Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το έχει ξανακάνει στη Γερμανία!!

Τη συνέχιση της πορείας του στην Ευρώπη παίζει απόψε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Το έχει ξανακάνει στη Γερμανία
Αν δεν χάσει από την Ντόρτμουντ, διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητες να μείνει στην τρίτη θέση του ομίλου του και να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Καθόλου άσχημα για τον πρωταθλητή Ελλάδας, αν σκεφτούμε ότι κληρώθηκε σ' έναν όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίον η αδύνατη ομάδα, σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA, ήταν η Ντόρτμουντ. Το αποψινό παιχνίδι όμως παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες.
Ο Ολυμπιακός πήρε μια καθαρή νίκη επί της γερμανικής ομάδας πριν από δεκαπέντε βράδια, κάνοντας όχι την καλύτερή του, αλλά μια μεστή εμφάνιση, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες της Ντόρτμουντ και εξουδετερώνοντας τα δυνατά της σημεία. Το πιο καλό παιχνίδι του εφέτος το έκανε στο Λονδίνο με την Αρσεναλ.
Εκεί έδειξε μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα, αλλά εκείνη η εμφάνισή του δεν υποστηρίχθηκε από αυτές που ακολούθησαν. Στην Ντόρτμουντ πήγε χθες μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα απέναντι στον ΟΦΗ, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Αν αυτό οφείλεται σε υποτίμηση του αντιπάλου ή σε «κράτημα» των παικτών εν όψει του αποψινού του αγώνα, θα φανεί σήμερα στο γήπεδο. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν φτάσει στο περσινό τους επίπεδο. Με εξαίρεση το ματς με την Αρσεναλ, σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν είδαμε το εκρηκτικό ξεκίνημα που έκαναν πέρυσι σε όλα τα παιχνίδια τους. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι λογικό να περιμένουμε απόψε.
Η Ντόρτμουντ διαθέτει μια ηφαιστειώδη έδρα και το κυριότερο παίζει κι αυτή το τελευταίο της χαρτί στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν θα είναι η ομάδα που είδαμε στον Πειραιά. Σ' αυτά τα παιχνίδια το πρώτο εικοσάλεπτο είναι κρίσιμο για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγαλύτερη πείρα από τη γερμανική ομάδα. Η διαφορά τους θεωρώ ότι δεν είναι μεγάλη.
Αν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει τα πρώτα δύσκολα 15-20 λεπτά, η πίεση θα περάσει στους γηπεδούχους, οπότε όλα θα είναι πιθανά. Ο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πώς πρέπει να διαχειριστεί το παιχνίδι. Αν οι παίκτες ανταποκριθούν, ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Αλλωστε το έχει ξανακάνει επί γερμανικού εδάφους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: