Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τελικά, δεν ήταν ωραίος!!

Tελικά, η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ωραίος στο Καραϊσκάκη. Όπως πήγε το παιχνίδι, ακόμη και στο 95' θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν τον άξιζε.
Τελικά, δεν ήταν ωραίος!
Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης...
Η αλήθεια είναι πως σ΄ αυτό το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο, δεν έπαιξε σε κανένα σημείο του αγώνα, το ποδόσφαιρο που έμαθε να παίζει φέτος. Προηγήθηκε μ΄ ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα, μέχρι το γκολ της ισοφάρισης ο Ολυμπιακός (που φέτος θα πάρει ίσως το πιο εύκολο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων), δεν του έκανε τη μεγάλη φάση, ωστόσο ο τρόπος που προσέγγιζε το παιχνίδι, έδειχνε ότι αργά ή γρήγορα θα έχανε.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του, να κρατήσει τη μπάλα, γιατί όπως είπε κι ο Μπόλονι «το κέντρο του ήταν αργό γι΄ αυτόν τον γρήγορο ρυθμό» (άφαντος ο Γκαρσία….) και να βγάλει τα πλεονεκτήματά του στο γήπεδο. Απεναντίας αυτό το έκανε ο Ολυμπιακός. Για παράδειγμα, πολλοί θα περίμεναν ότι ο Λίνο με τον Βιεϊρίνια, θα κρατούσαν πίσω τον Τοροσίδη ή ο Έτο με τον Σαλπιγγίδη θα κρατούσαν πίσω τον Χολέμπας και τον Μιραλάς, και ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε μέτρα. Έγινε ακριβώς το αντίθετο.
Όταν πηγαίνεις να παίξεις κι αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να δώσεις στον αντίπαλό σου μέτρα και να αμύνεσαι, πολλές φορές άτακτα, χωρίς να μπορείς να κρατήσεις τη μπάλα, όπως ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, είναι θέμα χρόνου να γίνει ένα λάθος και να το πληρώσεις. Είχε γίνει στο τελευταίο εικοσάλεπτο με τον Εργοτέλη, με μια ομάδα, που δεν είναι καλύτερη του ΠΑΟΚ, έγινε για ένα εικοσάλεπτο στο Καζάν, έγινε και στο Καραϊσκάκη. Είναι αυτά τα μπλακ άουτ, που λέγαμε, που ο ΠΑΟΚ παθαίνει φετος και στα παιχνίδια του και του στοιχίζουν δύο γκολ.
Στο μπλακ άουτ του Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα ατομικά λάθη των αμυντικών του και κυρίως του Τσιρίλο στα γκολ και το γεγονός ότι έχει έναν μέτριο τερματοφύλακα, που φωτιά να πάρει η εστία του, δεν βγαίνει απ΄ τη γραμμή. Ο Κρέσιτς είναι ένας μέτριος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια (εώς απέχθεια) κάποιων για τον Χαλκιά, επειδή πέρσι είπε πως «ο ΠΑΟΚ δεν έχει λεφτά, άρα δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα». Έτσι, έχει φανατικούς υποστηρικτές (αυτούς που δεν γουστάρουν τον Χαλκιά) και πολλούς που τον αντιμετωπίζουν δύσπιστα, γιατί απλά είναι μέτριος τερματοφύλακας και σίγουρα σαν αξία, δεν συμβαδίζει με την αξία του φετινού ΠΑΟΚ. Ίσως είναι η παραφωνία του, όπως και ο Κοστάντσο στον Ολυμπιακό.
Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα κλίμα, ότι όποιος κριτικάρει τον Κρέσιτς, είναι φίλος του Χαλκιά, και θέλει να τον ξαναβάλει στην ενδεκάδα. Οπότε, ήδη μετάνιωσα γι΄ αυτά που έγραψα…
Εν πάση περιπτώσει, η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, δεν αναιρεί τα όσα έχουν ειπωθεί και διαπιστωθεί ως τώρα για τον φετινό ΠΑΟΚ, για τον οποίο εξακολουθώ να πιστεύω ότι φέτος θα βγει δεύτερος και πιθανότατα θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που θα παίζει στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα. Θα συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς, για να παίζει ο Ολυμπιακός κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα επόμενα χρόνια.
Υ. Γ. 1. Ο Μπόλονι διαχειρίζεται ως τώρα πολύ καλά την κατάσταση και προφανώς έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία να διαχειριστεί και την κατάσταση, που διαμορφώνεται με τους παίκτες που ενδεχομένως να είναι δυσαρεστημένοι με τις επιλογές του. Πέρσι, σοβαρός ανταγωνισμός δεν υπήρχε, φέτος υπάρχει και μοιραία θα υπάρχουν και δυσαρεστημένοι. Μάλλον δεν ξέρουν με ποιον έμπλεξαν.
Υ.Γ. 2. Για τέτοιο παιχνίδι η διαιτησία ήταν σχεδόν τέλεια. Ένας κατά τεκμήριο κακός διαιτητής (θυμηθείτε μόνο τι παιχνίδια έχει αλλοιώσει πέρσι), έκανε ένα κορυφαίο παιχνίδι, όπως κορυφαία παιχνίδια κάνουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ακόμη και διαιτητές, που έχουν «επικηρυχτεί» στην Ελλάδα. Είναι αυτός ο αυτοεξευτελισμός, που υφίστανται, όταν εκούσια τους παρασύρει ο άνεμος, που λέγαμε...
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: