Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Θέλει δουλειά πολλή...!!

Ο χρόνος που χρειάζεται η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου για να φτάσει στο κατάλληλο στάδιο ετοιμότητας, η ψυχραιμία που απαιτείται και η... διαιτησία.

Θέλει δουλειά πολλή...
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Βλέποντας το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα δεν ξέρεις από που να σταθείς... Από την κάκιστη εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ή από την διαιτησία που έκανε μέχρι και τον ψύχραιμο Σούλη Μαρκόπουλο να μιλήσει γι' αυτήν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου; Πραγματικά και τα δύο γεγονότα έπαιξαν ρόλο στο να φύγει ο "Δικέφαλος" με σκυμμένο το κεφάλι από το κλειστό της "Καλαμίτσας".
Ξεκινάμε καταρχάς από την απόδοση της ομάδας που κακά τα ψέματα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Το να αρχίζουμε να γκρινιάζουμε από το ξεκίνημα της σεζόν είναι το μόνο εύκολο. Το να μπούμε επίσης σε ονοματολογία αναφορικά με το ποιοι παίκτες κάνουν... μπαμ πως είναι... αλλού στους έως τώρα επίσημους αγώνες της ομάδας, είναι ακόμη πιο εύκολο.
Φαίνεται ξεκάθαρα πως θέλει χρόνο...
Θα πρέπει ωστόσο να αντιληφθούμε πως χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία καθώς δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου από τις δύο πρώτες ήττες στο πρωτάθλημα (σύμφωνοι πως "πονάνε", ειδικά αυτή της Καβάλας, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη), στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο "Δικέφαλος" είναι ακόμη ανέτοιμος. Αυτό εύκολα κανείς το διαπιστώνει από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Καβάλα αφού οι παίκτες της ομάδας έδειχναν να βρίσκονταν μεταξύ τους σε φάσεις μετρημένες στα... δάχτυλα.
Ο ΠΑΟΚ είναι γεγονός πως δεν είναι ακόμη... ομάδα (όπως ήταν με όλη την έννοια πέρυσι), ταλαιπωρείται συνεχώς από τα "νεκρά" του διαστήματα που τον "πλήγωσαν" και στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους", στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίζεται μια κακή συνήθεια να μην είναι ίδια η απόδοση όπως στο πρώτο, ενώ η ομάδα δεν παίζει ούτε την άμυνα που μας συνήθιζε πέρυσι.
Ολα αυτά πάντως μέχρι ενός σημείου είναι λογικό να μην γίνονται όταν το ρόστερ συμπληρώνεται μόλις λίγες μέρες πριν από το παιχνίδι κόντρα στην Γαλατά στα τέλη του Σεπτέμβρη. Και σίγουρα ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είναι μάγος για δώσει αμέσως το στίγμα του στην -νέα αυτή σε σχέση με πέρυσι- ομάδα. Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο γι' αυτό και επειδή για τις ικανότητες του μάλλον δεν χρειάζεται να μιλήσουμε, είμαστε σίγουροι πως κάνει τους παίκτες του να παίζουν το μπάσκετ που ο ίδιος θέλει.
Περί διαιτησίας...
Όσο για την διαιτησία; Η τελευταία φόρτωσε με πολλά φάουλ τους καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Καβάλα, κάποιους εκ των οποίων ο Μαρκόπουλος αναγκάστηκε να τους περάσει εκτός παιχνιδιού για να τους έχει σε πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα. Αυτό το γεγονός είχε αντίκτυπο στην εικόνα της ομάδας, όπως αντίκτυπο είχε και η αποβολή του Δήμου Ντικούδη με φάουλ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος του "Δικεφάλου".
Γενικότερα η αντιμετώπιση του διαιτητικού τρίου είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε, ειδικότερα όταν η Καβάλα έχει εκτελέσει συνολικά 25 βολές (με τις 20 να είναι μέχρι το σημείο που ο Μαρκόπουλος δέχεται τεχνική ποινή στο 52-49) και ο "Δικέφαλος" μόλις 13.
Δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, ούτε να συσχετίσουμε αυτή την διαιτησία με την... επαναστατική στάση που κράτησε ο ΠΑΟΚ σε κάποια ζητήματα πριν λίγο καιρό (π.χ. ΟΠΑΠ και έναρξη του πρωταθλήματος), απλά θα ευχηθούμε η άποψη που επικρατούσε στα δημοσιογραφικά στέκια πριν λίγο καιρό, ότι δηλαδή αυτή η αντιμετώπιση της ΚΑΕ σε διάφορα θέματα θα είχε συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι, να μην είναι αληθινή.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: