Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Βιεϊρίνια, το βαρόμετρο!!

Ο ΠΑΟΚ επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα κέφια του Πορτογάλου και αυτό φάνηκε απ' τήν αρνητική πλευρά στο στάσιο "Καραϊσκάκης".

Βιεϊρίνια, το βαρόμετρο
Ο Βιεϊρίνια είναι σπουδαίος παίκτης και σίγουρα ο πλέον ταλαντούχος στον ΠΑΟΚ. Απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, δεν ήταν απλά κακός, ήταν εκτός αγώνα στερώντας από την ομάδα του πολλές πιθανότητες για να φτάσει στη νίκη σ' ένα μεγάλο ντέρμπι.
Ο Πορτογάλος διανύει κακή περίοδο. Δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα, είναι και κουρασμένος και αυτό το δείχνει στις τελευταίες εμφανίσεις του. Στη Ρωσία δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα ενώ η εικόνα του ήταν ακόμα χειρότερη στο Καραϊσκάκη. Και αυτό το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ με... διπλό τρόπο. Ο ένας και πλέον φανερός είναι ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Πορτογάλο έγινε προβλέψιμος προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα να απειλήσει τον Ολυμπιακό.
Δεν μπορούσε να το κάνει με τον τρόπο που θα έπρεπε από τα αριστερά λόγω της βοήθειας που δεν πρόσφερε στον Λίνο όταν ανέβαινε ενώ δεν έπαιρνε και πρωτοβουλίες. Ελάχιστες οι προσπάθειές του να ντριπλάρει, να σουτάρει, να γίνει επιθετικός. Έτσι ο Ολυμπιακός και ιδιαίτερα οι αμυντικοί του βρήκαν την ευκαιρία να κερδίζουν μέτρα, να ανεβαίνουν πιο ψηλά και να πιέζουν τον ΠΑΟΚ πιο αποτελεσματικά τόσο όταν επιτίθονταν όσο και όταν αμύνονταν.
Ο κακός Βιεϊρίνια δεν μπόρεσε να βοηθήσει όμως και αμυντικά την ομάδα του και ιδιαίτερα να προσφέρει τα απαραίτητα στηρίγματα στον Λίνο που δεχόταν αφόρητη πίεση βάσει σχεδίου από τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν να έρθει το πρώτο γκολ με τον Τοροσίδη να κάνει μια πολύ εύκολη σέντρα και να σκοράρει με κεφαλιά ο Φουστέρ.
Το ζητούμενο, πλέον, είναι η επιστροφή του καλού Βιεϊρίνια και η διακοπή θα είναι οφέλιμη στην προσπάθεια που θα γίνει να ξεκουραστεί ο Πορτογάλος. Και αυτό γιατί στα 11 παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ, ήταν βασικός σε όλα και... έχασε μόνο 35 λεπτά λόγω των αλλαγών του. Αυτά τα 35 λεπτά, όμως, δεν αρκούν...
Ο Λάζλο Μπόλονι θεωρεί πως ο καλύτερος παίκτης του θα πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του, να ανέβει επίπεδο και να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Και όλοι ξέρουμε πως έχει το ταλέντο να τα καταφέρει...
Πηγή: contra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: