέρας στην άμυνα ο ΠΑΟΚ νιώθει… ορφανός. Αισθάνεται μοναξιά και κυρίως δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Χιλιανός στόπερ απουσίαζε και δεν μπόρεσε να σώσει (ακόμη και σαν τερματοφύλακας) γκολ, όπως έπραξε στο Καζάν. Ο αντικαταστάτης του, Μπρούνο Τσιρίλο, ήταν κατώτερος του αναμενομένου και δεν ταίριαξε καθόλου με τον Μαλεζά.
Το γήπεδο έμοιαζε… κατηφορικό (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), μια κι ο Δικέφαλος» έδωσε πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό, έκανε πολλά λάθη (οι Έτο και Λίνο έχαναν διαρκώς την μπάλα), αλλά κυρίως παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και στη θέση του τερματοφύλακα. Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από άμυνα (και λόγω των κακών ακραίων μπακ, τα οποία ανάγκασαν τούς Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια να περνούν πολύ χρόνο πίσω παρά να σκέφτονται πως θα σκοράρουν) για… γέλια και εξαιτίας ενός γκολκίπερ (Κρέσιτς), ο οποίος για να βγει από την εστία του και να διώξει την μπάλα χρειαζόταν πρώτα… ραντεβού. Ο Κροάτης έχει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ.
Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που λάτρεψαν φέτος οι φίλαθλοί του. Δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που γύρισε το δύσκολο παιχνίδι στο Καζάν την περασμένη Πέμπτη. Είχε ελλείψεις σε φαντασία, ουσία, αυτοματισμούς… Δεν είχε σχέδιο και ανάσες και παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου στο ντέρμπι με τον (καλύτερο) Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ περίμεναν τον Μπαλάφα για να σκοράρει (βγήκε στο τέλος μπροστά μήπως και πάρει κάποια κεφαλιά) σαν κλασικός φορ, καταλαβαίνει κι ο πλέον αδαής την… αποσύνθεση.
Μόνο τυχαίο δεν είναι (άλλωστε έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ο Βλάνταν Ίβιτς με δηλώσεις του) ότι ο ΠΑΟΚ και στον Ηράκλειο (με τον Εργοτέλη) και χθες βρέθηκε μπροστά στο σκορ, αλλά έχασε με 2-1 τους αγώνες. Κάτι φταίει και ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να το βρει γρήγορα και να το διορθώσει διότι μοιάζει σαν η «μαύρη τρύπα» της ομάδας.
Υ.Γ.: Για όσους είναι προληπτικοί, απλά αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ όποτε (τη φετινή σεζόν) έχει φορέσει την άσπρη φανέλα δεν έχει χάσει ποτέ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Αντίθετα με τη μαύρη φανέλα ηττήθηκε από τον Εργοτέλη στην Κρήτη, από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ έχει μία ισοπαλία με την Καρπάτι στο Λβιβ και μόλις μια νίκη με την Ξάνθη στην Τούμπα.
Οι 11 φετινοί αγώνες συμπληρώνονται με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ, όταν οι παίκτες του «Δικεφάλου» φόρεσαν τη τρίτη φανέλα, τη ριγέ. Μήπως έπρεπε χθες ο ΠΑΟΚ να άλλαζε φανέλα στο… ημίχρονο. Μόνο έτσι ενδεχομένως να κέρδιζε τον Ολυμπιακό.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: