Την πεποίθηση του πως ο Άρης έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει μία πολύ καλή χρονιά εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Σάκης Τσιώλης. Τι είπε για το ματς με την Ξάνθη αλλά και για τον κόσμο.
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και ανέφερε πως η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι η αιτία για την μέχρι στιγμής εικόνα
«Πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε τις προϋποθέσεις και τις φιλοδοξίες να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να είναι ο Άρης στις πρώτες θέσεις. Στα πρώτα τρία παιχνίδια, με τις δύο αγωνιστικές που δεν παίξαμε, δεν δικαιολογήσαμε αυτή την προετοιμασία. Όχι τόσο για τα αποτελέσματα, αλλά για την εμφάνιση της ομάδας. Με εξαίρεση ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ που η ομάδα ήταν καλή.
Το θετικό είναι ότι η ομάδα κάνει φάσεις, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Πρέπει να μπει το γκολ για να αρχίσει η ομάδα να παίζει ακόμα καλύτερα και να προχωρήσουμε με θετικά αποτελέσματα. Χθες καταφέραμε να μπούμε καλά, κάναμε φάσεις αλλά μετά η Ξάνθη κατάφερε να μας περιορίσει, υπήρχε νευρικότητα από εμάς και χθες υπήρχε ο τερματοφύλακας μας που κράτησε τελικά το αποτέλεσμα καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει».
Για την Ξάνθη:
«Είναι ένας καλός αντίπαλος, φάνηκε αυτό και στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο Άρης είναι ομάδα που έχει μεγάλη πίεση σε περίπτωση που δεν μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει ο κόσμος. Είπα και στους παίκτες μου, μεγάλα καράβια-μεγάλες φουρτούνες. Τα έχουμε δει και παλιά όλα αυτά, με τον Ολυμπιακό τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.
Οι μεγάλες ομάδες τα έχουν αυτά. Ξέρετε πως είναι το καθεστώς με τον κόσμο στον Άρη. Ήρθαν έξι παιδιά και ζήτησαν να μπουν στα αποδυτήρια να μας πουν τι νιώθουν, τι θέλουν. Δεχθήκαμε, ήρθαν, συζητήσαμε και λύθηκαν κάποια ζητήματα. Αποχώρησαν ήρεμα και τελείωσε το θέμα εκεί».
Για τον κόσμο
«Ο Άρης είναι ο κόσμος του. Ο κόσμος είναι αυτός που τον κάνει μεγάλη ομάδα και τον κρατάει σε αυτό το επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν όρια, αλλά αυτό που έγινε χθες δεν είναι επιλήψιμο. Εμείς πρέπει να ταυτιζόμαστε με τον κόσμο και τους φιλάθλους μας, χρειαζόταν για να εκτονωθεί η κατάσταση. Υπήρχαν πράγματα που είχαν παρεξηγηθεί και χρειαζόταν εξηγήσεις».
Για την αποβολή του Καστίγιο
«Με το χέρι στην καρδιά, η αποβολή που γίνεται σε εκείνη τη φάση, ο Καστίγιο είναι εκτός περιοχής και μπορεί να καθίσει εκεί. Έχει κάθε δικαίωμα, μπορεί να κάνει ότι θέλει στο ημικύκλιο της περιοχής. Μπορεί να του είχα δώσει εγώ την εντολή να μείνει εκεί για να πιέσουμε. Όμως, έχοντας πάρει μια κίτρινη κάρτα και με την εμπειρία και την ποιότητα που έχει, δεν την κάνεις αυτή την ενέργεια.
Θα μπορούσε να την έχει πάρει νωρίτερα την κάρτα, αλλά δεν γίνεται να κάνεις αυτή τη φάση. Θα το συζητήσουμε σήμερα αυτό και θα βρούμε μια λύση. Πάνω από όλα χρειάζεται συμπεριφορά και χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Για αυτό παλεύουμε και σιγά-σιγά με τα καινούρια παιδιά που έχουν έρθει, θα καταφέρουμε να το πετύχουμε».
Για το πρωτάθλημα:
«Οι ομάδες που έχουν συνεχόμενα παιχνίδια και παίζουν Ευρώπη, έχουν πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους. Ο ΠΑΟΚαυτή τη στιγμή έχει παιχνίδια στα πόδια του και στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν το πρωτάθλημα έχει μια ροή, θα παίξουν καλύτερα όλες οι ομάδες και θα έχουμε καλύτερους αγώνες».
Για το Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ομάδα που στο Καραΐσκάκη επιβάλει το δικό του παιχνίδι. Έχει ρόστερ γεμάτο σε όλες τις γραμμές και θα πρέπει όλες οι ομάδες να δουλέψουν πάρα πολύ για να τον φτάσουν»