Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το επόμενο θύμα θα είναι παιδί!!

Από θαύμα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρχαν θύματα στον… πόλεμο που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του Μαρκόπουλου, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γήπεδο, στο ντέρμπι του πρωταθλήματος βόλει γυναικών με τον Παναθηναϊκό.
Το επόμενο θύμα θα είναι παιδί!
Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος...
Οι άγνωστοι -και χωρίς διακριτικά χούλιγκαν- είχαν στόχο τους περίπου 50 οπαδούς του Παναθηναϊκού που πήγαν στο γήπεδο και τους έριξαν ό,τι είχαν επάνω τους, από πέτρες και καδρόνια, μέχρι κροτίδες. Ωστόσο, δύο φωτοβολίδες –αντί να βρουν το στόχο που, ενδεχομένως, θα ήθελαν οι δράστες– έπεσαν πολύ κοντά στην κερκίδα που κάθονταν οι αθλήτριες των ακαδημιών του Μαρκόπουλου, δηλαδή περίπου 200 παιδάκια από 8 έως 15 ετών! Κι όλα αυτά σε αγώνα βόλεϊ γυναικών, ο οποίος απλώς αποτέλεσε το πεδίο για να συναντηθούν κάποιοι ανεγκέφαλοι και να εξωτερικεύσουν τα ζωώδη ένστικτα τους!
Είναι φανερό, πλέον, ότι τα επεισόδια αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Απλώς στα γήπεδα όλης της χώρας και σε εβδομαδιαία βάση, βρίσκουν οι διάφοροι ανεγκέφαλοι τον κατάλληλο χώρο να διαλύσουν τα πάντα, με το πρόσχημα, πολλές φορές, την κρίση. Σε μια χώρα που καταρρέει, σε μια κοινωνία που βάλλεται, σε πολίτες που πιέζονται, η ηθική πλέον δεν έχει καμία δύναμη και χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη.
Αδύναμη να αντισταθεί είναι και η σιωπηρή πλειοψηφία των απλών ανθρώπων, που υποφέρει από όσα διαδραματίζονται τα τελευταία δύο χρόνια και απομονώνεται στα προβλήματα του οίκου της. Εάν προσθέσουμε και την ανήμπορη αστυνομία, είτε επειδή δεν είναι δυνατόν να προστατεύσει όλα τα γήπεδα της χώρας, είτε επειδή οι αστυνομικοί δεν βάζουν το κεφάλι τους στη φωτιά για 800 ευρώ, είτε επειδή απλώς δεν έχει την ικανότητα, το πρόβλημα της βίας διογκώνεται και στους επόμενους μήνες θα πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Και μέχρι τώρα, είχαμε θύματα από τον πυρήνα των ανθρώπων που προκαλούσαν και συμμετείχαν στα επεισόδια, όπως πριν από λίγο καιρό στο Ηράκλειο, στο ραντεβού για ξεκαθάρισμα που είχαν κανονίσει κάποιοι νεαροί ανεγκέφαλοι. ‘Η ακόμα και το 2007 στη Λαυρίου με τον Φιλόπουλο. Η βία, όμως, μοιάζει με τη φωτιά και όταν ξεσπάσει και φουντώσει, δεν μπορεί με τίποτα να ελεγχθεί! Και πολύ φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου το επόμενο θύμα να μην είναι ένα από τα μέλη των παρεών που χτυπιούνται αλύπητα, αλλά κάποιος αθώος, ίσως ένα μικρό παιδί που πήγε με τον πατέρα του στο γήπεδο…
Αυτός είναι ο λόγος που απαιτούνται άμεσα μέτρα, ριζικά μάλιστα, με επιχειρήσεις της αστυνομίας σε κάθε χώρο, προκειμένου να εξαρθρώσει κάθε πυρήνα αυτοαποκαλούμενων οπαδών που απλώς θέλουν να βγάλουν τα μάτια τους. Αλλη λύση δεν υπάρχει και πλέον είναι μονόδρομος, ασχέτως αν κάποιοι φωνάξουν για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και προσχηματικά κατασταλτικά μέτρα! Τώρα, αλλιώς αργότερα θα είναι αργά…
Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: