Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αλλού τα τιτιβίσματα...!!

Είναι φιλότιμη η προσπάθεια του Εντι Ρέιχα ώστε να κρατήσει «ζεστό» τον Τζιμπρίλ Σισέ. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Αλλού τα τιτιβίσματα...
Στήριξη όταν δεν του βγαίνει το παιχνίδι, ουδεμία συνέχεια όταν ο Γάλλος αντιδρά «κάπως», εγκώμια, όπως μετά το προχθεσινό παιχνίδι, για απόδοση που είχε αρκετά καλά, αλλά όχι το σημαντικό. Το γκολ.
Σημαντικό για τον ίδιο φυσικά, διότι η Λάτσιο μπορεί να ζήσει, στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς κάποιο τέρμα του Γάλλου. Πόσο όμως θα αντέξει αυτός; Πόσο θα συνεχίζει να βλέπει τη δόξα να πέφτει στον Μίροσλαβ Κλόζε και τα όποια εγκώμια τον αφορούν να έχουν να κάνουν με τη γενική (και γενικόλογη) προσφορά του;
Ασφαλώς και ο Ρέιχα, όπως κάθε προπονητής, ενθουσιάζεται από την ανταπόκριση του Σισέ στις ανάγκες του ρόλου του, μακριά απ' την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, που αποτελεί βασίλειο του Γερμανού.
Ακόμα και τα «τιτιβίσματα» του Σισέ ή της συζύγου του στο Twitter αρχίζουν και μοιάζουν με προσπάθειά τους ώστε να διατηρήσουν το προφίλ του πρώην «πράσινου» επιθετικού, τη στιγμή που ο Κλόζε κάνει ό,τι και στη Γερμανία, όταν έπαιζε βασικός τουλάχιστον. Μιλάει ελάχιστα στους δημοσιογράφους και πολύ, με τα γκολ του, στους αγωνιστικούς χώρους.
Ο Σισέ απλά δίνει (συνεχώς) υποσχέσεις και δεν τις υλοποιεί. Κι ας προσπαθεί, πραγματικά προσπαθεί. Δεν είναι όμως εκείνος το πρώτο βιολί κι ας προσπάθησε να καθιερωθεί ως τέτοιο όταν αξίωσε περισσότερα, έστω και για λίγο, χρήματα ως ετήσιο μισθό απ' τον Κλόζε το προηγούμενο καλοκαίρι. Σαν να λέμε αλλού τα (γαλλικά) τιτιβίσματα κι αλλού γεννούν οι (γερμανοπολωνικές) κότες.
Δυστυχώς για αυτόν, στο πακέτο συμφωνίας του Γερμανού με τη Λάτσιο περιλαμβάνεται και προϋπόθεση ότι θα παίζει σε αυτή στη θέση που παίζει (ή διεκδικεί τώρα, που ο Μάριο Γκόμεζ σκοράρει ακατάπαυστα) στην εθνική ομάδα της Γερμανίας. Από πρώτος στο χωριό του Παναθηναϊκού ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι δεύτερος στην πόλη της Λάτσιο και (κουτσά στραβά) το δέχεται.
Αν όμως γίνει και τρίτος, σε περίπτωση που ο Ερνάνες για παράδειγμα συνεχίσει να είναι πιο «εμπορικός» αυτού, τότε δύσκολα θα συνεχίσει να είναι το καλό παιδί, ο πιστός στρατιώτης της ομάδας. Ουδείς στρατηγός δέχεται με ευχαρίστηση τέτοιο υποβιβασμό βαθμού και δύο χρόνια στη χώρα μας ο Σισέ είχε καλομάθει στα γαλόνια.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: