Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"Άγγιξε τον εγωισμό μας ο Ουζουνίδης"

Ο Πορτογάλος Ντάνι παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του στην Ξάνθη.

"Άγγιξε τον εγωισμό μας ο Ουζουνίδης"
Αποτελεί ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ξάνθης και παράλληλα έναν παίκτη τον οποίον ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει πολύ καλά από τον Ηρακλή.
Ο λόγος για τον Ρικάρντο Ντάνι, τον αμυντικό χαφ που βρέθηκε το καλοκαίρι στα Πηγάδια και φέτος όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των Θρακιωτών.
Ο Πορτογάλος μίλησε στο contra.gr για το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας, σχολίασε τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Ηρακλής ήταν ένα κομμάτι που δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συνέντευξη
Ντάνι, μετά από πέντε αγωνιστικές η ομάδα έχει τέσσερις βαθμούς. Θεωρείς τη συγκομιδή αυτή καλή η θα μπορούσατε να είχατε και άλλους;
"Μετά από τα παιχνίδια που δώσαμε με τους συγκεκριμένους αντιπάλους και βάση της εικόνας που είχαμε, θεωρώ πως αξίζαμε περισσότερους βαθμούς. Αν και παίξαμε με αντιπάλους δύσκολους, είχαμε πολύ καλή παρουσία και αποδώσαμε καλό ποδόσφαιρο. Μας αδικούν οι τέσσερις βαθμοί".
Τι έφταιξε και ενώ η ομάδα είχε καλή απόδοση, δεν παίρνατε βαθμούς;
"Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πρώτα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως ήμασταν εξαιρετικά άτυχοι, αφού κάναμε συνέχεια ευκαιρίες και η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Αντίθετα ο αντίπαλος είχε μία ευκαιρία και ένα γκολ. Στο ματς με τον Ολυμπιακό θεωρώ πως κάναμε αρκετά λάθη, κυρίως στα τελευταία λεπτά. Για΄ αυτό άλλωστε χάσαμε στις καθυστερήσεις. Σε ότι αφορά το ματς με την ΑΕΚ, θεωρώ πως εκτός από έναν δύσκολο αντίπαλο, είχαμε και άσχημο καιρό, αφού ο δυνατός αέρας δεν μας βοήθησε καθόλου".
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τι έλεγε εκείνες τις ημέρες;
"Ο προπονητής μας πίστευε από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στα Πηγάδια. Μας έλεγε συνέχεια πως στηρίζεται σε μας και ότι περιμένει περισσότερα από όλους. Έλεγε πως πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο, αφού πίστευε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά. Άγγιξε τον εγωισμό μας. Μας πίστευε πολύ και δεν θέλαμε να τον απογοητεύσουμε. Ήμασταν υποχρεωμένοι να τον δικαιώσουμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε".
Θεωρείς πως υπάρχει πρόβλημα μονταρίσματος στην ομάδα; Κακά τα ψέματα έφυγαν και ήρθαν πολλοί παίκτες το καλοκαίρι.
"Πάντα όταν γίνονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ, χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Ωστόσο δεν θεωρώ πως υπήρχε πρόβλημα μονταρίσματος. Παίζαμε καλή μπάλα, ασχέτως αν χάναμε και δεν παίρναμε βαθμούς. Αν υπήρχε πρόβλημα στο μοντάρισμα δεν θα αποδίδαμε καλά".
Στα πρώτα παιχνίδια ίσως δεν είχες την παρουσία που θα ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας. Ωστόσο κόντρα σε ΟΦΗ και Άρης έδειξες τον καλό σου εαυτό.
"Όπως κάθε παίκτης έτσι και εγώ ήθελα το χρόνο μου. Σίγουρα δεν ξεκίνησα τόσο δυνατά όσο θα περίμεναν κάποιοι. Όταν αλλάζεις μία ομάδα, αλλάζουν πολλά πράγματα στα οποία θα πρέπει να προσαρμοστείς. Τώρα νιώθω και εγώ καλύτερα και πιο έτοιμος. Θέλω να κρατάω μόνο τις καλές μου μέρες".
Καλύτερα στο κέντρο αποδίδεις με Μάρα ή με Βασιλακάκη;
"Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω. Δεν είμαι προπονητής. Αυτό το γνωρίζει καλύτερο ο Ουζουνίδης, Αυτός ξέρει με ποιόν ταιριάζω καλύτερα και με ποιόν αποδίδω καλύτερα. Εγώ απλά καλούμαι να παίξω με όποιον που πει ο προπονητής μου".
Τον Ουζουνίδη πως θα τον χαρακτήριζες σαν προπονητή; Γνωρίζεστε πολύ καλά και από τον Ηρακλή…
"Για μένα ο Ουζουνίδης είναι κάτι παραπάνω από προπονητής. Τον ξέρω πολύ καλά και με γνωρίζει και αυτός καλά, αφού συνεργαστήκαμε και στον Ηρακλή. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τη δουλειά του, έχει απίστευτη όρεξη γι΄ αυτό που κάνει και είναι πολύ κοντά μας".
Βλέπουμε φέτος πως παίζουν και αρκετοί νεαροί Έλληνες στη Ξάνθη. Πως το σχολιάζεις;
"Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Με το να αγωνίζονται νεαροί Έλληνες παίκτες στην ομάδα, αποκτάμε σαν σύνολο μεγαλύτερο κίνητρο. Οι μικροί παίκτες έχουν φιλοδοξίες, θέλουν να δείξουν πράγματα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παίζουμε και εμείς διαφορετικά, αφού παρασυρόμαστε από τη δική τους φιλοδοξία".
Από εδώ και πέρα τι να περιμένουμε από εσένα και από τη Ξάνθη;
"Από μένα να περιμένετε σε κάθε αγωνιστική όλο και περισσότερη δουλειά. Θα προσπαθώ όσο γίνεται για να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση. Τώρα από την ομάδα; Μακάρι να μπορούσα να πω ότι δεν θα χάσουμε κανένα παιχνίδι. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται. Μπορώ να υποσχεθώ όμως πως όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτάσουμε τη Ξάνθη όσο γίνεται πιο ψηλά".
Τέλος, θέλω να αναφερθούμε λίγο στον Ηρακλή και στα όσα έγιναν φέτος στην πρώην ομάδα σου…
"Μόλις έμαθα ότι θα αγωνίζονται στη Δ Εθνική, λυπήθηκα πολύ. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Έχω μία ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους και δεν τους ξεχνώ. Όλα αυτά που έγιναν όμως με απογοήτευσαν πολύ".
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: