Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Ό,τι και να πούνε οι ΠΑΟΚτσήδες, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα"

O Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Απολαύστε τον....
"Ό,τι και να πούνε οι ΠΑΟΚτσήδες, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα"
Και οι δυο ομάδες ήταν κουρασμένες από τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς και τα ταξίδια, ο ΠΑΟΚ όμως ήταν πιο κουρασμένος επειδή έπαιξε μια μέρα πιο μετά από τον Ολυμπιακό. Είχα σταθεί σε αυτό στην προηγούμενη στήλη και πόνταρα εκεί. Επίσης τους έλειψε ο Κοντρέρας, φάνηκε η απουσία του, έφαγε 2 γκολ με κεφαλιές μέσα απ’ τη μικρή περιοχή ο ΠΑΟΚ!
Όμως Αλέφαντος μιλάει: Ό,τι και να πούνε οι ΠΑΟΚτσήδες, ό,τι και να κάνουνε, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα. Και το πρωτάθλημα θα το πάρει πάλι, τελείωσε. Καλή ομάδα έχει ο ΠΑΟΚ και καλό προπονητή, αλλά θέλει πολλά ψωμιά για να τον φτάσει τον Ολυμπιακό, δεν τον πλησιάζει.
Στο α’ ημίχρονο μου άρεσε πολύ ο Ολυμπιακός, την καταβρήκα στο γήπεδο, ήταν και φοβερός ο κόσμος, είχα ενθουσιαστεί με το ματς. Μπήκε δυνατά στο ματς ο ΠΑΟΚ, μπήκε δυνατά κι ο Ολυμπιακός. Μόλις έφαγε το γκολ- φάβα ο Ολυμπιακός, έγινε τρομερός! Αυτή την ανατροπή κι αυτό το θέαμα δεν μπορεί να το κάνει άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Έπαιξε εκπληκτικά ο Ολυμπιακός μόλις έφαγε το γκολ.
Ο τερματοφύλακας αυτός, ο «λαχταρίδης» όπως τον λέω εγώ, είναι μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσει ο Ολυμπιακός, να τελειώνει η πλάκα. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, είναι πολλά τα κρούσματα, ο άνθρωπος έχει την γκάφα στο αίμα του. Δεν επιτρέπεται να έχει κάτω από τα δοκάρια του τέτοιο τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός.
Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια περίπτωση. Είχα επισημάνει από πολύ νωρίς ότι δεν έχω ξαναδεί τερματοφύλακα να βγαίνει πάντα με τις γροθιές ακόμα και όταν η μπάλα είναι στο ύψος του στήθους και της κοιλιάς του! Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσει ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβρη με μια καλή μεταγραφή τερματοφύλακα, να τελειώνει η πλάκα.
Καταπληκτικός ήταν ο Τοροσίδης, αποδεικνύει αυτός ο παίκτης γιατί τον γουστάρω. Τον πήγε άριστα τον Βιερίνια, αλλά ειδικά όταν βγαίνει από τη σέντρα και πάνω είναι απόλαυση, με τα δύο πόδια που έχει, με την προσωπικότητα και τις ενέργειές του. Είναι μπάκαρος.
Ο Βαλβέρδε το έχει γυρίσει στα 2 τελευταία ματς, δεν παίζει εκείνο το κλασικό 4-2-3-1 που έπαιζε. Στην ουσία παίζει κάτι σαν 4-4-2! Ο Ορμπάιθ κάνει μικρή κίνηση, λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, πάει και χώνεται μπροστά από τα 2 σέντερ μπακ, την ξέρει εκεί τη θέση και τη βγάζει χωρίς να πολυιδρώνει. Έχει καλή μεταβίβαση και στην Ελλάδα δεν θα δυσκολεύεται. Στην Ευρώπη βέβαια είναι αλλιώς τα πράγματα…
Μπροστά του ο Φέισα και ο Ιμπαγάσα, και πιο μπροστά ο Φουστέρ, ο οποίος δεν στέκεται έξω δεξιά, αφήνει χώρο να ανεβαίνει ο Τοροσίδης, γυρίζει πίσω, μαρκάρει, πατάει και περιοχή όταν επιτίθεται ο Ολυμπιακός. Κι έχεις ουσιαστικά δύο προωθημένους, τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς.
Ο Φέισα δεν έδειξε πολλά πράγματα, σωστές οι αλλαγές του Βαλβέρδε. Στο σημείο που τις έκανε, ήταν σωστές κινήσεις και ας μην τράβηξε στο β’ ο Ολυμπιακός. Το δικαιούταν να παίξει ο Μοντέστο, καθώς και ο Μακούν να δούμε τι ψάρια πιάνει.
Δεν μας πήρε στο λαιμό του αυτός ο τερματοφύλακας διότι έσβησαν τους προωθημένους του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Μέλμπεργκ ήταν σε φοβερή κατάσταση. Και ο Μαρκάνο ήταν καλός.
Ελπίζω τα λάθη του Μαρκάνο στο Λονδίνο να ήταν μια παρένθεση μονάχα. Ενώ του τερματοφύλακα σίγουρα δεν είναι παρένθεση, έχει κάνει πολλές γκάφες. Στον Μαρκάνο όμως θα δώσω πίστωση χρόνου γιατί μου άρεσε με τον ΠΑΟΚ. Ξέρει μπαλίτσα, δίνει σωστά τη μπάλα, έχει ύψος και κορμί, κάνει τα τάκλιν, και είναι σε καλή ηλικία. Τον είδα από κοντά στο γήπεδο και μου άρεσε. Τουλάχιστον αυτός είναι νέος, δεν είναι σαν τον Γέστε…
Όταν ήρθε ο Γέστε στον Ολυμπιακό, ενώ στα ΜΜΕ πανηγύριζαν, έλεγα στη στήλη ότι θα έχει πολλά προβλήματα διότι ακόμα και στα ντουζένια του ήταν αργός, πόσο μάλλον σε αυτήν την ηλικία που θα έχει ξεχαρβαλωθεί από την Αραβία… Ανέκδοτο είναι η Αραβία για τους ποδοσφαιριστές… Πλάκωσε τους τραυματισμούς λοιπόν εδώ αμέσως κι έφυγε τώρα να πάει στην Ισπανία να χειρουργηθεί δίχως να ενημερώσει τον Ολυμπιακό και ενώ ο γιατρός του Ολυμπιακού είχε άλλη άποψη! Εντάξει, τον έφερε ο καλός του φίλος από την Μπιλμπάο, ο Βαλβέρδε, πήρε το συμβόλαιο και βολεύτηκε… Ήξερε ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ξανά, οπότε σου λέει κανείς δεν θα μου πει στο τέλος τίποτα…
Σε αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του ματς φέτος ο Τζιμπούρ. Με ταχύτητα, με πάθος, με κινητικότητα, έδινε ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ στο κέντρο είχε αργούς όλους τους παίκτες του, Γκαρσία, Φωτάκης, Μπαλάφας έκαναν ένα τρίο τα ζώα μου αργά.

Αυτός ο μικρός ο Βλαχοδήμος της Ξάνθης που τον ξαναείδα με τον Άρη, πουλάρι είναι ,ελάφι! Από το πρώτο ματς που τον είδα στην Τούμπα μου έκανε «κλικ». Αν προσεχθεί αυτός και δουλέψει, θα φτάσει να παίξει Εθνική. Κορμί εντυπωσιακό, ξεπέταγμα και ταχύτητα, και ξέρει μπάλα. Σε δύο ματς τον έχω δει μόνο, και στα δύο μπήκε αλλαγή, αλλά είδα πράγματα από αυτόν τον πιτσιρικά.
Ο Μήτρογλου φοβερός ήταν ξανά μέσα στην περιοχή. Τα γκολ τα έχει ψωμοτύρι, αλλά το καλό είναι ότι δείχνει πλέον μεγαλύτερη κινητικότητα. Τους τραβάει μόνος του αυτός στον Ατρόμητο, όπως πέρσι έσωσε μόνος του τον Πανιώνιο. Γλίτωσε ο Σπανός, μεγάλη κίνηση ήταν αυτή που έκανε να τον πάρει δανεικό.
Αμαρτία είναι αυτό που κάνει ο Σάντος να καλεί στην Εθνική τον λίγο πριν τη σύνταξη Χαριστέα, να δέχεται πίσω τον Γκέκα που δεν έπαιζε τόσο καιρό ούτε στη Β’ Κατηγορία της Γερμανίας, και να μην καλεί τον Μήτρογλου ο οποίος είναι 23 χρονών! Είναι μεγάλη αδικία αυτό το πράγμα.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: