Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«Μπορώ να φύγω άμεσα»

Έτοιμος να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο εφόσον έρθει κάποια καλύτερη πρόταση εμφανίζεται ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως η ομάδα του Περιστερίου είναι καλύτερη την εφετινή σεζόν και πιο αποτελεσματική. Ο Δώνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4».
«Μπορώ να φύγω άμεσα»
Αναλυτικά δήλωσε:
Για τον εφετινό Ατρόμητο: «Όταν χτίζεις μια ομάδα και προσπαθείς πολύ και εσύ και οι ποδοσφαιριστές, τότε κάποια στιγμή θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Έτσι γίνεται φέτος, έχουμε και τα αποτελέσματα και όλο αυτό μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια».
Για τη διαφορά του 3ου χρόνου από τους άλλους δύο στον πάγκο του Ατρόμητου: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά στον τρόπο λειτουργίας. Απλά έχουμε διαφορετικό ρόστερ. Όχι ότι και το προηγούμενο δεν ήταν καλό, καθώς με αυτό κατακτήσαμε την καλύτερη θέση στην ιστορία της ομάδας, την έβδομη και επίσης φτάσαμε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Απλά φέτος είμαστε κάπως καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί».
Για την αλλαγή της ομάδας: «Αυτή η αλλαγή ήταν προγραμματισμένη από τον Ιανουάριο. Υπήρχε μάλιστα το ενδεχόμενο να φύγω από την ομάδα το καλοκαίρι, αλλά από τον Ιανουάριο είχαμε πει με τον πρόεδρο να γίνουν αλλαγές. Είχα ζητήσει από τον πρόεδρο να να προωθήσει παίκτες από την Β` ομάδα και επίσης να έρθουν νέοι ποδοσφαιριστές και κυρίως Έλληνες. Η διοίκηση ακολούθησε τον προγραμματισμό και το σημαντικό είναι πως ήρθαν νέοι σε ηλικία παίκτες στην ομάδα και επίσης προωθήθηκαν και αρκετοί από την Β'».
Για την ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του: «Υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου που λέει ότι μπορώ να φύγω ανά πάσα ώρα και στιγμή για τις ομάδες: Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ».
Για το ποια ομάδα ήταν πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει το καλοκαίρι: «Δεν μπορώ να πω. Είναι προσωπικά δεδομένα».
Για το αν είχε επαφές με ΠΑΟΚ: «Όχι. Δεν υπήρχε καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ».
Για την τελευταία δήλωση που είχε κάνει: «Με την δήλωση μου αυτή αναφερόμουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και την φιλοσοφία της ομάδας μου. Είτε αντιμετωπίζουμε καλύτερη ομάδα είτε ισάξια με μας, στόχος μας είναι να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού στο ματς. Πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα όταν αμυνόμαστε και καλοί στην επίθεση όταν επιτιθόμαστε. Όχι όμως να περιμένουμε πίσω για να κρατήσουμε το μηδέν και όταν μας δοθεί η ευκαιρία να βάλουμε κάποιο γκολ».
Για το σύστημα που παίζει ο Ατρόμητος: «Όταν κάνεις έναν προγραμματισμό πρέπει να τον κάνεις πάνω σε έναν συγκεκριμένο σύστημα. Ο Ατρόμητος έχει στηθεί πάνω στο 4-3-3, με έναν αμυντικό χαφ και δύο εξτρέμ που συγκλίνουν».
Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του 4-3-3: «Δεν είναι κάτι που το εξηγείς εύκολα. Τα συστήματα δεν είναι μαγνητάκια σε έναν πίνακα που τα μετακινείς. Είναι τοποθετήσεις και κινήσεις των παικτών και τις οποίες πρέπει να τηρούν. Πάντως να πω πως στο σύστημά μου δεν χωράει ένας Δώνης. Εγώ ήμουν εξτρέμ πάνω στην γραμμή. Εμείς στην ομάδα θέλουμε εξτρέμ που θα συγκλίνουν όπως είπα και πριν. Πάντως έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το 4-3-3 ωστόσο πάντα έχουμε σαν εναλλακτική λύση ακόμη ένα σύστημα. Αυτό είναι το 4-4-2 σε ρόμβο με 2 επιθετικούς κάνοντας την ομάδα πιο επιθετική».
Για το σύστημα με τον ρόμβο: «Αν σκεφτεί κάνει το παρελθόν, όταν ήμουν στην ΑΕΛ παίζαμε αυτό το σύστημα με τον Σέρμπαν. Το παίζαμε αυτό γιατί πολύ απλά είχαμε κατοχή της μπάλας και αναγκάζαμε παράλληλα τον αντίπαλο να μπει μέσα στην περιοχή του. Επίσης όσον αφορά στα συστήματα πρέπει ο αντίπαλος να βλέπει ότι η ομάδα είναι δουλεμένη».
Για τη δήλωση Σκόνδρα: «Ο Δώνης αδικείται στην Ελλάδα»: «Ελπίζω να μην το λέει επειδή παίζει βασικός (γέλια). Θέλω όταν φύγω από μια ομάδα να τα πουν αυτά οι παίκτες. Δηλαδή θα προτιμούσα, όπως και έγινε όταν έφυγα από την ΑΕΚ, τότε να τα πουν αυτά».
Για τον αγώνα τον αγώνα του Άρη και για τον Τσιώλη: «Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι όταν μια διοίκηση πιστεύει τον προπονητή και βλέπει ότι κάνει δουλειά θα πρέπει να τον στηρίζει, αν όμως γίνει το αντίθετο τότε το καλύτερο είναι να τον διώξει. Όταν πάλι ένας προπονητής δουλεύει καλά την ομάδα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά και πάλι η διοίκηση πρέπει να τον στηρίζει. Αλλά το κακό στην Ελλάδα είναι πως το σπρώχνουμε πολύ αυτό το θέμα με τον προπονητή και όταν δεν πάει καλά τότε πρέπει να φύγει από την ομάδα. Αγωνιστικά τώρα ο Άρης είναι ψυχολογικά επηρεασμένος. Η εικόνα του Άρη δεν αρέσει αλλά το ποιοι είναι οι λόγοι δεν το ξέρω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο κόσμος περιμένει άλλα και μαζί με το να μην έρχονται τα αποτελέσματα πέφτει η ψυχολογία των παικτών που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».
Για το ρόστερ του Άρη που είναι μεγάλο: «Είναι πολύ δύσκολο με τόσους παίκτες να γίνει προπόνηση. Πως θα χωρέσουν όλοι στο γήπεδο; Δεν μπορείς να κάνεις και πολλές ασκήσεις. Αν το κάνεις με τους μισούς, οι άλλοι μισοί τί θα κάνουν;»
Για τον Μήτρογλου: «Στην αρχή δεν πίστευα καν ότι θα έρθει στην ομάδα. Όσο πέρναγε όμως ο καιρός κι όσο δεν έκλεινε σε κάποια ομάδα και από την στιγμή που δεν θα έμενε στον ΟΣΦΠ τον αποκτήσαμε. Βέβαια δεν τον υπολογίζαμε στον αρχικό μας σχεδιασμό αλλά όταν ήρθε τον "βολέψαμε". Ο Μήτρογλου είναι πολύ καλός παίκτης με τακτική και ίσως ο καλύτερος επιθετικός που έχω συναντήσει πότέ στην προπονητική μου καριέρα. Σκοράρει εύκολα, έχει καλές επαφές με την μπάλα, αν και νομίζω ότι πολλές φορές δεν αναδεικνύει τα προσόντα του».
Για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ανταγωνιστικός και σε αυτό έπαιζαν μεγάλο ρόλο οι απουσίες που είχε. Από την άλλη ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πήρε την νίκη. Οι απουσίες του ΠΑΟΚ ήταν τρανταχτές και αυτές ήταν του Πάμπλο Γκαρσία, του Λίνο που τα άκρα του ΠΑΟΚ είναι η δύναμή του, του Αθανασιάδη που είναι πολύ καλός παίκτης, έχει καλή κίνηση και βάζει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και ο Ίβιτς. Πάντως εγώ πίστευα πως ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα που μπορούσε να κοντράρει τον ΟΣΦΠ για το πρωτάθλημα».
Για τις στημένες φάσεις: «Στην Ελλάδα τα περισσότερα γκολ μπαίνουν από στημένες φάσεις. Τα στημένα είναι θέμα προπονητή και ικανότητας των ποδοσφαιριστών».
Για τον Σαλπιγγίδη και την θέση που αγωνίζεται: «Είναι ένας παίκτης που τόσο στην Εθνική όσο και στον ΠΑΟ χρησιμοποιήθηκε ως πλάγιος. Προσωπική μου άποψη είναι πως θα ταίριαζε σε ένα σύστημα 4-4-2 ως δεύτερος επιθετικός. Πάντως επειδή είναι φιλότιμο παιδί όποτε του ζητηθεί να παίξει πλάγια δίνει το 100% των δυνατοτήτων του».
Για το αν μπορεί να παίξει 4-4-2 ο ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να ξέρω το τι μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ».
Για τις θλάσεις: «Δεν το λέω ως αιχμή αλλά στις ομάδες μου οι θλάσεις είναι σπάνιο φαινόμενο. Είναι λογικό στις προπονήσεις να υπάρξουν τραυματισμοί. Όταν όμως αυτοί ξεπερνούν την λογική τότε υπάρχει πρόβλημα και αυτό οφείλεται στην προπόνηση. Υπάρχουν βέβαια τα εργομετρικά τεστ στα οποία η ομάδα μπορεί να δει την κατάσταση των παικτών της και αναλόγως να δουλέψει με αυτούς. Στον Ατρόμητο πρόσφατα κάναμε εργομετρικά για να δούμε την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας. Έτσι μπορείς να προφυλάξεις τους ποδοσφαιριστές σου απο τους τραυματισμούς. Επίσης αναφορικά με τους τραυματισμούς μεγάλο ρόλο για μένα παίζει και η εμπιστοσύνη παίκτη - προπονητή καθώς όταν υπάρχει αυτή τότε ο παίκτης θα πει στον προπονητή ότι πονάει ή δεν νιώθει καλά και έτσι ο προπονητής θα τον προφυλάξει και θα τον ξεκουράσει».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα και την ποιότητά αυτού: «Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που γίνεται στο πρωτάθλημα μας αλλά τώρα είναι μια ευκαιρία να γίνουν αλλαγές. Έτσι ώστε να αρχίσει να γίνεται αξιόπιστο το πρωτάθλημα μας. Ελπίζω πάντως να αλλάξει αυτό στην χώρα μας έστω και για λίγο. Τώρα όσον αφορά την ποιότητά του αυτό που έχω να πω είναι ότι η διαφορά με τα άλλα πρωταθλήματα είναι μεγάλη και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να το συγκρίνουμε με κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Βέβαια υπάρχουν και κάποια ωραία παιχνίδια στην Ελλάδα τα οποία κλέβουν την παράσταση αλλά στην πλειοψηφία το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: