Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κολλάει η "απόδραση" του Παππά μέσω των Supporters!!

Ποιες δυσκολίες εμφανίζονται στη μεταβίβαση των μετοχών του. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Κολλάει η "απόδραση" του Παππά μέσω των Supporters
Αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του… «κάθονται» οι εξελίξεις. Ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Πέτρος Παππάς (ο έτερος είναι ο κ. Νίκος Νοτιάς), έχει πλέον δυσκολίες στο να απεμπλακεί από την εταιρεία (που σχεδόν εξ ημισείας του ανήκει) καθώς το σχέδιο μεταβίβασης των μετοχών του (ποσοστό περίπου 35%) στους Supporters παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες.
Βάσει του αθλητικού νόμου, οι μετοχές που ανήκουν σε ΠΑΕ μεταβιβάζονται μόνο σε φυσικά πρόσωπα και όχι σε εταιρεία. Τα πρόσωπα αυτά είχαν βρεθεί μεταξύ των Υποστηρικτών που ανήκουν στο συγκεκριμένο κλαμπ. Ενας εξ αυτών είναι ο πρόεδρος των Supporters κ. Μάκης Κασνακίδης. Οι άλλοι τέσσερις ωστόσο είχαν φροντίσει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Πλέον ο λόγος αποκαλύπτεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος Online», οι τέσσερις Υποστηρικτές που μαζί με τον κ. Κασνακίδη θα έπαιρναν στο όνομά τους τις μετοχές του κ. Παππά είχαν εξ αρχής αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις, αν δεν το έχουν ήδη μετανιώσει. Και τούτο διότι αντιλαμβάνονται ότι θα αναλάβουν ένα βάρος το οποίο δεν μπορούν να σηκώσουν οικονομικά από τη στιγμή που ο κ. Νοτιάς δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ο κ. Κασνακίδης είναι ο άνθρωπος που δεν υποχωρεί από τη συγκεκριμένη προσπάθεια και επιχειρεί να πείσει τους τέσσερις «αποστάτες» ότι το εγχείρημα των Supporters μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για την ΑΕΚ και ότι πρέπει να το στηρίξουν αναλαμβάνοντας τις μετοχές του κ. Παππά.
Μάλιστα λέγεται ότι έχει έτοιμο και το... επιχειρηματικό πλάνο που θα παρουσιαστεί από τους Supporters μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των συγκεκριμένων μετοχών και το οποίο, τι άλλο, θα ζητεί με έναν τρόπο από τους φίλους της ΑΕΚ να βάλουν εκ νέου το χέρι στη τσέπη και να ενισχύουν το ταμείο της εταιρείας. Κάτι που μόνο ως σκέψη προκαλεί αγανάκτηση στους φίλους της ομάδας.
Την ίδια ώρα ο οικονομικός κλοιός γύρω από τη διοίκηση του κ. Σταύρου Αδαμίδη σφίγγει ακόμα περισσότερο καθώς ο ατζέντης των αργεντινών πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας Ισμαελ Μπλάνκο και Κρίστιαν Νασούτι, κατέθεσε προσφυγή στη FIFA ζητώντας να καταβληθούν άμεσα δεδουλευμένα ύψους 460.000 ευρώ!
Η καταβολή των χρημάτων αυτών είχε διακανονισθεί, ωστόσο η ΠΑΕ δεν μπόρεσε να σταθεί συνεπής στην καταβολή των δόσεων, λόγω της κατά 70% μείωσης των εσόδων την τελευταία διετία αλλά και της α-μετοχικότητας των δύο ιδιοκτητών της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν για τις υποχρεώσεις της εταιρείας τους.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: